Magazine: oktober

Lilith & de slang

Met Linda’s voornemen om zich te verdiepen in Lilith kwam zowel opwinding als angst op, bij haarzelf én bij anderen. Blijkbaar maakt ze nogal wat los. Ook in jou, man of vrouw, is deze godin met de vele namen aanwezig en de mate waarin zij in balans is met de godheid in jezelf reflecteert hoezeer je in harmonie bent met de flow(er) of life. Voor velen van ons is deze balans nog verstoord, door de duizenden jaren van onderdrukking en verminking van haar kracht en kwaliteiten. Dat dit artikel bij mag dragen tot heling en het herstel van haar kracht!

Vaccineren, vaarwel vrije keuze?

Een stripboek over een gevoelig thema als vaccinaties… Kan dat wel? Het door ‘Mayra Publications’ uitgegeven Vaccineren: de grote illusie van de Franse cartoonist René Bickel, roept deze vraag  op. Na lezing ervan luidt de conclusie echter: het kan. Het boek staat immers boordevol informatie die door de geïnteresseerde leek makkelijk verifieerbaar is. Het beeld dat geschetst wordt van de ‘vaccinatie-industrie’ is weliswaar controversieel, maar mag voor de volledigheid niet door de propagandamachine van de massamedia ondergesneeuwd raken.

‘Pendelen steeds betrouwbaarder’

Het gebruik van de pendel of een ander orakelinstrument lijkt inmiddels zo oud als de mensheid zelf. De oude Chinezen, Romeinen en Grieken maakten in elk geval al volop gebruik van wichelroedes, pendels en overeenkomstige werktuigen. Hoe werkt de pendel precies en kan iedereen leren pendelen? We zetten de feiten op een rij en laten expert Esther Breijer-Ruigrok aan het woord.

Graancirkels passé?

Nog nooit in de geschiedenis van de graancirkels waren er zó weinig formaties te vinden in wat normaal gesproken de bakermat van het fenomeen is; Wiltshire in Zuidwest-Engeland. Wordt Frankrijk het nieuwe graancirkelmekka? Graancirkelexpert Annemieke Witteveen rapporteert!

Insectenfobie & vorige levens

Stoere Finn (35) heeft een insectenfobie. Reïncarnatietherapeute Marianne Notschaele-den Boer vindt samen met hem de oplossing voor zijn probleem. Én leert hem en passant dat hij waardevol is als mens. Nét zoals insecten hun nut hebben in de natuur!

Genezing vanuit het hiernamaals

In de vorige ParaVisie Magazine schreven we over het fenomeen Bruno Gröning. Hoe deze man, als een moderne Jezus, in het Duitsland van net na de oorlog de ene na de andere wondergenezing bewerkstelligde. In dit artikel staat een ander deel van zijn werk centraal. Een deel dat zo mogelijk nog wonderlijker is: zijn genezingen vanuit het hiernamaals! Twee Nederlanders vertellen in dit artikel hun verhaal: “Het overkomt je. En dan is het nauwelijks te bevatten.”

Werken met de Akasha Kronieken

De Akasha Kronieken… Steeds meer mensen hebben ervan gehoord of werken er zelfs al mee. Met wonderbaarlijke resultaten tot gevolg. Ineke Heitink is naast gediplomeerd mediamiek kinderwerker, psychic en mental medium, spiritueel helaler, coach en tarotist een Akasha Reader en Therapeut. Ze praat ons bij over deze wonderlijke, nieuwe techniek om oude ballast te begrijpen en los te laten.

Jozef Rulof over reïncarnatie

Reïncarnatie, waarbij de ziel opnieuw op aarde in een lichaam geboren wordt, staat bij veel spirituele stromingen centraal. Toch lijkt er nog steeds getwijfeld te worden aan dit concept. Sommigen menen dat herinneringen aan vorige levens het gevolg zijn van een vorm van helderziendheid, waarbij beelden uit het collectieve onbewuste opgepikt worden. Anderen wijzen zelfs op de mogelijkheid van overschaduwing, waarbij een overleden entiteit zich in het energieveld van een levend persoon nestelt en op die manier herinneringen overbrengt. Hoe dacht Jozef Rulof, een van de meest bekende mediums van Nederland, over dit fenomeen?

Tarot: Gerechtigheid

Het is een bekend beeld in gerechtsgebouwen: Vrouwe Justitia, de personificatie van het recht; een daadkrachtige dame met een zwaard en een weegschaal. Haar Griekse oorsprong is de godin Themis, wiens taak het was de goddelijke orde en wetten te bewaken. Deze goddelijke orde maakte het mogelijk voor de goden en de mensen om samen te leven. De weegschaal van Themis stond voor innerlijke balans. Ook de tarotkaart Gerechtigheid gaat over innerlijke balans; een belangrijke voorwaarde voor spiritueel ontwaken.

Bewijzen hersenziekten het materialisme?

De bekende sceptische anesthesioloog Gerald Woerlee wil zijn lezerspubliek ervan overtuigen dat er geen onreduceerbare ziel of psyche bestaat. Daarmee bedoelt hij een onstoffelijk wezen met bewustzijn, dat niet helemaal bepaald wordt door het stoffelijke lichaam. Volgens hem is zo’n ziel een achterhaald religieus concept dat geen plaats meer heeft binnen een modern, rationeel wereldbeeld. Reïncarnatie-expert Titus Rivas is een heel andere mening toegedaan!

UFO’s, klopgeesten en zelfontbranding

Hoewel we soms de neiging hebben de wereld als ‘ontdekt’ te beschouwen, is het een gegeven dat we nog heel veel van onze eigen woonomgeving níet kennen. Gemakshalve is onderzoek naar dergelijke grensgebieden door de reguliere wetenschap uitbesteed aan parapsychologen en particuliere pioniers in waarheidsvinding. Hoe tragisch en gevaarlijk deze situatie ook is, het levert wél pareltjes op als Borderland Phenomena Volume 1, het nieuwste boek van de Australische auteur Louis Proud. Een interview.

De wonderen van Pater Pio

In deze nieuwe serie gaat Belgisch medium Isabelle Duchêne op zoek naar bijzondere mensen die door hun contact met de spirituele wereld een mooie taak op Aarde hebben meegekregen en daarbij gebruik kunnen maken van paranormale gaven. In dit eerste deel pater Pio, de in 2002 heiligverklaarde katholiek, die onder andere door zijn stigmata – wonden op de plek waar Jezus tijdens zijn kruisiging verwond zou zijn – over de hele wereld beroemd werd.

En verder: Winacties, Boekrecensies, Feit of Fabel?, Inspiratie en columns van Reint Gaastra, Peter den Haring, Judith Flapper, Karel Wellinghoff en Fanny van der Horst