Magazine: oktober

De energetische werkelijkheid van Jomanda

Vier jaar lang presenteerde Willem Jan van de Wetering een radioprogramma met Jomanda. Bovendien schreef hij twee boeken met haar over de spirituele wereld. Het was, terugblikkend, een ‘wonderlijke ervaring’: “Dat kwam omdat ik uit een denkwereld kom waarbij het zoeken naar verklaringen en logisch denken voorop stond. Nadenken deed Jomanda zelden. Haar Goddelijke wereld was er gewoon en ze deed wat die haar ingaf.”

3 tips die jouw wereld veranderen

Licht Leven, willen we dat niet allemaal? Dat de zwaarte niet meer zwaar is. Dat onprettige emoties aan ons voorbij gaan. Dat we in vreugde en met plezier vorm geven aan onze talenten, ideeën en liefde. We zijn allemaal mens en delen in de kern veelal dezelfde verlangens. Om gelukkig te zijn. Om ons geliefd te voelen. Om te kunnen liefhebben. Om dankbaar te zijn met ons leven. Met de mensen om ons heen. En misschien ook wel met wat we er zelf van maken. Want wanneer zijn we tevreden met onszelf? Wanneer is het goed genoeg voor je?

David Icke: ‘Fascistische dictatuur dichtbij’ 

Het gebeurde misschien niet voor niets tijdens de vakantie: het verbannen van de Amerikaanse complotdenker Alex Jones door social media als YouTube, Facebook en Twitter. “Een teken des tijds”, aldus zijn Engelse ‘collega’ David Icke. ParaVisie sprak laatstgenoemde, in aanloop naar zijn optreden op 9 november in Amsterdam, over onder andere deze schandalige beperking van de vrijheid van meningsuiting. Maar ook over andere recente ontwikkelingen, zoals de protestbeweging #MeToo.

Hoe kun je het leven weer aan? Astrologische tips!

Tegenslag, we krijgen er allemaal mee te maken. Net als met het gevoel ‘het even helemaal gehad te hebben’. Onze horoscoop heeft een paar mechanismen om ons te helpen er weer bovenop te komen. Jouw mechanismen kunnen anders zijn dan die van je mede-gezinsleden en ook verschillend zijn in verschillende situaties. Daardoor roepen ze soms misverstanden op. En dat is jammer, want als je ze kent en er gebruik van maakt gaat het allemaal veel lekkerder. Zowel met jezelf als met je omgeving!

Het mysterie Croiset

De in 1909 te Laren geboren Croiset was na de Tweede Wereldoorlog de meest bekende paragnost van Nederland. Wereldwijd baarde hij weliswaar opzien door zijn speurwerk naar vermiste personen, zelf beschouwde Croiset zijn werk als genezer als het belangrijkst. Of hij daadwerkelijk genas, daarover werd jarenlang gesteggeld. Onlangs vond omvangrijk archiefonderzoek plaats. Maar zowel zijn voor- als tegenstanders vinden munitie in de eindrapportage daarvan.

Kattenallergie & vorige levens

Last hebben van een kattenallergie, zonder dat er een poes of kater aan te pas komt. Kan dat? Reïncarnatietherapeute Marianne Notschaele-den Boer vertelt over een cliënte met lichamelijke klachten die horen bij een kattenallergie. Is die overgevoeligheid op te lossen door terug te gaan naar een vorig leven?

De leeuw in jezelf de baas

Als je het goddelijke aan den lijve wilt ervaren, moet je je losmaken van ‘de wereld’, hierover zijn de meeste spirituele tradities het roerend eens. Een belangrijke component in het proces van onthechting, is ook je losmaken van je emoties. Een niet geringe opdracht. In mythes en legendes wordt deze krachtmeting vergeleken met het overmeesteren van een leeuw!

Originele menselijke vermogens

Nadat Hanneke Bouma in contact kwam met de elf Fjerk, kreeg zij niet alleen inzichten over het etherische veld aangereikt, maar ook over de daarmee verbonden menselijke vermogens. Vermogens waar bijna niemand meer weet van heeft en waar de meesten dan ook niet of nauwelijks meer gebruik van maken. Om welke vermogens gaat het en waartoe stellen zij ons in staat?

Mystiek geluk

Op zijn 22e doet kunstenaar Gustaaf Rutgers (1967) uit het Groningse Sauwerd een mystieke ervaring op. Liefst een kwart eeuw lang zwijgt hij erover, probeert hij alles een plaatsje te geven. Nu acht hij de tijd rijp om te proberen woorden te geven aan datgene waaraan geen woorden te geven zijn. Want: “Het mystieke inzicht maakt het leven niet alleen draaglijker, maar ook gelukkiger. Daarom deel ik het graag.”

Ontwaak!

In Amerika hebben ze de onder vuur liggende Alex Jones, in Engeland David Icke en in Nederland is het Robin de Ruiter die als meest voorname ‘complotdenker’ aan de weg timmert. Al jarenlang schrijft hij over de verborgen machten en krachten die onze wereld besturen. Wat beweegt deze in 1951 te Enschede geboren man, die God en Satan afstoft om de strijd op aarde te verklaren? Robin: “Een heel mensengeslacht danst op de rand van de vulkaan!”

Thuiskomen in het Licht

Nauwelijks drie jaar terug bevond Tetsiea Blijham zich op het absolute dieptepunt van haar leven: geen baan, geen geld, geen huis en haar relatie net voorbij. Toch vond ze de weg omhoog. En hoe! Tegenwoordig inspireert ze duizenden met haar healings en spirituele boodschappen. Haar geheim? Tetsiea: “Ik ben zelf gaan luisteren naar de boodschappen van lichtmeesters die ik sinds 2003 al aan anderen doorgaf.”

Wanneer word jij nou eens volwassen?

De Brabantse Tessa van Dongen kennen we van de Stargate, de geometrische constructie die het menselijk bewustwordingsproces versnelt. Maar zoals het een goed hulpverlener betaamt, zit Tessa niet stil. De afgelopen jaren was zij druk doende met het ontwikkelen van een eigen methodiek: Harmoni3®. Deze is in belangrijke mate gebaseerd op haar persoonlijke ervaringen en leerstukken. Daarover vertelt ze in dit artikel, waarbij ze als uitsmijter een nieuw, zelfbedacht woord serveert. Een woord dat zomaar de Dikke Van Dale zou kunnen gaan halen…

En verder: Cornelis healt in Thaise tempel, de energie van oktober, Maya-horoscoop, boekrecensies en columns Tessa van Rossen, Karin Achten, Judith Flapper & Arjen Houterman, Titus Rivas, Saskia Basten en Reint Gaastra.