Magazine: februari

CHINESE JAARHOROSCOOP

Het jaar van de Tijger begint op 1 februari 2022 en duurt tot 23 januari 2023. De Tijger is een indrukwekkend dier dat ontzag oproept. De Chinese Tijger staat voor energie en kracht. In 2022 volgen gebeurtenissen elkaar snel op en hebben ze vrijwel allemaal een behoorlijke impact. Verwacht dus regelmatig iets waar je van onder de indruk bent zowel negatief als positief. Alles over jij in 2022: liefde, werk, spiritualiteit!


PV Award winnaar Maarten

We zochten regressie- en reïncarnatietherapeut Maarten Oversier op in het Drentse Roden, alwaar hij de afgelopen jaren meer dan 15.000 sessies (!) succesvol afrondde. Maarten: “Een dergelijk aantal is natuurlijk iets om dankbaar voor te zijn. Maar aan de andere kant is het toch eigenlijk te dol voor woorden dat ik als een malloot de meest wezenlijke vragen die er zijn, zoals die over onze familiesystemen, moet stellen omdat een groot deel van de mensheid dat blijkbaar nalaat?”


Als denken niet meer gaat…

“Er zijn hele boeken over zijn in het nu geschreven”, zegt de moeder van Evelien Pullens vrolijk. “Ik hoef daar niet over te lezen, want ik doe het vanzelf”, zo vervolgt ze. Huh? Heeft Eveliens moeder, nu ze alzheimer heeft, iets verworven – leven in het moment – waar dochterlief zelf al heel lang met meditatie en mindfulness haar best voor doet? Dit is niet de enige pakkende opmerking van moederlief. Wat zegt en weet ze eigenlijk? Evelien is geïntrigeerd en gaat op onderzoek naar de verborgen wereld die onder dementie ligt.


Society 4.0… Onze toekomst?

“Vroeg of laat zal iedereen beseffen dat we ons in een strijd bevinden tussen een op angst, dwang en controle gebaseerde top down elitesamenleving en een bottom-up burgersamenleving op basis van vrijheid, geluk en hoop”, aldus prof. dr. Bob de Wit (hoogleraar Strategisch Leiderschap aan de Nyenrode Business Universiteit). Nu het oude normaal voorgoed verdwenen lijkt te zijn, kijken velen angstvallig uit naar wat de toekomst brengen zal. Maar die toekomst, die máken wij! Een boodschap van hoop: “Zie het niet als kwaadaardig wat er nu gebeurt, het is slechts een fase.”


Basisinkomen als bevrijding van de mens

Hilde Latour heeft een missie: de wereld volledig vrij van armoede door middel van het basisinkomen! Te idealistisch? Te dromerig?  Geenszins! Studies hebben bewezen dat gratis geld werkt: minder criminaliteit, kindersterfte, ondervoeding, tienerzwangerschappen en betere schoolprestaties, hogere economische groei en meer emancipatie. En dus: “We kunnen de geschiedenis herschrijven door geld voor iedereen toegankelijk te maken.”


Great Reset, maar dan vanbinnen

Het angstvirus is besmettelijk en kan je zomaar overvallen. Dit komt omdat angst ons in volledige onbewustheid plaatst. Opeens heb je een beklemmend gevoel op je borst, paniek, verhoogde hartslag en zweetaanvallen. Op dit moment ben je al besmet. Het is dan van belang het virus te behandelen. Het duurt even, maar uiteindelijk gaat het weer over. Vergeet dat nooit! Het gaat weer over. Al doen we helemaal niets en zitten we het uit, het gaat weer weg.


Yoga Nidra: slaap van de yogi’s 

Regelmatig popt er een oude of nieuwe yoga-techniek op die de aandacht trekt. Zoals Yoga Nidra. Een beetje een aparte loot aan de boom. In tegenstelling tot andere yogatechnieken voer je maar één lichaamshouding/asana uit: de Savassana, in het Nederlands ‘de Lijkhouding’ genoemd. Deze benaming geeft al aan waar deze uit bestaat: doodstil blijven liggen. Zo komen we geleidelijk voorbij het denken en doen en hoeven we slechts te luisteren en te voelen.


Reïncarnatie: hoe Aurora Irma werd

Aurora is vastbesloten om nog een leven op aarde te leven. In de sferen treft zij voorbereidingen voor haar reis naar de moederschoot. Maar de ouders die zij heeft uitgekozen, willen liever geen kinderen meer. Lukt het Aurora toch om haar zielsmissie te vervullen? In haar (semi)autobiografische boek vertelt schrijfster Irma Suijkerbuijk, geïnspireerd door haar zielsherinneringen en levenservaringen, over haar komst naar de aarde en wat daaraan voorafgaat als haar ziel Aurora nog aan gene zijde is.


Hoe loyaal ben jij… aan je ziel?

In spirituele kringen lijkt er soms een oorlog gevoerd te worden tegen het ego of ‘het lagere zelf’. Maar je kunt pas iets loslaten, als je het volledig omarmd hebt. Vandaar de aloude wijsheid: ‘Ken uzelve’. Net zoals bij het pellen van de ui onze ogen gaan tranen, kan die ontmaskering van ons ‘valse’ ik – dat het licht van onze ziel of goddelijke kern in meer of mindere mate verduistert – een pijnlijk proces zijn. Harold Stevens (53) weet er alles van. Wat hij ontdekte en hoe dat zo kwam, lees je in dit artikel.


Neel vond haar innerlijk kompas

Juist in deze tijd mogen we af en toe een ander aan het woord laten dan ons overactieve rationele brein of ego-zelf. Even naar iemand luisteren die het wél weet. Die wijzer is en meer ervaring heeft. Een bredere kijk etaleert bovendien, voorbij de waan van alledag. De ‘Inner Compass Cards’ van Neel van Lierop kunnen daarbij een hulpmiddel zijn. Paul Rooyackers, al even kunstzinnig en creatief als Neel, vroeg haar naar het ontstaan ervan.


Doolhoven & labyrinten wijzen de weg

Dwalen door het leven, we doen het allemaal. Vaak weten we niet welke kant we op kunnen of moeten. Hulpmiddelen om naar onze innerlijke stem te luisteren zijn er genoeg. Labyrinten bewandelen om meer inzicht te krijgen? Werkt dat? Of blijven antwoorden op vragen vergelijkbaar met een doolhof binnenlopen? Regressie- en reïncarnatietherapeute Marianne Notschaele houdt van innerlijk reizen. (Ver)dwaal met haar mee!


Imperfectie perfect omarmd

Als we toch eens meer zicht hadden op wat ons als mens écht blij maakt… Het is vaak flink zoeken. In de waan van de dag vergeten we eenvoudig: we zijn mens vanuít ons ziel-zijn. Ons zoeken wordt een meer gerichte, plezierige ontdekkingstocht als we dat doen vanuit ons zielsplan. Rinus Roland coacht mensen hierin.


Ongerust over de toekomst?

Ongerust? Geobsedeerd door angsten, door wanhoop? De Haagse hypnotherapeut Peter den Haring  ontmoet veel mensen, cliënten en vrienden, die het moeilijk hebben deze dagen. Peter: “Wie vaccinvrij heeft willen blijven, kreeg vaak flinke oppositie van meer gezagsgetrouwe familie of kennissen. Andersom veroorzaakten te fanatieke wappies ook diverse crises in hun omgeving.” Een tweedeling noemen sommigen het. Polarisatie zeggen anderen. Sommige visionairs berichten dat we worden voorbereid op het leven in parallelle werelden. Wat nu?


Kracht van loslaten en manifesteren

Ieder mens heeft weleens een mindere dag. Ook holistisch therapeute Marjolein Berendsen is niet 24/7 blij en opgewekt. En dat is echt helemaal oké: negativiteit mag er net zo goed zijn als positiviteit. Marjolein: “Wist je dat het zelfs nodig is als je spiritueel wilt groeien? Zonder licht bestaat er namelijk geen schaduw. Alles heeft een tegengestelde kracht nodig om in balans te zijn.”


En verder: boekrecensies, véél winacties & korting op een abonnement en de maandhoroscoop.