Magazine: april

Wet van Aantrekking… Hoe dan?!

Anita Smits is medium en spiritueel coach. In het dagelijks leven werkt ze actief met de wet van aantrekking. Mede op basis daarvan is haar leven op veel vlakken veranderd. Over de manier waarop ze de wet toepast heeft ze een boek geschreven. Ook geeft ze workshops. Anita: “Alles heeft met energie te maken. De vraag is simpel: kies jij voor een hoge of lage energie?”


‘Lijm de zorg’

Depressie, anorexia, zelfverminking, suïcidale gedachten…. Anne-Fleur van Haren (19) is ervaringsdeskundige in mentale aandoeningen. Én in hoe de geestelijke gezondheidszorg kan falen in de omgang daarmee. Anne-Fleur: “Er moet echt veel beter naar mentale klachten worden gekeken, want er wordt zoveel hoop afgepakt. Bovendien overlijden er gewoon mensen omdat ze zich binnen de zorg star aan het protocol vasthouden.”


Primeur: horoscoop voor stille baby’s

Pas sinds 3 februari 2019 is het mogelijk om een doodgeboren kind te registreren in de BRP (Wet Basisregistratie Personen). Voorheen was dat niet mogelijk en dat leidde tot veel verdriet bij ouders. Tegenwoordig gaat het gelukkig anders en komt er steeds meer aandacht voor deze engeltjes. Maar een persoonlijke horoscoop maken van een stilgeborene is niet iets waar je zomaar aan denkt. Of wat je zomaar tegenkomt bij een astroloog. Het is redelijk uniek en vraagt om een toelichting. Die lees je in dit betoog.


Huisreiniging: ‘Entiteiten niet gevaarlijk, wel vermoeiend’

‘Je huis spiritueel laten reinigen is onzin!’ Ja, zo denken inderdaad veel mensen. Maar je huis laten reinigen is niet raar, vreemd of zweverig. Het is iets wat al eeuwen gedaan wordt door vele mensen en vanuit diverse overtuigingen. Medium Thomas Woolthuis, ervaren huisreiniger, nam het nieuwe huis van hoofdredacteur Niels Brummelman onder handen.


Positieve gedachten & ons DNA

Door mensen die er een spirituele levensvisie op nahouden, wordt vaak gezegd: ‘Wij zijn licht’. Wanneer je dan om opheldering hierover vraagt, dan wordt er nogal eens een cirkelredenering gehanteerd: ‘Ja nou gewoon, wij mensen zijn nu eenmaal licht!’. Dat wij licht zijn, is voor trancehealing medium Olaf van der Hoeven een persoonlijke ervaring die hij onderschrijft. Maar het is wat hem betreft óók waardevol als dit logisch en analytisch geduid en verklaard kan worden. Dit is zijn aanzet daartoe.


‘Als er een ik is, lijkt alles echt’

Als er een ik is, lijkt alles echt. Het lichaam beschouw je als ‘mijn lichaam’, en andere mensen als even echt als jezelf. De wereld is echt en belangrijk. En ook je leven is echt en belangrijk. Als er geen ik is, wordt er gezien, door niemand, dat er geen wereld is. Het is zo vanzelfsprekend dat het vreemd is dat bijna niemand dat ziet. Iedereen ziet alleen zijn eigen wereld. Elke wereld is verschillend en uniek, net als ieder karakter. Het lijkt alsof jouw wereld de wereld is. Iedereen denkt dat, dus zoeken naar waarheid kan dan een moeilijke opgave zijn.


TM: de techniek die de wereld zou veranderen

Wie kent de iconische foto niet van de met bloemen omhangen Beatles geflankeerd door Maharishi Mahesh Yogi? Deze Indiase goeroe bereikte in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw cultstatus onder westerlingen. Zijn techniek – Transcendente Meditatie (TM) – zou niet alleen individuen, maar hele samenlevingen ten positieve gaan veranderen. Wat is er over van deze claim? Rolf Wennekes, die tussen 1976 en 1983 intensief de TM beoefende, onderzoekt.


Vreugde: helende kracht in donkere tijden

Als de coronacrisis iets bemoeilijkt voor velen, dan is het misschien wel het ervaren van vreugde. Want nog los van hoe eenieder persoonlijk door deze pandemie en alles eromheen wordt geraakt, deze mondiale crisis doet iets met de energie van het collectief. Er ‘zingt’ van alles rond: angst, boosheid, frustratie, woede, achterdocht. Stuk voor stuk zijnstoestanden die onze trilling flink doen zakken. En als je een sensitief mens bent, dan kun je daar het nodige van voelen. Misschien merk je wel dat het je trilling ook doet verlagen. Wat te doen?


Mysteries rondom de Titanic

Hoe komt het dat drie zusterschepen van dezelfde rederij – Olympic, Titanic en Brittanic –  allemaal pech hebben en twee ervan zelfs vergaan? Hoe komt het dat verschillende mensen jaren daarvoor precies vertelden wat er ging gebeuren? Wat te denken van het gegeven dat in spirituele séances slachtoffers andere dingen doorgeven dan wat men ons al jaren over de zeerampen wil laten denken? En hoe zit het met al die geestverschijningen op plaatsen waar persoonlijke bezittingen van passagiers getoond worden? Paranormale gebeurtenissen rond de Titanic!


Prenatale astrologie

De astrologie bestudeert vooral de geboortehoroscoop. Als je vraagt waarom juist de geboortehoroscoop zo belangrijk is, dan krijg je het antwoord dat de eerste ademhaling van de mens het begin van het leven is. Toch is er nog een andere belangrijke levensfunctie die een even zo grote rol vervult in het leven van een mens. En dat is de bloedsomloop en de hartslag van een mens. De bloedsomloop begint vanaf het allereerste begin van de zwangerschap. De hartslag ontstaat negen dagen ná de conceptie. Daarom: prenatale astrologie!


Sterren en lot

Hoe ontstaat het lot van een mens? Wat is daarin zijn eigen rol? En welke rol spelen de sterren? Grote vragen, waarvan hier enkele aspecten aandacht krijgen. Inzicht over hoe het lot van een mens ontstaat in samenhang met de sterren is alleen mogelijk met kennis van de schepping, van de wetmatigheden die in de schepping werkzaam zijn en van de ontwikkelingsweg van een mens daarin. Als kennis wordt doorleefd en beleefd ontstaat weten en innerlijke overtuiging. Zo’n weten is te vinden in het boek In het Licht der Waarheid, Graalsboodschap van Abd-ru-shin.


‘In elk huis dolen doden’

Marieke is alleenstaande moeder van twee kinderen en onlangs verhuisd. Sinds ze in haar nieuwe huis woont, ervaart ze onrust. Een constant gevoel van bekeken worden wanneer ze aan het koken is, onverklaarbare geuren, last van nachtmerries en haar oudste zoon durft niet alleen op de eerste verdieping te zijn. Ze vindt het tijd om het roer om te gooien en wil zich veilig voelen in haar eigen huis. Bij kindercoach Veerle Wagenaar maakt ze een afspraak voor een lichtsessie. Haar vraag: ‘Is dit de realiteit voor altijd of kan ik het heft in eigen hand nemen?’


Scherven van de ongebroken spiegel

Spiritualiteit wordt dikwijls gepresenteerd als een opgaande lijn waarbij je langzaam maar zeker afziet van uitspattingen en steeds meer in balans komt. Dan lijkt het soms alsof de spirituele beoefening de belangrijkste oorzaak van het ultieme geluk is. Jan den Boer onderzoekt zijn eigen leven en ziet dat drank, boeken, seks en pijn elk hun eigen bijdrage hebben geleverd aan zijn uiteindelijke inzicht in puur geluk.


Praktische magie voor gezonde focus

Hoe ondersteun je jezelf om van wens naar werkelijkheid te komen? Er leven wensen in ons, die vaak maar ver af blijven staan van ons dagelijkse doen. Hoe halen we deze wensen naar ons toe? Trekken we ze ons leven binnen? Door het maken van een affirmatie: een korte zin die onze wens verwoordt. Praktische magie voor een gezonde focus!


Échte macht

Samen vullen we de emmer tot de rand. Jij kunt de druppel zijn die de emmer doet overlopen in een nieuwe wereld vol licht, liefde en respect voor al het leven. In die zin ben jij de essentiële schakel in
de transformatie die plaatsvindt…


En verder: Columns van Marjolein Berendsen & Robert Bridgeman, kunst van Janosh, boekrecensies, maandhoroscoop en win- en kortingsacties.