Magazine: juni

Renée verloor 2 kindjes…

Dat de liefde tussen een ouder en een kind grenzeloos groot kan zijn, weet de 31-jarige Renée Brouwer uit Hoofddorp maar al te goed. Nadat haar 57-jarige vader in 2012 aan een ongeneeslijke ziekte overleden is, voelt ze zijn aanwezigheid regelmatig. En dat gevoel wordt alleen maar sterker als ze op zeer dramatische wijze ook haar eigen tweelingdochters Joëlle en Féliz verliest…

Zeg eens eerlijk… Hoe eerlijk ben jij?

Zeg eens eerlijk: Hoe vaak vertel je echt de waarheid? Hoe vaak maak je het kleiner of lichter, blaas je het op of overdrijf je? Hoe vaak vertel je niet precies wat je bedoelt? Ik stel deze vragen, want het raakt me. Ik zie het in mezelf. Ik zie het om me heen. Hoe we geleerd hebben niet precies te zeggen en voelen wat we bedoelen. Kan het ook anders?

Tantra: liefde & seks kun je leren

Jan en Caroline onthullen het geheim van de tantrische liefde, gebaseerd op eeuwenoude spirituele wijsheid en nieuwe wetenschappelijke inzichten. Je kunt jezelf trainen in het herkennen van de pure liefde in jezelf. Eén van de mooiste trainingen is meditatieve seksualiteit. Zo werk je aan een stabiele én opwindende relatie en aan een liefdevolle wereld.

Dode bakker bezorgt extra pondjes

Reïncarnatietherapeute Marianne Notschaele-den Boer geeft een fraai voorbeeld uit haar praktijk. Hoe de ziel van een overleden jongeman contact maakt met een vrouw uit de wereld van de levenden. Ze merkt hem niet op, maar heeft wel last van hem. Ongewild beïnvloedt hij haar gedrag, kledingkeuze en lichaamsgewicht. Totdat hij contact heeft!

Bizar: Stonegenge is verhuisd!

Met de bouw van Stonehenge werd 5100 jaar geleden begonnen. Zo’n 4500 jaar geleden besloten de bouwers Stonehenge te verplaatsen. Niet ver, slechts 1 meter, maar toch. Deze verplaatsing lijkt een doelgerichte daad en maakt het monument vele malen mysterieuzer en interessanter dan het al was. Ervaren onderzoeksjournalist Bert Janssen rapporteert.

Hemelse muziek

Het Britse medium Rosemary Brown kreeg bezoek van overleden componisten die haar 1500 composities doorgaven. De wetenschap staat voor een raadsel en musicologen weten niet wat ze horen. Tot op de dag van vandaag is zij nog steeds een vraagstuk voor parapsychologen. De Belgische Isabelle Duchêne, zelf medium, vindt het tijd voor een ode aan dit bijzondere fenomeen.

Tarot: de Keizer

Het lijkt, wat betekenis betreft, een van de eenvoudigste kaarten van de grote arcana. Maar niets is minder waar. Woord en beeld bedriegen hier, want… de Keizer van de tarot gaat niet over de keizer…!

Hypnose en vorige levens

Iedere maand besteedt ParaVisie Magazine aandacht aan hypnose en hypnotherapie. Daarover bestaan immers nog altijd veel misverstanden. En dat is jammer, want hypnose kan goed werken bij tal van uitdagingen en problemen. Deze week belicht Miranda Meiners de link tussen hypnose en het therapeutisch verkennen van vorige levens.

Braco’s gevende blik

In tijden van innerlijke blokkades en lichamelijke klachten, leidt de routine van alledag voor veel mensen tot een schijnbaar uitzichtloze situatie. En dan horen ze over een man uit Kroatië, bij wie mensen verbazingwekkende dingen hebben beleefd. Jaarlijks bezoekt hij Amsterdam, ook deze zomer. Maar wie is hij, wiens ‘gevende blik’ schijnbaar zovelen in vuur en vlam zet? Wie is Braco?

Graalsboodschap

Wat je ook van een heilig boek als de Bijbel vindt, het bevat veel waarheid. Maar tegelijkertijd zijn de geschriften duizenden jaren oud. De vraag is dus of er geen vergelijkbare boeken zijn die, beter aangepast aan de tijd van nu, eenzelfde soort wijsheid bevatten? Het antwoord moet volmondig ‘ja’ luiden. In het Licht der Waarheid van Abd-ru-shin is bijvoorbeeld zo’n boek.

Oscar, wereldverbeteraar

Als kind stond hij na het zondagse kerkbezoek thuis op de kruk te preken voor zijn zusjes en fantaseerde hij over door hem in kastelen georganiseerde vredesconferenties. Zeggen dat Oscar Westra van Holthe van jongs af aan al groots dacht en droomde, is, derhalve, als het intrappen van een wagenwijd openstaande deur. Portret en visie van een onverbeterlijke wereldverbeteraar.

ParaVisie naar België!

Vrijdag 7 juni van 19.00 – 22.00 uur in Brasschaat: ‘Het Lot in eigen Hand‘. Een avond over gedachtekracht, astrologie, energie, healing & mediumschap. Met medewerking van Isabelle Duchêne, Erna Droesbeke, Cornelle Sterk, Christian Vandekerkhove en Femke Bloem. Aanmelden door overmaking van € 17,50 x het aantal gewenste kaarten op rekeningnummer NL 79 RABO 0171658078 t.n.v. Edicola Publishing, Deventer onder vermelding van uw mailadres en de aanduiding ‘ParaVisie lezing’. Meer info hier: https://paravisiemagazine.nl/nieuws/pv-naar-belgie/

En verder: Boekrecensies, Feit of Fabel?, Inspiratie en columns van Tessa van Rossen, Fanny van der Horst, Karin Achten, Judith Flapper & Arjen Houterman en Karel Wellinghoff.