Magazine: December

Jaarhoroscoop 2020

Het jaar 2020 trapt af met een unieke samenstand in januari van twee grote jongens: Saturnus en Pluto. Deze samenstand vindt ongeveer elke 38 jaar plaats en zet de toon voor de komende lange termijn. Wat kunnen we van deze keer verwachten? Hoe ga jij reilen en zeilen het komend jaar. Topastrologe Elodie Hunting vertelt het je allemaal!

Positief effect mediumschap

Onlangs werd belangwekkend onderzoek gedaan naar het effect van mediumschap. Uitgevoerd in het kader van een afstudeerproject aan de ‘Academie voor Mediumschap’ in Naarden, toont het aan dat mediumschap positieve effecten genereert op zowel de cliënten als de mediums zelf. Conclusie: mediumschap brengt mensen in beweging. Het voegt écht iets toe aan de levens van hen die het ondergaan en hen die het in de praktijk brengen!

Hoogsensitief & de aura

Airconditioning houdt luchtvochtigheid en temperatuur in ruimtes op een gewenst niveau. In vertrekken die aangesloten zijn op airco-ventilatiesystemen voelt de in te ademen lucht soms ‘doods’ aan. Slaapverwekkend. Wetenschappers stelden vast dat airco-lucht meer bacteriën en virussen bevat dan gewone (buiten)lucht. Over andere energierestjes in airco-lucht hoor je niemand. Paranormaalgevoelige reïncarnatietherapeute Marianne Notschaele vertelt over airco’s die ‘aan je aura trekken’ en geeft tips om dat tegen te gaan.

Word wakker…

Het grootste deel van mijn leven ben ik bang geweest. Omstreeks mijn eerste jaar onderging mijn moeder een trauma en moest ze in allerijl een week naar het ziekenhuis. Bij haar terugkomst moest ik niets van haar hebben, boos dat ze me had verlaten. Toen we weer nader tot elkaar waren gekomen, bleek ze ‘gezegend’ met een kind met ernstige verlatingsangst; telkens wanneer ze uit het zicht verdween, zette ik een keel op.

Ultieme oplossing voor klimaat

2019 was het jaar waarin de klimaatdiscussie explodeerde. Lichtwerker Cathelijne Filippo zat een deel van het jaar in Amerika en keek het nieuws uit Nederland met stijgende verbazing aan: “Doordat ik zelf dankzij mijn spirituele reis naar Amerika zoveel meer in afstemming was gekomen op Moeder Aarde, leek me het werkelijke probleem zo duidelijk. Er waren allerlei discussies in de politiek over het stikstofprobleem en hoe dat op te lossen: minder auto’s, minder veestapels et cetera. Maar op hetzelfde moment kwamen er van alle kanten berichten over ontbossing. Het leek me dweilen met de kraan open…” Wat wél werkt, en hoe jij écht kan bijdragen, vertelt ze je in dit artikel!

Homeopathie

Lucas Klooster is klassiek homeopaat, trainer en zet zich in voor een duurzame wereld. Juist vanwege dat laatste spreekt de homeopathie hem zo aan: “Als iemand maagzuur heeft, zijn er middeltjes bij de drogist te krijgen die voor een kortwerkende oplossing zorgen. Prima, als je daar althans incidenteel last van hebt. Maar komt het vaker voor, dan is het dweilen met de kraan open. Want waaróm heeft iemand last van maagzuur? Het duurzame herstel is wat mij zo aantrekt in homeopathie!”

Tarot: het Rad van Fortuin

De tarot is ontworpen als een beeldenreeks die verwijst naar spiritueel ontwaken. Iedere kaart afzonderlijk licht een aspect toe van het proces van godsrealisatie, aangestuurd door de kundalini-energie in ons bekken. Verrassend genoeg, ook de kaart Het Rad van Fortuin.

De Universiteit van Christus

Jozef Rulof was één van de grootste mediums die Nederland ooit gekend heeft. Hij werd aangestuurd door ‘De Universiteit van Christus’, een verbond van geestelijke meesters onder het mentorschap van Jezus Christus. De Universiteit heeft als doel het bevorderen van bewustzijnsgroei richting universele liefde. Dat dergelijk lichtwerk niet zonder slag of stoot gaat, blijkt wel uit de kruisiging van Jezus. Toch leven we momenteel in baanbrekende tijden, door de Universiteit ook wel ‘De Eeuw van Christus’ genoemd. Wat dat betekent legt Ludo Vrebos, voorzitter van de stichting die Rulofs werk beheert en verspreidt, ons uit.

Laatste brul van de Witte Leeuw

Nancy Polet had in de zomer van 2016 een zeer indringende mystieke ervaring met de Egyptische godin Sekhmet in The British Museum in Londen. Over deze ervaring en de zoektocht die daarop volgde schreef ze een artikel in Paravisie Magazine van februari 2019: ‘Als Sekhmet tot je spreekt’. Dit artikel is een vervolg daarop: “In tijden van chaos komt Sekhmet naar de aarde om deze weer in balans te krijgen door de chaos weg te branden.”

De godheid in onszelf

Na een artikel over de godin in de oktobereditie van ParaVisie kon een artikel over de godheid in onszelf natuurlijk niet uitblijven. Ze horen immers bij elkaar en dansen samen idealiter de diepste ‘Ja’ van het leven. We hebben beiden nodig en de één kan niet zonder de ander. De godheid die zo goed grenzen kan stellen, heerser is van de ratio, duidelijk en hartgrondig ‘nee’ kan zeggen, zich kan sluiten en geworteld is in de kracht van ‘doen’. En daartegenover de godin, die zich opent en ‘ja’ zegt, heerseres is van gevoelens en intuïtie, ontvankelijk is en geworteld is in ‘zijn’.

Klankbeleving

‘Weer thuiskomen bij jezelf via klankbeleving’, zo lezen we op de website van Nadita Alferink. Wat zij allemaal kan betekenen voor mensen in zeer uiteenlopende levenssituaties met haar mooie en warme stemgeluid én bijzondere instrumenten, mag gerust opzienbarend heten. Dat willen we zelf weleens meemaken! 

Werken met drakenkracht

We kennen draken allemaal van de rol die ze wereldwijd spelen in allerhande mythologieën. Maar wist jij dat draken méér dan fantasiewezens zijn en écht bestaan? Niet als fysieke wezens op Aarde, maar net als bijvoorbeeld elfen en feeën als etherische wezens in de andere sferen. Althans… als we lichtwerker Fanny van der Horst mogen geloven! Fanny: “Draken zijn de helpers bij uitstek die ons bijstaan in onze reis van 3D naar 5D.”

Medium Linda Beiler

Alles heeft een begin. Zo staat Linda Beiler aan het begin van haar carrière als spiritueel hulpverlener. Natuurlijk werden de zaadjes daarvoor al veel eerder gepland. In haar jeugd, een vorig leven misschien, wie zal het zeggen? Feit is dat dat mooie Utrechtse staat te trappelen om dat wat ze zelf ‘haar missie’ noemt concreet handen en voeten te gaan geven. Linda: “De liefde die ik van boven voel, is onbeschrijfelijk.”

En verder: Winacties, Feit of Fabel?, Inspiratie, Vraag & Antwoord en columns van Peter den Haring, Karel Wellinghoff en Fanny van der Horst