Magazine: februari

CHINESE HOROSCOOP 2019

Op 5 februari begint het nieuwe Chinese jaar, welke dit keer in het teken van het Varken staat. Het is een jaar waarin er veel aandacht zal zijn voor Moeder Aarde. Er worden strakke maatregelen genomen en mensen worden zich steeds meer bewust van hun invloed op de aarde. Maar wat betekent het Jaar van het Varken concreet voor jou? Alles over jouw liefde, werk en spirituele ontwikkeling!

Alles over Tarot

De tarot heeft een boeiende ontwikkeling doorgemaakt vanaf haar ontstaan in de 14e eeuw. Oorspronkelijk een kaartspel ontworpen voor recreatieve doeleinden, werd het in de loop van de eeuwen een medium voor waarzeggerij en een voertuig voor esoterische kennis. Wat voor geheims verbergen deze kaarten? Kaart voor kaart ontleedt Anne-Marie Wegh de Grote Arcana. Voor wie ogen heeft om te zien, zie! Deze maand: De Dwaas…

Liefdesdenken

Liefde, verbinding, gezelligheid. In een vriendelijke omgeving het leven met elkaar vieren. Is dat niet wat iedereen wil? Onze gedachten houden ons echter soms ver weg van dagelijkse geneugten. Toch kan het anders. Liefdesdenken is een driestappenmodel dat oncomfortabele emoties gebruikt als kans op vrijheid en verbinding. Judith Lamboo praat je helemaal bij.

Magiër van je eigen leven

De magie is verdwenen, de wereld onttoverd. Natuurgeesten lijken weg te trekken, de mensheid achterlatend in een koude en even steriele als chaotische techno-samenleving. Is de tijd nabij dat we definitief aan de cyborgs overgeleverd zijn? Of is er een manier om regie en magie te heroveren? Esotericus Benjamin Adamah twijfelt, maar werkt ondertussen wel hard aan een comeback van de klassieke westerse magie.

Contact met Het Andere

Vermaard UFO-onderzoeker Jacques Vallée wees in de jaren 60 al op de opvallende overeenkomsten tussen gerapporteerde contacten met buitenaardse wezens en verhalen van vroeger over elfjes. Gaat het hierbij soms om hetzelfde fenomeen, zo vroeg Vallée zich af. De Amerikaan Joshua Cutchin zet dat werk tegenwoordig voort.

Krachtige vrouw

Het afgelopen jaar ontmoette Vivienne Westerhoud Mirjam den Boer. Ze studeerden beiden in Wageningen. Maar ze waren zover van zichzelf verwijderd, dat ze elkaar nooit eerder wérkelijk ontmoetten. Het is nu een tijd van ontwaken. Ook voor hen. En dus verliep deze nieuwe ontmoeting met heel veel meer diepgang dan vroeger. Over de verborgen vrouw. De verborgen vrouw in ons allemaal.

Een vrome Ciske de Rat

Herman Wijns, een doodgewone jongen die door zijn eenvoud en helderziendheid, zijn onwrikbaar geloof in God en zijn discipline en liefde voor zijn medemens wereldberoemd is geworden. Zo hangt zijn portret in zowat ieder schoolgebouw in Mexico en Zuid-Amerika! Wie was deze bijzondere jongeman?

Als Sekhmet tot je spreekt

Nancy Polet had in 2016 een zeer indringende en persoonlijke ervaring met de Egyptische godin Sekhmet in The British Museum. Tot drie keer riep dit ‘levende’ beeld haar naar zich toe. Nancy ontdekte dat gevoelige mensen ook in de huidige tijd de frequentie van Sekhmet kunnen waarnemen en haar tijdloze wijsheid in zich kunnen opnemen.

Bellen met het hiernamaals

‘De techniek staat voor niets’, zegt men weleens. Maar waarom is er dan geen machine ontwikkeld waarmee we met onze overleden dierbaren kunnen communiceren? Of is die machine er soms al wél? Monique Hendriks onderzoekt de pogingen die in het recente verleden gedaan zijn om de sluier tussen hier en daar met behulp van technologie te doorbreken.

De energiemachines van Bosnië

Aan het eind van zomer 2016 verbleven Aafke en Rob 5 dagen in de ‘Vallei van de Piramides’ in Bosnië. Rob: “Onze belevenissen op de Balkan waren (en zijn) zodanig mysterieus dat we tijd nodig hebben gehad om een en ander te laten bezinken. Nu dat is gebeurd, doen we er hier verslag van!”

Geest op zoek naar wonderdokter

In het vorige nummer beschreef reïncarnatietherapeute Marianne Notschaele-den Boer hoe ze tijdens een ‘Open-Huizen-Dag’ tegen dolende zielen op liep in te koop staande gebouwen. In aanvulling op het schrijven van dat artikel schoot haar een andere situatie te binnen, waarbij een entiteit een rol had gespeeld. Marianne vertelt nu niet over geesten ín leegstaande huizen, maar over een spook in haar eigen tuin!

En verder: de energie van februari, Maya-horoscoop, boekrecensies en columns van Reint Gaastra, Karin Achten, Cathelijne & Fanny en Karel Wellinghoff.