Magazine: augustus

Alles is familie

Als je het over familie hebt dan lijkt dat een begrip dat gaat over biologisch verwant zijn, over een gedeelde jeugd, over al dan niet gelijke opvattingen. En dat is natuurlijk ook zo. Door het woord familie wat op te rekken, kunnen we echter het een en ander nog verdiepen. Rob Heiligers en Aafke Douma leggen verstopte familietrauma’s, verborgen familieverbanden en vergeten familieherinneringen bloot. Ter opschoning van de familiestamboom en ten behoeve van heling van actuele problematiek.

Stevig in je kracht

Ken je dat gevoel? Dat je helemaal in je kracht staat. Dat je niet alleen weet, maar ook voelt dat je een spiritueel wezen bent in een fysiek lichaam: een ziel die helder en krachtig zijn of haar licht straalt. Of is dat iets dat je heel graag wilt, maar nog niet zo makkelijk vindt? Eén troost: “Iedereen die bereid is zijn of haar innerlijke pijn te helen zodat er iets beters voor in de plaats komt, kan de zoektocht naar zijn of haar eigen Lichtkracht aangaan.” Was getekend: schrijfster en coach Fanny van der Horst.

Engelen bestaan

Hoe paranormaalgevoelig ze ook is, reïncarnatietherapeute Marianne Notschaele-den Boer geloofde nooit zo in engelen en lichtwezens. Toch moet ze na enkele persoonlijke ontmoetingen met doorschijnende wezens, met en zonder vleugels, anders concluderen. Engelen bestaan!

Kundalini

Als een veenbrand verspreidde het yogavuur zich na de millenniumwissel onder alle lagen van de westerse bevolking. Met deze hype is ook een nieuw woord doorgedrongen in ons spirituele jargon: kundalini. Een mysterieuze bron van energie in ons bekken, die in het Bijbelboek Job (5:18) poëtisch de helende handen van God wordt genoemd. Anne-Marie Wegh onderzoekt op welke wijze in verschillende spirituele tradities naar deze kundalini en het daarmee verbonden ontwakingsproces, verwezen wordt.

Van je familie moet je het hebben

Hoewel het geen wet van Meden en Perzen is, zien we het toch telkens opnieuw: in de familie waarin een helderziend kind geboren wordt, staat hij of zij wat betreft ‘de gave’ niet alleen. Een vader, moeder, opa, oma, oom of tante blijkt eveneens begiftigd met de paranormale eigenschap. In het geval van Veerle Wagenaar is moeder Marjon verantwoordelijk voor afgifte van het juiste pakketje genen. Dat echter de beïnvloeding verder gaat dan dat en ook geen eenrichtingsverkeer is, blijkt echter evenzeer uit hun relaas.

Magische Materialisaties

Magisch geladen objecten die elektronica verstoren? Wezens uit andere dimensies die naar aanleiding van specifieke rituelen en concrete gedachtenvormen daadwerkelijk, zichtbaar, verschijnen? Allemaal flauwekul toch zeker? Nou, vergeet het maar! In de Middeleeuwen experimenteerde men er lustig op los. En in de moderne tijd zijn het de lama’s van Tibet die tulpa’s creëren, fysieke entiteiten die soms maar moeilijk weg te krijgen zijn. Een ver-van-je-bed-show? Ach, ook in de duinen van Ameland gebeurt het…

Gelukkig Nieuwjaar!

Op 26 juli begint in de Dreamspell Maya-kalender het jaar van de Rode Kosmische Maan. Een jaar wordt genoemd naar de energie van de eerste dag van het jaar: Rode Maan gecombineerd met Toon 13. Toon 13 is het laatste jaar in een reeks van 13. We sluiten een periode af. De Rode Maan staat voor ‘gevoel, universeel water, stroming en zuivering’. Wat kunnen we verwachten?

Pleidooi voor astrologie

Uit ervaring kan Karen Hamaker-Zondag zeggen dat wie niets met astrologie doet, heel veel mist. In dit artikel legt ze uit waarom: “Astrologie is een soort van universele taal. Een symbolische taal die je op talloze gebieden kunt gebruiken.”

Intuïtief schrijven

Sandy Ipenburg-Kooyman ontdekte op jonge leeftijd een bijzondere gave. Ze kon automatisch schrijven! Dat wil zeggen: zonder dat ze zich er bewust mee bemoeide, vloog de pen of het potlood over het papier om vervolgens de meest interessante of mooie teksten te genereren. Het geschrevene gaf haar inzicht in de grote vragen des levens: wie zijn we, waar komen we vandaan en waar gaan we heen? De antwoorden deelt ze hier, op haar eigen poëtische wijze, met ons!

De kracht van de lach

Het is algemeen bekend dat humor een positieve bijdrage kan leveren aan onze kwaliteit van leven. We weten dat lachen heel gezond is: dat het de aanmaak van endorfine stimuleert, wat de zuurstofopname bevordert en het immuunsysteem versterkt. Lachen is een uitlaatklep voor emoties en kan ons helpen de dingen een beetje te relativeren. Het doorbreekt de spanning en geeft ons ruimte.

De wijsheid van Rananda

‘Hoezeer ben je bereid jouw broeder te vergeven?’, waren de eerste woorden die spiritueel leraar Rananda sprak tijdens het More Light Festival in Utrecht. En was er meer licht aan het eind van de dag? Ja, daar waren alle aanwezigen het roerend over eens.

Van kloosterling tot lichtwerker

Wie denkt dat Maurits Prins met zijn 82 inmiddels in de late herfst van zijn leven is aanbeland, komt bedrogen uit. De Jungiaans psycholoog, filosoof, paragnost en mysticus staat juist in de kracht van zijn leven en schreef onlangs zelfs zijn eerste boek: Het Bedrog van Rome. De binnenkort te verschijnen vernieuwde uitgave daarvan, vormde voor ParaVisie redactioneel gezien een uitgelezen aanleiding om hem eens wat ruimer aan het woord te laten.

En verder: de energie van augustus, Maya-horoscoop, boekrecensies en columns van Saskia Basten, Tessa van Rossen, Karin Achten, Reint Gaastra en Titus Rivas.