Magazine: december

JAARHOROSCOOP 2024

In 2024 vindt er een aarzelende koerswijziging plaats. Afgelopen jaar hebben we al een voorproefje gehad van hoe de mensen zelf de macht pakken. Denk aan de protesten op snelwegen bijvoorbeeld, maar ook aan het gebrek aan vertrouwen in de regering. Heersende machtshebbers worden ontmaskerd en er komt aandacht voor de gewone mens. Voor zover die bestaat natuurlijk. Spiritueel gezien vindt er ook iets bijzonders plaats. Er is sprake van verbindingen en netwerken die groter en groter worden. Wereldwijd zelfs, want grenzen vervagen als gezamenlijke idealen groot zijn. Máár… wat brengt 2024 jou?


SPIRUWALITEIT (?)

Afgelopen twee jaar onderzocht ik hoe jonge mensen, met name vrouwen tussen de dertig en veertig jaar, verzeild raakten in spirituele sferen. Een pad dat normaal gesproken veel toewijding vraagt, en waarbij het lang duurt voordat je resultaat ziet en voelt. Als je als dertiger langzaam het contact met de gewone maatschappij kwijtraakt, hoe ga je dan verder?


VREEMD VOLK

Onderzoeksjournalist Monique Hendriks kijkt altijd graag naar de uitzendingen op het YouTube-kanaal van Dutch Matrix, waar presentator Dino Sarac zich richt zich op uiteenlopende onderwerpen: van geheime genootschappen, symbolieken die in Hollywoodfilms verstopt zitten tot oude technologieën. In de uitzending van 18 augustus 2023, kwam Jeroen Arents, onder andere werkzaam voor De Andere Krant, aan het woord over zijn ontmoeting met vreemde wezens. Het vormde voor Monique de directe aanleiding voor het schrijven van dit artikel.  


IN WELKE FASE RAAKTE JIJ VERWOND?

Als kindje kom je als een onbeschreven blad ter wereld. Nou ja, niet helemaal, je erft natuurlijk bepaalde genen. Dat is ongeveer de helft van jouw blauwdruk. De andere helft wordt aangezet door je omgeving. Hoe dat gaat? Vanaf de conceptie tot een jaar of zeven leef je in een magische wereld, waarin je de realiteit om je heen volledig in je opneemt. De omgeving activeert de andere helft van je genen.


‘IK WAS ZO VERHARD, KON NIETS MEER VOELEN’

Carla is healer, transformatiecoach, auteur en een liefdevolle en charismatische verschijning. Maar om te komen waar ze nu is, moest ze uit een diep dal klimmen. Zo groeide ze op in een streng katholiek gezin waar ze jarenlang mishandeld en misbruikt werd. Genoeg reden om bij de pakken neer te zitten, maar Carla deed het tegenovergestelde. Carla: “Je bent niet je verleden. Je kunt altijd kiezen voor een nieuwe toekomst. Je moet alleen weten hoe!”


ZORGREVOLUTIE!

Onlangs sprak ik een bevriend medium die verschillende decennia in de psychiatrie gewerkt heeft. Al snel waren we het erover eens. De reguliere GGZ doet zijn best, maar is vooral gericht op DSM-diagnoses en onderdrukking van symptomen met medicijnen of praattherapie. Er is iets veranderd in de geestelijke gezondheidszorg sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw. Waar Jung en Freud voor die tijd toonaangevend waren met hun holistische ziens- en behandelwijzen, werd de farmaceutische industrie heer en meester. Tijd voor verandering!


DE ENE STERRENPOORT IS DE ANDERE NIET

Reïncarnatietherapeute Marianne Notschaele wordt door een vriendin uitgenodigd voor een Stargate-bijeenkomst in Zandvoort. “Iets met mediteren en koperen buizen die een energetische toegang vormen tot het universum”, zo krijgt ze vooraf te horen. Spannend! Of valt dat toch een beetje tegen? Marianne: “De open metalen buisconstructie deed me denken aan de keren dat ik als kind in een bungalowtent op de camping verbleef.”


WAT IS JOUW GESCHENK AAN DE WERELD?

Bijna 26 jaar geleden werd Aedith moeder van haar eerste kind. Op de dag van diens geboorte was het bíjna volle maan. Dat vond ze veelzeggend, maar tot haar verbazing stond er in haar astrologieboeken helemaal niets over de invloed van de maanfase op een horoscoop. Aedith: “En dat terwijl de maanfasen zo’n sterke impact hebben op het aardse leven! Na lang onderzoek ontdekte ik het geheimzinnige effect van de maanfase op onze geboortehoroscoop.” 


MAKKERS STAAKT UW WILD GERAAS

Sluit ons beeld van Zwarte Piet, gezien zijn nieuwe uiterlijke kenmerken, nog wel aan op zijn heldenstatus? Valt men soms ook over de witte clown, die, evenals zijn zwartgekleurde tegenhanger, onderdeel uitmaakt van de oeroude Wilde Jacht? Beiden brengen vermomd een boodschap van moraliteit. Gaat er met de huidige oorlog tegen de uiterlijke verschijning van Zwarte Piet niet veel waardevolle kennis verloren?


HEILIGE NACHTEN: TIJD VOOR EEN NIEUWE DROOM

Een boze cliënte van de Haagse coach Peter den Haring heeft een appeltje met haar ouders te schillen, ook met haar oudere broer en met een van haar buren. “Iedereen wil dat IK mij aanpas”, schreeuwt Arwen bijna. “IK wil dat ZIJ zich aanpassen, gvd!” Want? Haar ouders willen niet ophouden met roken en ongezond eten, haar broer verheft bij elk gesprek zijn stem en de buren draaien housemuziek tot laat. De wijkagent heeft er zijn handen al aan vol gehad, maar niets helpt. Of Peter raadt weet…


NÓG EEN KINDJE?!

Jeanine en haar man Joost zaten ongeveer een half jaar geleden tegenover medium Marion Berndsen voor een reading. Ze weet het nog precies: “Beiden hadden hun vader verloren en dat gemis was nog dagelijks voelbaar. Vooral nu ze zelf twee kinderen hadden, vroegen ze zich af of de ‘opa’s’ wel op de hoogte waren van de komst van de kleinkinderen.” Gelukkig weet Marion contact met beide mannen te leggen. Maar ze ziet méér. Nog een (klein)kindje…?


‘IK BEN OMDAT WIJ ZIJN’ 

‘De volle maan staat hoog aan de nachtelijke hemel. Trommels klinken in de tropennacht, in symfonie met duizenden krekels en kikkers. In de verte zie ik een dorpje met lemen hutten, met in het midden een soort plein. Het licht van de maan schijnt als een schijnwerper op een grote kring zwart-Afrikaanse mannen en vrouwen. Ze dansen uitbundig. Ik word er als een magneet naartoe gezogen en sta plots oog in oog met hun glimmende halfnaakte lijven…’


2031737969

LIJDEN & HUILEN… HET HELPT!

De cliënte van Peter den Haring, Julia, wordt regelmatig overspoeld door medelijden. Vooral het uitzichtloze doorvechten in Oekraïne raakt haar tot in het diepst van haar wezen. Ze moet ook gaan zitten als er weer verhalen in de media komen over ongelukkige, uitgebuite kindertjes. Ze doneert meer dan ze eigenlijk kwijt kan. “Maar het zijn echt goede doelen, Peet”, legt ze uit. Is een dergelijke dosis empathie nog wel gezond?

 


Plus: winacties, de maandhoroscoop, recensies en een spectaculaire abonnee-aanbieding