Zon in Maagd

Op 22 augustus gaat de Zon van Leeuw naar Maagd. Astrologisch gezien is het klaar met luieren en loom de dag doorkomen. Tijd om weer aan het werk te gaan en nuttig bezig te zijn. De Zon in Maagd is de periode van oogsten. Daarom heeft Maagd een korenaar in haar handen. Wat gezaaid is bij het begin van deze cyclus van de zodiac op 21 maart, kan nu geoogst worden. Ook of misschien wel juist in symbolische zin. De periode van selectie komt hierna bij Weegschaal, waarin we goed van slecht gaan onderscheiden. Voor nu is het vooral de oogst binnenhalen

Tegelijkertijd is er een spanningsaspect tussen de planeten Venus en Mars. Tussen verbinden en verbreken. Venus wil best verbinden, maar heeft veel en hoge eisen. Zij is de prinses op de erwt die elke oneffenheid voelt. Verbinden onder vele voorwaarden dus. Mars is de snelle babbelaar die probeert recht te praten wat krom is. Met hier en daar een leugentje om bestwil. Het beeld van de charmante, gewiekste autoverkoper die onder opgepoetste voorwaarden flirt met de verveelde prinses die haar ‘nee’ al in de aanslag heeft. Al zal dat Mars niet afschrikken trouwens. Wees dus bedacht op zeurpieten en gladde praatjes.

Wat dan wel te doen? Want Mercurius tot de 28e augustus retrograde in Leeuw zal geen klare taal communiceren. De oplossing ligt bij de Zon die in het aardeteken Maagd staat en daar enige realiteitszin laat zien. Houd je bij de feiten. Eerst zien, dan geloven.

© Elodie Hunting, www.horoscoopboek.nl