Magazine: April

Kruisiging & Opstanding: wat gebeurde er écht?

Zondag 12 april is het weer zover: Pasen! Het verhaal van de kruisiging en de opstand van Jezus wordt ons sinds vele eeuwen rond die dagen in herinnering gebracht. Inmiddels is duidelijk dat aspecten van dat verhaal door de kerk verdraaid zijn. Maar hoe zat het dan wel? En aan wie kunnen we dat beter vragen dan aan de direct betrokkenen zelf? Onthullend!

Succes: het zit al in je

In deze nieuwe serie interviews zoekt soulcoach Anna Zeven de werkelijke ontmoeting op met mensen met een missie op het gebied van persoonlijke en geestelijke expansie. In dit tweede artikel ‘inspirator’ David de Kock, die samen met collega Arjan Vergeer lof oogst met de ‘365 dagen succesvol’ formule… “Je hoeft niet op zoek naar je passie, bevrijding of wat dan ook. Je hoeft het alleen maar te omarmen en aan te raken.”

Interview topparagnost Jan C van der Heide

Met zijn forse postuur en wijs-grijze uitstraling is het sinds jaar en dag een opvallende en gewaardeerde verschijning binnen de spirituele/paranormale scene: hypnotherapeut en paragnost Jan C. van der Heide. De met de helm geboren (en getogen) Oegstgeestenaar blikt in zijn nieuwe, volumineuze boek ‘Ik was hier’… kleurrijke graffiti op de deur van een leven… terug op vijftig jaar wel en wee binnen de alternatieve hulpverlening. “Uiteindelijk overwint de liefde.”

Intuïtie: juist nu!

Ze was één van de eersten die Nederland vertrouwd maakte met het begrip ‘intuïtie’. Haar boek ‘Intuïtieve Ontwikkeling’ (1985) werd een bestseller en het door haar opgerichte instituut ‘Mens & Intuïtie’ (1987) een groot succes. Nu, ruim drie decennia later, is ze terug met een onlinecursus: ‘Intuition Magic’. Want magie hebben we nodig, willen we de mondiale crisis overwinnen. Welke rol kan intuïtie spelen?

Bô Yin Râ: stralende van het Oerlicht

Het begin van de twintigste eeuw vormde een unieke tijdspanne waarin spirituele meesters opkwamen die een universele wijsheid verkondigden. Zij grepen de turbulente en rijpe tijdsgeest aan om mensen terug te voeren naar binnen. Naar rijken waar eeuwige en stralende waarheden nog niets van hun oeroude glans verloren hebben. Bô Yin Râ was één van hen. Samen met Jan Willem Bakker ondernemen we een eerste verkenning van zijn werk, dat aan actualiteit niets ingeboet heeft.

Wat Ankie in de hemel leerde

De wereld zoals Ankie Withagen die tijdens haar leven had leren kennen, was ruw, gewelddadig en meedogenloos. Geen wonder dat haar scepsis de boventoon voerde toen ze tijdens een bijna-doodervaring op haar dertiende werd geconfronteerd met een wereld van liefde en licht. Maar een kijkje door de ogen van Het Licht (of God) zelf, overtuigde haar. Nu getuigt ze dan ook met graagte over hét moment uit haar leven: “Ik vind dat alle mensen moeten weten dat er een hemel is en dat een eindeloos en goed wezen van ons houdt en ons beschermt.”

De komst van de lichtbollen

Jaap Rameijer woonde jarenlang in het magische plaatsje Rennes-le-Château in Zuid-Frankrijk. Hij runde er het spirituele centrum ‘Les Labadous’, alwaar hij gasten uit de hele wereld ontving en begeleidde. Hij maakte er ook voor het eerst kennis met het fenomeen van de ‘Orbs’. Inmiddels heeft hij vele duizenden foto’s van Orbs gemaakt en er zelfs twee boeken over geschreven. In een serie van vier artikelen licht hij zijn bevindingen toe.

Nieuwe trend: microdosing

Al duizenden jaren lang gebruiken mensen psychedelica als een integraal onderdeel van hun menselijke en spirituele ontwikkeling. In de eerste golf van psychedelicagebruik waren het de sjamanen die ritualistische ceremoniën uitvoerden met behulp van plantmedicijnen. De tweede golf– meer algemeen bekend als de ‘tegencultuur’– ontstond als tegenreactie op een uiterst conformistische samenleving. Nu is er de derde golf, waarbij concrete voordelen van het gebruik centraal staan.

HSP & gezin: TIPS

Het gewone leven van een doorsnee gezin is druk. Beide ouders werken, de kinderen gaan eerst naar het kinderdagverblijf en later naar school, de sportclub, muziekles, spelen bij vriendjes of naar de buitenschoolse opvang. Zo komen er ongelofelijk veel indrukken en prikkels binnen, maar ontbreekt de tijd om die rustig te verwerken. Moeilijk, zeker voor kinderen die er nog eens éxtra gevoelig voor zijn. Wat te doen? Moeder Saskia geeft tips!

Reïncarnatietherapie: geen angst voor de dood

Reïncarnatietherapeute Marianne Notschaele denkt nog weleens terug aan een tachtigplusser, die bij haar op consult kwam. Hij was ongeneeslijk ziek en bang om te sterven. Drie maanden na hun gesprek overleed hij, zónder angst. “Ik weet nu wat ik kan verwachten na mijn dood.”

Vrijheid in 6 stappen

Neem jij elke avond een stevige borrel of een wijntje om je te ontspannen na een dag vol werkstress? Begint jouw huidige huwelijk verdacht veel op je vorige huwelijk te lijken? Heb jij het gevoel dat je steeds maar weer in dezelfde routine verzandt? Heb jij het gevoel dat je ‘alles’ hebt, maar ervaar je toch een leegte en het knagende gevoel dat er iets ontbreekt?

En verder: Maandhoroscoop, Win-acties, Recensies, Vraag & Antwoord, Inspiratie en columns van medium Tonnie, homeopaat Lucas, lichtwerkers Fanny & Cathelijne en engelenexpert Annelies