Magazine: november

Corona de laatste druppel? 

Wanneer een emmer helemaal vol water zit, kan één druppel voldoende zijn om hem over te laten lopen. Nu is corona in de beleving van de in 1985 als arts afgestudeerde Henk Fransen meer dan slechts één druppel, maar hij denk niet dat het ‘een halve emmer’ is, oftewel: dat enorme monster dat zowel de overheid als de media ervan maken. En dat baart hem zorgen: “Wat is er aan de hand, dat de informatie die we krijgen zo eenzijdig is en dat tegengeluiden – ook goed onderbouwde – in de kiem worden gesmoord?”


Jouw sterrenbeeld & je gezondheid

Astrologie kent vele richtingen en één daarvan is de medische astrologie. Medisch astrologen gebruiken de persoonlijke horoscoop als diagnostisch middel. In dit artikel lees je welke lichaamsdelen en welke klachten bij welk sterrenbeeld horen. Waar moet jij op letten en welke tips zijn er om jouw gezondheid te optimaliseren? Maar eerst een stukje achtergrond om het geheel beter te kunnen duiden!


De wijze spelbreker

De diagnose komt in 2015 bij de 45-jarige Arnhemmer Edwin Stokkink binnen als een mokerslag: ongeneeslijke longkanker met maar liefst dertig uitzaaiingen door heel het lichaam. “Op de röntgenfoto leek ik wel een kerstboom met aan elke tak een oplichtende bal in de vorm van een tumor.” Hoewel de artsen hem geen cent geven en Edwin hun belangrijkste adviezen in de wind slaat, leeft hij vijf jaar later nog steeds. Sterker: in de kerstboom hangt nog maar één enkele bal. Wat is Edwins geheim? En kunnen wij iets van hem leren?


Reiki… hoe het ooit bedoeld was

Ze kreeg grote bedrijven aan holistische re-integratie projecten en bedrijfsartsen aan de yoga. Maar of Monique Bijloo’s andere missie ook slaagt, is nog maar de vraag. Gevestigde belangen staan op het spel en dus is de weerstand groot. Haar wilskracht en vastberadenheid zijn dat echter óók. Het heilige doel: de brede herintroductie van de oorspronkelijke Usui-methode, ten koste van de populaire, maar gedegenereerde varianten ervan.


De schade van vaccinaties

Ramon Walter heeft zijn hart en ziel gestoken in een missie om kinderen en volwassenen terug en op weg te helpen naar gezondheid, door het gebruik van middelen, technieken en apparatuur die, “in tegenstelling tot de reguliere gezondheidszorg”, wél werken. Hij strijdt voor transparantie, vooral op het gebied van vaccins, en het geven van een stem aan hen die al decennialang monddood gemaakt worden. In dit artikel laat Ramon, naar eigen zeggen zelf slachtoffer van ernstige vaccinschade, twee deskundigen aan het woord over de gevaren van vaccins.


Gezondheidstips voor lichtwerkers

Dat mediumschap een prachtig vak is, staat buiten kijf. Maar het is niet per se het meest gezonde beroep. Mediums die in diepe trance gaan bijvoorbeeld, kunnen suikerziekte of diabetes krijgen. En het vele zitten breekt ook menig medium op. Gelukkig is er genoeg natuurlijks voorhanden om, óók wanneer je regelmatig met hogere energieën samenwerkt en dus veel van je lijf vraagt, je gezondheid optimaal op peil te houden. Medium Isabelle Duchêne is ervaringsdeskundige en geeft tips!


Vergeten karma van gezondheid

Een man van 60 heeft last van het zogenaamde restless legs syndroom. Als hij vergeet zijn medicijnen te nemen, heeft hij de hele nacht last van rusteloze benen, tintelingen en kriebel in zijn onderbenen. Tot hij via-via bij een reïncarnatietherapeut terechtkomt. Tijdens een sessie ontdekt hij een leven waarin hij als gevangene jarenlang aan een keldermuur werd vastgeketend. De rusteloosheid in zijn benen blijkt voort te komen uit de wens weg te komen uit die situatie in dat leven. Robert Bridgeman over de zegeningen van reïncarnatietherapie.


Denk jezelf gezond

Jezelf gezond denken… Kan dat? Als we kijken naar de experimenten van professor Masuro Emoto, waarbij waterkristallen door gedachten de meest uiteenlopende vormen aannamen, lijkt mind over matter bewezen. En dan te bedenken dat we zelf voor een groot deel uit water bestaan. Realiseer je je wel wat dat zegt over jouw impact op je cellen? Nee, wij zijn niet overgeleverd aan de natuur. Wij zíjn de natuur!


Met magneten herstellen van ziekte

‘Mij werd in juli 2019 verteld dat ik uitgezaaide longkanker had. Met chemo alleen is de gemiddelde verlenging van leven drie maanden. Ik zag af van deze therapie. Na vier behandelingen biomagnetisme was de conclusie: op CT-scan geen aanwijzing meer voor activiteit ziekte’.


Leefstijltips van een homeopaat

Na een hectische week kwam homeopaat Lucas Klooster met zijn vrouw afgelopen zomer op een bescheiden tuinfeest terecht. Het was mooi weer en ze hadden zin om leuke gesprekjes te voeren en bij te kletsen over al dan niet gemiste vakanties. Liep dat even anders! Lucas: “Na wat begroetingen kwam er iemand naast me staan die aan me vroeg wat ik deed. Nadat ik verteld had mensen te helpen zichzelf te genezen, volgde de million-dollar question: ‘Ja, maar hoe blijf ik dan gezond?’


Zelfgenezend vermogen activeren

De mens staat bloot aan een groot aantal factoren die lichaam en geest onder druk zetten en die onze gezondheid bedreigen. Gelukkig staat ons genoeg ter beschikking om onszelf daartegen te beschermen. In dit artikel beschrijft Henk Fransen, in 1985 afgestudeerd als arts, vijf niveaus van zelfgenezing waar iedereen gebruik van kan maken.


Meetrillen op natuurlijke frequentie

De Schumann 3D Platte is een biodynamisch energiesysteem, dat de natuurlijke bewegingsprocessen nabootst. Het is volledig afgestemd op de zogenaamde Schumann-resonantie, een elektromagnetische trilling in de atmosfeer die een belangrijke rol speelt bij genezing en gezondheid. Orthopedisch specialist dr. med. Anton Ferd. Flaig: “Het unieke werkingsmechanisme zorgt voor een toevoer van energie naar het lichaam.”


Holistische geneeskunde

Een mens is een bezield wezen. Zijn lichaam, persoon en ziel vallen samen tot één geheel, dat weer deel uitmaakt van het grotere kosmische geheel waarin hij leeft. De oude Egyptenaren leefden vanuit dit holistisch bewustzijn en ook hun gezondheidszorg stond in dit teken. In scherp contrast daarmee leven wij nu in een materialistische consumptiemaatschappij waaruit ieder gevoel van verbinding is verdwenen. Maar er is, volgens huisarts Richard Hoofs, hoop…


Ziekzijn: signalen van de ziel

Kijk je niet verder dan dit ene leven nu, dan lijkt het soms oneerlijk verdeeld in de wereld. De een is gezegend met een intelligente geest in een gezond lichaam, de ander kampt met een labiele geestelijke gezondheid, ziekte of een ernstig lichaamsdefect. Reïncarnatietherapeute Marianne Notschaele-den Boer gaat uit van het bestaan van meerdere levens. Volgens haar doet de ziel allerlei ervaringen op. Ervaringen in gezonde en zieke lichamen, maar ook in lichamen met een verstandelijke of lichamelijke beperking.


En verder: Columns van Annelies Hoornik en Robert Bridgeman + Helende kunst van Janosh en win- en kortingsacties.