Magazine: augustus

26 juli… Een nieuw tijdperk breekt aan!

We leven in de tijd van de profetieën. Zowel de Maya’s, Inca’s, Hopi en Tibetanen spreken ervan. We staan op de drempel van een nieuwe tijd. En natuurlijk willen we allemaal graag weten wat die nieuwe tijd ons zal brengen. Volgens Maya-kalender expert Nicole E. Zonderhuis staat ons een verschuiving van mannelijke naar vrouwelijke waarden te wachten: “De terugkeer van het vrouwelijke wordt in profetieën van over de hele wereld voorspeld.”

‘Empaten moeten lichtwerkers worden’

Het avontuur van een empathische persoonlijkheid is een levenslang avontuur. Gevoelige mensen hebben veel om dankbaar voor te zijn. Je kunt een enorme passie en vreugde beleven. Je kunt het grote geheel zien, tot op een diep niveau. Je hebt een sterk gevoel voor de schoonheid, de poëzie en de energie van het leven, en dankzij je grote compassie kun je anderen helpen. Je bent niet bot, afgesloten of onverschillig. Je gevoeligheid maakt dat je een zorgzaam, kwetsbaar en bewust mens bent.

Wie was Jozef Rulof?

Jozef Rulof (1898-1952) ontving allesomvattende kennis over het hiernamaals, reïncarnatie, onze kosmische ziel en Christus. In een reeks artikelen belicht ParaVisie Magazine deze kennis. Vorige maand trapten we af met een gesprek tussen kenners van zijn werk. Wat heeft het hen gedaan? Nu gaat Ludo Vrebos, de voorzitter van de stichting die Rulofs werk beheert en verspreidt, in op de vragen: wie was hij, hoe werkte zijn mediumschap en met welk doel kwam deze tot stand?

‘Niet alles zit tussen de oren’

Onze hersenen zijn niet de bron van ons bewustzijn, maar slechts drager daarvan. Ons bewustzijn is zelfs niet aan tijd en ruimte gebonden. Veel mensen die een bijna-doodervaring hebben gehad, hebben helder ervaren dat het bewustzijn doorgaat als het hart ermee is gestopt. Onze geest, de kern van ons bewustzijn, is veel groter dan de moderne wetenschap aanneemt. Dit betekent ook dat spiritualiteit een belangrijke plaats zou moeten hebben in de geestelijke gezondheidszorg. Met andere woorden: het zit niet alleen tussen de oren…

Tresi is trancemedium

Tresi Barros is een bekende verschijning in Rotterdam en omstreken. De van oorsprong Portugese geeft er leiding aan drie door haar opgerichte voedselbanken. De minder bedeelden die daar welkom zijn, zijn veelal niet op de hoogte van de andere kant van Tresi’s werk: als trancemedium vertolkt zij het woord van Meester Isaak. Hoe is het voor haar om trancemedium te zijn? “Een enkele keer ontwaak ik uit mijn trance met een vreselijk gevoel van heimwee en verdriet. Dan kijk ik om me heen, en denk ik: wat doe ik in godsnaam hier?!”

Wat als de liefde op lijkt?

Oprah Winfrey noemde het boek ‘the best relationship book ever’ Ook háár relatie kende problemen en werd geheeld door De Imago Methode, beschreven in de bestseller Getting the love you want. Het boek van het koppel Harville Hendrix & Helen LaKelly Hunt is inmiddels in het Nederlands vertaald. We spreken beiden tijdens hun recente optreden in Zeist. Helen: “De ruimte tússen mensen is heel belangrijk. Dat is waar de liefde stroomt!’

Tarot: de Geliefden

De liefde… we raken er nooit over uitgedicht, uitgezongen of uitgefilosofeerd. Wie getroffen wordt door Cupido’s pijlen, heeft nog maar één gedachte, nog maar één verlangen: die ander. Cupido’s blinddoek staat voor wat de liefde met ons doet: als het hart in vuur en vlam staat, verdwijnt het verstand via de achterdeur. Of toch niet? Heb je een keuze? Dit is het thema van kaart nummer 6 van de tarot: De Geliefden!

Medium Maria Riemen

Maria Riemen is een Haagse paragnoste die als kind al visioenen en helderziende dromen had. Maar haar gave is pas later herkend. In de puberteit werd ze door haar begeleiders of lichtwerkers meegenomen naar de 7 onder- en bovenlagen, voor ons de hel en de hemel. In haar nieuwe boek wijst Maria ons een weg naar innerlijke groei en bewustwording. Hoe kunnen we ons bewust worden van onze negatieve patronen en innerlijke saboteurs? Freelancer Engelien Scholtes vraagt het haar.

De Witte Dame van de Pyreneeën

Toen Monique en haar partner hun huis in het hart van de Franse Pyreneeën kochten, vertelde de makelaar een spannende legende over een Witte Dame die zich in het verleden af en toe had laten zien bij het oude chateau waarop ze uitzicht hebben. Omdat zij een boek over witte spookdames heeft geschreven, was ze natuurlijk een en al oor. Regelmatig werpt ze een blik op het kasteel dat onderwerp is van verschillende legenden in de regio. Op een dag gebeurde er iets dat haar wereld even op z’n kop zette.

‘Onzichtbare wezens controleren ons’

Als gepensioneerd legerofficier is de Amerikaan John B. Alexander ogenschijnlijk niet de meest voorde hand liggende persoon om een boek te schrijven over het paranormale.Toch heeft hij, juist tijdens zijn actieve jaren, voldoende ervaringen met buitengewone verschijnselen opgedaan om er kritisch op te reflecteren. Zijn conclusie is een cliché, maar klinkt uit zijn mond toch bijzonder: “We zijn spirituele wezens die een menselijke ervaring hebben.”

‘Gelukkig zijn is een manier van leven’

Bestaat geluk? Is je gelukkig voelen iets anders dan gelukkig zijn? Waar zijn wij naar op zoek in het leven? Zijn we compleet vergeten wie we zijn? Met deze vragen komt coach, loopbaanadviseur en initiatiefnemer van het Multicultureel Netwerk Rijksambtenaren Sharda Kamaansing zowel zakelijk als privé regelmatig in aanraking. Inmiddels heeft ze wel een idee wat betreft de antwoorden. Dat idee deelt ze hier met jou!

Rezen bestonden gewoon!

Wij Nederlanders behoren tot de langste volkeren van de aarde. Toch vallen wij nog in het niet bij de wezens waarover in mythen en legenden gesproken wordt: reuzen! We kennen de strijd tussen David en reus Goliath uit de Bijbel, maar in zo goed als alle culturen komen verhalen over reuzen voor. De Amerikaan Xaviant Haze onderzocht deze verhalen en ander bewijs en komt tot de spraakmakende slotsom: reuzen bestonden écht!

Durf jij je eigen kracht te ontmoeten?

Iedereen kent het gevoel. Diep vanbinnen wil je heel graag die bepaalde stap maken in jouw leven, maar je komt er niet bij. Het lukt niet. Spiritueel coach Arie Verwoert geeft inzicht in de werking van jouw kracht. “Levenskracht is net als een rivier: je moet het laten stromen.”

Levendige laatste rustplaatsen

Zoals ieder ander, bezoekt reïncarnatietherapeute Marianne Notschaele graven van overledenen. Grafbezoek biedt troost. In de omgeving van uitvaartcentra, begraafplaatsen en kerkhoven is het een komen en gaan van zielen. Marianne laat in dit artikel zien dat paranormaalgevoelige stervelingen het absoluut geen ‘dode boel’ vinden in de buurt van zogeheten laatste rustplaatsen.

Hogere magie op het doek

Op 14 mei 1962 wordt Marianne Suijkerbuijk te Roosendaal geboren als hooggevoelig meisje in een arbeidersgezin met twee oudere broers en een jongere zus. Veel speelgoed was er niet en poppen vond ze niks. Nee, het liefst tekende en schilderde de kleine Marianne. Ook toen al. Ooit zei een paragnoste haar: “Jij gaat later schilderijen maken en als mensen er dan naar kijken, gaan ze zich beter voelen.” Drie keer raden wat ze tegenwoordig doet…

Astrologie & Tarot

In haar vorige artikel (ParaVisie Magazine, juni 2019) liet Karen Hamaker-Zondag zien dat je de verschillende methoden om inzicht in jezelf en in actuele tendensen te krijgen, het best in hun eigen waarde kunt laten. I Tjing, Tarot, astrologie en andere mantische methoden zijn op symbolen gebaseerde systemen die elkaar niet dekken en daardoor als systeem niet uitwisselbaar zijn. Maar ze kunnen elkaar wél prachtig aanvullen. Juist dat laatste laat ze in dit artikel aan de hand van een concreet voorbeeld zien.

En verder: Winacties, Boekrecensies, Nieuwe producten, Feit of Fabel? en columns van Karel Wellinghoff, Reint Gaastra, Judith Flapper en Fanny van der Horst