Magazine: april

SPECIAL: REIZEN

In deze nieuwe uitgave van ParaVisie Magazine tref je een special over reizen aan. Dat hebben we breed genomen: niet alleen bezoeken we aardse paradijzen als Bali, Griekenland en het even mysterieuze als onvermijdelijke Engeland, ook gaan we op reis naar minder voor de hand liggende ‘bestemmingen’ als de maan en onze eigen vorige en tussen-levens!

Soultrip naar Avalon

Bestaat er nog een plek waar de magie voor het oprapen ligt? In Glastonbury – Engeland ligt het mythische land van Avalon, waar priesteressen en druïden nog altijd actief zijn. Hier zou koning Arthur begraven liggen en Jozef van Arimathea zijn aangeland na het overlijden van zijn zoon Jezus. Heidense en christelijke tradities gaan er hand in hand. Het is een plek waar iedereen die op spirituele pelgrimstocht gaat, zichzelf kan hervinden. Kom naar het land waar de sluiers dun zijn. Ga op Soultrip naar Avalon!

Aartsengelen & graancirkels in Wiltshire

In de Paravisie van november 2018 las Nancy Polet een artikel van Karin Achten over de graancirkels van Zuidwest-Engeland en over haar korte ontmoeting met een Keltische, vrouwelijke druïde in de steencirkel van Avebury. Ook Nancy heeft afgelopen zomer een bijzondere ontmoeting met deze vrouw gehad. Met partner Roeland Beljon reist ze sinds 1994 iedere zomer naar Zuidwest-Engeland. Ze hebben honderden formaties bezocht en vele vreemde dingen meegemaakt. Tijd voor een korte update voordat het nieuwe graancirkelseizoen losbarst!

Bruggen bouwen op Bali

Jezelf echt leren kennen? Verhuis naar een ander land, met een andere taal en een andere cultuur. In je eentje. Hoe houd je je staande? Wat blijft er over van je zorgvuldig gecultiveerde imago en zelfbeeld? Suze Dijkstra (29) nam de proef op de som en verkaste naar Bali. Spijt heeft ze niet. Laat staan heimwee. “Wanneer ik terugkom? Geen idee!”

De raadselachtige maan

Sinds mensenheugenis is de maan een mysterie. Hoewel het als een satelliet in een baan rond de aarde draait en zelf geen licht geeft, creëert de door de zon beschenen bol toch een lichtpunt in de duisternis. Onze kalender is erop gebaseerd, de maan is verantwoordelijk voor de getijden en er is behoorlijk wat magie bedreven bij specifieke maanstanden. De mensheid brengt goden en mythologische wezens in verband met dit object, waarvan we de aanwezigheid tegenwoordig voor lief nemen. Toch zijn er best wat rare zaken over de maan te vertellen…

Een vorig leven in Griekenland

De berg is verboden voor vrouwen. De kleine Alyssa weet dat, maar beklimt ‘m toch. Ze wordt betrapt en belandt in een donker hol, waar ze de hongerdood sterft. Hoewel het drama zich ongeveer 2500 jaar geleden in het verre Griekenland afspeelt, kan de in Hilversum woonachtige Bertien van Woelderen zich de taferelen goed herinneren. Ze ervaart Alyssa als een weliswaar eenzame, maar eveneens enthousiasmerende energie om haar heen. Toch heeft ze ook het gevoel de kleine meid te moeten bevrijden. Maar waarvan?

Orgaandonatie. Vertrouwen we de overheid?

Een goede vriend van Roeland Beljon onderging eind vorig jaar een gecompliceerde operatie. Gaandeweg bleek de hele procedure nog ingewikkelder te worden. Er moest onder andere een nieuw bloedvat worden aangelegd. Daarvoor was gelukkig een bloedvat voorradig, afkomstig van een… orgaandonor! Het zal duidelijk zijn, deze vriend leeft nog dankzij deze orgaandonor. En daar is Roeland dankbaar voor. Tóch plaatst hij grote vraagtekens bij het hele proces…

Voedselallergie. Oorzaak vorig leven?

Een eetervaring met vervelende nawerkingen – opgedaan tijdens de kinderjaren of in situaties in vorige levens – zet ons huidige lijf weleens op het verkeerde been. Onze hersenen reageren vaak primair op voedsel, want eten en drinken hebben we nodig om te overleven. Maar wat, als zo’n impulsreactie allang niet meer overeenkomt met de hedendaagse werkelijkheid? Regressie- en reïncarnatietherapeute Marianne Notschaele-den Boer illustreert aan de hand van enkele voorbeelden dat een specifieke voedselallergie soms ook anders op te lossen is.

Contact bij dementie

Dementie, bijna iedereen krijgt er tegenwoordig in zijn omgeving wel mee te maken. Veel mensen hebben angst voor dementie. Het idee dat je kunt vergeten wie je bent, is weinig opbeurend. Voor de naaste is het een rouwproces, want je neemt constant afscheid. Wat kun je doen? Hoe ga je meebewegen met de ander waarvan je houdt? Annoeska van der Struif was er voor haar dementerende moeder met al haar zorg en liefde. Maar ook zij staarde zich blind op het lijden en de achteruitgang. Ze wist: er moet iets veranderen. Maar wat?

Hypnose & chronische ziektes

Vanaf vorig nummer in ParaVisie maandelijks aandacht voor hypnose en hypnotherapie. Daarover bestaan immers nog altijd veel misverstanden. En dat is jammer, want hypnose kan goed werken bij tal van uitdagingen en problemen. Deze maand belicht Miranda Meiners het potentieel gunstige effect van hypnose op chronische aandoeningen.

Werken met Lemurische kristallen

In het vorige nummer van ParaVisie heb je kunnen lezen over de zeven Lemurische Sleutels en hoe deze ons kunnen helpen om ons bewustzijn te verruimen van 3D naar 5D. Ze werden ons gegeven door de Lemurische Meester Adama, de hogepriester van de vijfdimensionale stad Telos in Mount Shasta. Ook het werken met Lemurische kristallen kan ons inspireren en bijdragen aan onze (zelf-) heling en eventueel te verrichten Lichtwerk.

Tarot ontleed: De Hogepriesteres

De Hogepriesteres is een mysterieuze, intrigerende kaart, in vele opzichten. Haar oorspronkelijke naam – De Pausin – geeft al aan dat deze kaart voor iets bijzonders staat. Pausin is namelijk een niet bestaande functie in de Rooms-Katholieke hiërarchie en raakt ook een gevoelige snaar; het priesterschap is niet toegankelijk voor vrouwen.

Weg uit de mallemolen

We hebben het allemaal: een innerlijke stem. Maar waarom is het toch zo moeilijk om ernaar te luisteren? Of beter gezegd: ons erop af te stemmen? Hebben we het allemaal dan zo druk, laten we ons allen zo leiden en afleiden door de wereld buiten onszelf? De buitenwereld lijkt inderdaad een enorme invloed op onze levens te hebben. We moeten zoveel van onszelf, willen we meedraaien in het tempo van de samenleving. Maar móeten we echt? Of is er een andere weg?

En verder: Maya-horoscoop, boekrecensies, Feit of Fabel?, Inspiratie, kortingen, gratis hypnose-sessie en columns van Reint Gaastra, Fanny van der Horst en Karel Wellinghoff.