Magazine: juni

‘Kom van je meditatiekussen af!’

‘Het Godsbewijs’, zo luidt de titel van het nieuwe boek van Hans Siepel. Zijn laatste, zo laat hij ParaVisie weten. Het verhaal is verteld. Het is nu aan anderen om hun bijdrage te leveren aan bewustwording, spirituele ontwikkeling en het scheppen van de hemel op aarde. En daar is haast bij. Hans: “Het is echt twee voor twaalf.”

Milieu-aandoening in opmars: elektrostress

Steeds meer mensen hebben, vaak zonder het zelf te weten, last van elektromagnetische straling van smartphones, wifi, zendmasten et cetera. Het uit zich in klachten als hoofdpijn, slaapproblemen, trillingen, oorsuizen, onrust, burn-out, vermoeidheid, geheugen -en concentratiestoornissen, hartkloppingen, duizeligheid, depressies en algehele malaise. Wat te doen?

Wat je naam & geboortedatum vertellen over jou

Parapsycholoog, therapeut en coach Sonja Muller is een creatieve duizendpoot. Toch vormen orakelsystemen de rode draad in haar werk. Van runen tot numerologie en het Keltisch boomalfabet, Sonja weet van de hoed en de rand. Maar het systeem dat zij nu ontdekt heeft – de kosmische numerologie – is van een andere categorie.

Huwelijk & vorige levens

Bang voor een te blote trouwjurk? Het ja-woord niet durven uitspreken? Ruzie maken om trouwhandschoenen? Niesbuien na het uitmaken van een relatie? Tweelingziel als excuus? Reïncarnatietherapeute Marianne Notschaele onderzoekt het verband tussen vorige levens en De Grote Dag.

Ontwikkelen van Kosmisch Bewustzijn

Elektronica, multimedia en geautomatiseerde systemen zijn handig. Ze hebben echter ook nadelige effecten op je energie en bewustzijn. Onderscheid leren maken in energieën, soorten bewustzijn en tussen de werking van Hoger Bewustzijn en kunstmatige intelligentie is dus essentieel. Caroline Cory en Frits Evelein leggen je uit hoe je dat doet!

Emoties herkennen & gebruiken

Andrea Luijten en Harry Vos ontwikkelden de Triskelmethode – De helende kracht van je emoties. Deze leert je de psychologische oorzaken van lichamelijke en emotionele klachten herkennen en aanpakken. “Spirituele ontwikkeling betekent met beide benen op de grond staan en een eerlijke confrontatie met jezelf en je omgeving aangaan.”

Kunst als spirituele uitnodiging

Met zijn kunst richt de Vlaming Socrates Geens zich op de transformatie van het individu. Hij gelooft dat de mens toegang heeft tot verschillende niveaus van bewustzijn en dat degene die alle mogelijkheden onderzoekt het terrein van de mystiek betreedt én, zoals hij dat noemt, een ‘regenboogboeddha’ wordt.

Liefdesleven van watertekens

In een serie artikelen belicht de gerenommeerde astrologe Karen Hamaker-Zondag de astrologie op een andere manier: via de vier elementen vuur, aarde, lucht en water. Je ontdekt welk element verbonden is aan welke dierenriemtekens en wat dat zegt over jou. Met name je liefdesleven komt onder het vergrootglas. Spannend & leerzaam!

Middeleeuwse engelenmagie

Bij engelenmagie die wortelt in de Middeleeuwen wordt de verbeeldingskracht via specifieke symbolische aanwijzingen gebruikt om een verzoek aan een engel of aartsengel door te geven. Bij deze rituelen kunnen zich paranormale verschijnselen voordoen, zoals Benjamin Adamah dat zelf regelmatig – in aanwezigheid van getuigen – ervoer…

Boomhoroscoop

Het project ‘Welke vrijheidsboom past bij jou’ combineert het fenomeen van de vrijheidsboom met de Bomenpsychologie van Julius. Deze door de antroposofie geïnspireerde bioloog stelt dat er zeven boomsoorten zijn, die corresponderen met zeven mensentypen. Welke vrijheidsboom past bij jou en welke eigenschappen en vrijheidsbehoefte horen daarbij?

Apachepiloot over verlichting

Peter Gordijn is een nuchtere, no-nonsense jongen die zijn droom uitleeft: hij dient als Apachepiloot tijdens missies in Afghanistan en Mali en geniet van de geneugten die daarbij horen. Maar in 2006 wordt hij tot zelfreflectie gedwongen als hij met een hernia thuis komt te zitten. Zijn zoektocht culmineert in een eenheidservaring tijdens een Ayuhuasca ceremonie.

De vergeten Maangodin

Onlangs verhuisde ParaVisie-freelancer Monique Hendriks naar Frankrijk. Ze is er momenteel met haar man druk bezig om een kleinschalige vakantieplek in Katharenland te creëren. Maar haar nieuwsgierige aard getrouw, gaat ze al snel in de omgeving op onderzoek uit. En in een kerkje in het nabijgelegen dorp Bugarach doet ze een bijzondere ontdekking…

En verder: de energie van juni, Maya-horoscoop en columns van Tessa van Rossen, Reint Gaastra, Titus Rivas, Karin Achten, Judith Flapper & Arjen Houterman.