Magazine: september

Danique werd misbruikt, verloor het contact met haar kinderen en kreeg psychoses… maar is sterker dan ooit!

Dat het leven van een lichtbrenger vaak niet over rozen gaat, bewijst het verhaal van Danique de Roo (40). Maar met haar verhaal en haar werk wil ze mensen nu leren dat spirituele groei ook zónder pijn en lijden mogelijk is. Want: “Wanneer je trouw bent aan je eigen pad, kan het leven heel simpel en mooi zijn.”


Het échte virus: gehackt door duistere krachten

Eind 2019 verscheen van de hand van journalist Martin Vrijland het boek De werkelijkheid zoals we die waarnemen. Inmiddels heeft Martin, naar aanleiding van de actuele gebeurtenissen, zijn boek een update gegeven en van een nieuwe titel voorzien: Coronavirus. Covid-19, waar eindigt dit? Omdat Martin het ‘masterscript’ achter al deze ontwikkelingen zegt te kennen, vragen we het hem zelf: waar eindigt dit?


Glaasje draaien: praten met je eigen geest

Jarenlang is Nathalie Kriek een overtuigd spiritist. Ze legt de tarot, leest de sterren en verklaart zich helderziend. Totdat twijfels toeslaan en ze een radicale switch maakt. Fenomenen waarvoor ze als ‘lichtwerker’ een paranormale verklaring gaf, trekt ze voortaan in het menselijke. Zo zouden de bewegingen bij glaasje draaien niet door geesten veroorzaakt worden, maar door het menselijk onderbewuste…


Meditatie-misverstanden opgehelderd

Er zijn een aantal gangbare misverstanden rond mediteren. Deze kun je het best direct aanpakken, omdat ze het soort vooroordelen zijn dat je voortgang vanaf het begin kan blokkeren. De boeddhistische monnik Bhante Henepola Gunaratana bekijkt deze misverstanden één voor één en biedt inhoudelijke repliek!


De seance van tante Sidonia

Dit jaar bestaat het meest iconische stripduo van de Lage Landen – Suske en Wiske natuurlijk! – 75 jaar. In het kader daarvan bezocht medium Isabelle Dȗchene Paul Geerts, die decennialang aan de strip werkte. Brandende vraag: hoe zit het met al die verwijzingen in de strips naar het paranormale?


Katten: vereerd & verketterd

Katten blijven populaire dieren met eigen karaktertjes die velen graag in hun nabijheid hebben. Niet op de laatste plaats omdat ze bijdragen aan een huiselijke sfeer. Tegelijkertijd gaan katten hun eigen gangetje, eigenen ze zich zaken toe en beschouwen ze ‘hun’ mensen als personeel. Dat laatste komt wellicht door hun Egyptische roots, want daar waren ze heilig. Niet zomaar heilig, maar hartstikke heilig!


De priester en het medium

Enige tijd terug werd medium Tonnie  door haar spirituele begeleiders voorbereid op een reis naar Egypte. Ze zou er een bijzondere man gaan ontmoeten. Een man die op zijn beurt ook geleid werd naar deze ontmoeting. Tonnie: “Van mijn begeleiders kreeg ik de opdracht om alles maar te laten gebeuren. Blij dat ik precies dát gedaan heb!”


Spookachtig Antwerpen

Waarom zijn mensen zo gefascineerd door spookhuizen? Waarom griezelen we bij de gedachte, maar springen we zonder aarzelen in het spookhuis op de kermis? Willen we de werkelijkheid van de ongeziene wereld soms weglachen? In drie delen verkent medium Isabelle Dȗchene de geschiedenis van en het onderzoek naar spookhuizen. Riemen vast en in het wagentje blijven!


Hypnose: terug naar de baarmoeder

Hoe mooi kan het zijn! Toegang krijgen tot de magische wereld van je eigen onderbewustzijn. Dát deel van jezelf dat jouw gedrag, emoties en overtuigingen bepaalt. Het deel, ook, dat je, als je niet uitkijkt, in je dagelijkse leven flink kan beperken. Gelukkig hebben we de sleutel: hypnose!


Ruim baan voor jouw missie: Kind Zijn!

In deel 3 van deze serie over missie-eigenschappen, ofwel eigenschappen die horen bij je persoonlijke missie, bespreken coaches Judith en Arjen de eigenschap ‘Kind zijn’. Een eigenschap die voor veel plezier kan zorgen, maar ook voor onbegrip in je omgeving.


COVID-19: wat kun je zelf doen?

COVID-19 veroorzaakt in onze wereld een crisis van ongekende omvang. Er is angst en verlies. Maar voortdurende vrees voor het ‘gevaar’ van dit onzichtbare virus, kan blokkerend werken op onze levenslust en er zo voor zorgen dat onze levensenergie minder stroomt. Maar er is een uitweg, aldus huisarts Richard Hoofs.


En verder: Columns van Robert Bridgeman, Cathelijne Filippo en Lucas Klooster + Maandhoroscoop, Boekrecensies, Feit of fabel? en Win- en kortingsacties.