Magazine: april

OVER DE GRENZEN VAN VOORSPELLEN

Dat de toekomst te voorspellen is, daaraan twijfelde vrijwel niemand tot pak ‘m beet een paar honderd jaar terug. Maar sinds de opkomst van het wetenschappelijk materialistische paradigma bestaat het fenomeen van de toekomstvoorspelling niet meer. Officieel niet althans. Want de voorspellingen, die worden dag in dag uit gewoon nog gedaan. Niet alleen door mensen die daarvan hun beroep zeggen te hebben gemaakt, naast de futurologen natuurlijk de paranormaal begaafden, maar juist ook door ‘gewone’ mensen.


REDDE PACO RABANNE PARIJS?

In deze uitgave van ParaVisie Magazine staan artikelen over het fascinerende veld van voorspellingen. We hebben allemaal gehoord van Nostradamus, van Rudolf Steiner en Edcar Cayce. Zij deden voorspellingen die de ene keer uitkwamen, de andere keer weer niet. De voorspelling van het neerstorten van het MIR-station op Parijs door Paco Rabanne, de modeontwerper, werd al uitvoerig besproken. Maar wat nou als ik zeg dat alle voorspellingen van al deze zieners, inclusief die van Rabanne, misschien wel degelijk zijn uitgekomen?


DE VOORSPELLINGEN VAN EDGAR CAYCE

Nadat ziener Edgar Cayce in 1923, via de Bron, kennismaakte met de esoterische leer, nam hij een secretaresse in dienst en wijdde hij de rest van zijn dagen aan de filosofie die de Bron onderwees. Zijn leven veranderde drastisch. Naarmate de tijd verstreek, bracht de Bron almaar meer onderwerpen ter sprake. Ook gaf hij een kijkje in de toekomst…


KERST OP PLANEET ROBBE

Sinds de negentiende eeuw is het spiritisme in opkomst, waarbij overledenen via mediums tot nabestaanden spreken. Zo’n beetje alles en iedereen vanuit andere werkelijkheidsniveaus lijkt inmiddels van zich te hebben laten horen. Van relatief recentere datum zijn echter de boodschappen van wezens die zeggen van andere planeten te komen. De Amerikaan Barry Strohm is zo iemand die beweert in contact te staan met buitenaardsen. Wat zij hem vertellen? Je zou het háást niet geloven…


BUITENAARDS MOOIE KUNST

De Nederlandse kunstenaar Rob van der Lei bewondert het werk van zijn collega uit Singapore; Ashley Christudason: “Zijn werk heeft wat magisch. Vooral de achtergronden, waarin je van alles kunt blijven ontdekken en waarin je kunt wegdromen. Ontdekken is ‘mijn ding’ en in mijn eigen werk duidelijk terug te vinden.” De twee raken via Facebook goed bevriend en besluiten een samenwerking aan te gaan. Het kunstwerk dat uit die samenwerking ontstaat, blijkt een bijzondere uitwerking te hebben…


IN 8 STAPPEN NAAR JE HEMELVAART

Heb je je weleens afgevraagd hoe het komt dat je hart klopt? Of waar je zelfbewustzijn vandaan komt? Als we het hebben over God in ons, waar bevindt deze zich dan? Het antwoord ligt in de drievoudige vlam van het hart, zoals Joyce Carels van The Summit Lighthouse beschrijft. “De vlam is krachtiger dan nucleaire energie!”  


ANNA MARIA: ‘ER IS LEVEN NA DE DOOD!’

In deze nieuwe serie artikelen schrijven we maandelijks over ‘gewone’ mensen die in contact staan met één of meerdere overleden dierbaren. Dergelijke verhalen komen vaker voor dan we geneigd zijn te denken. De verhalen zijn echt en bieden troost. In deze aflevering vertelt Anna Maria uit Heesch over haar ervaringen met haar overleden dierbaren: “Mijn vader is nu mijn gids.”


RITE VAN DE BAARMOEDER

Veel vrouwen staan nooit echt stil bij hun baarmoeder. Ze hebben er één, ja, en dat was het wel weer dan. Pas als er kinderen geboren worden, ontstaat enig contact. En eigenlijk is dat zonde. Want in de baarmoeder ligt een creatief potentieel verscholen waar je ‘u’ tegen zegt. Want wat denk je wat er voor power nodig is om een kind op de wereld te zetten? Nou ja, dat dus. ‘De Rite van de Baarmoeder’ is een bijzondere ceremonie om als vrouw je vrouwelijke kracht te helen en opnieuw in je leven te integreren.


MYSTERIES ROND DE TITANIC

Wat is er aan de hand op de Atlantische Oceaan? Meer specifiek op de plek waar de Titanic op de zeebodem rust? Paranormale gebeurtenissen vinden er plaats en vreemde verschijningen duiken er op. Tijdspoorten lijken er zich zelfs te openen, terwijl schepen passagiers van het op 15 april precies 111 jaar geleden gezonken schip oppikken. Zelfs de Amerikaanse en Noorse marine kan erover meepraten, maar het Pentagon houdt ondertussen de lippen stijf op elkaar…


MEDIUMSCHAP & MARKETING

‘Bekend van TV’, wie kent de slogan niet? Ook in spirituele advertentie-uitingen kom je ‘m geregeld tegen. Waar bij de één de haren ten berge rijzen, raakt de ander juist door een dergelijke slogan positief geprikkeld. Het geeft maar aan hoe nauw het luistert wanneer het op iets als marketing aankomt. Veel mediums, paragnosten en andere ‘lichtwerkers’ worstelen met de vraag hoe zichzelf zichtbaar ‘in de markt’ te zetten. 


‘JULLIE PARAGNOSTEN ZIJN KNETTERGEK!’

Reïncarnatietherapeute Marianne Notschaele vertelt over de keer dat ze deelneemt aan een paranormale beurs. Ze zit daar alleen om voorlichting te geven over therapie. Denkt ze… Totdat een bezoeker haar wakker schudt: “Als jij niet paranormaal bent, hoe weet jij dit dan?” Over de grens tussen helder weten en fantasie.


EEN PARASPROOKJE

Wisten jullie dat sprookjes beeldspraak zijn voor spirituele lessen in het echte leven? Deze verhalen zijn een meerwaarde voor mensen die de diepere laag in zichzelf willen leren ontdekken. Het is altijd enorm boeiend om sprookjes te ontrafelen en wat is er leuker dan met andere ogen te kijken naar figuren van prinsen en prinsessen en heksen en trollen, kikkerkoningen en de goede en slechte feeën? Eén van de meest spirituele sprookjes? Het meisje met de zwavelstokjes! 


TESSA VAN ROSSEN IN DE OPSTELLINGEN

Wij mensen zijn geen onbeschreven blad als we ter wereld komen. Wie weet dragen we karma bij ons vanuit vorige levens, die in onze nieuwe incarnatie om uitbalancering vragen. Zeker is evenwel dat we in meer of mindere mate belast zijn door transgenerationele conflicten en overgeërfde trauma’s. Met andere woorden: wat onze voorouders meemaakten en uitspookten, heeft impact op ons in het hier en nu. Die impact kan ervoor zorgen dat wij niet het maximale uit onze levens halen. Om dergelijke blokkades inzichtelijk te krijgen, zijn er de zogenaamde (familie)opstellingen. 


UIT DE PRAKTIJK VAN MEDIUM MARION

Een paar maanden geleden werd medium Marion Berndsen gemaild door Margreet. Haar dochter, de achttienjarige Nicky,  zat enorm met zichzelf in de knoop. Haar vriendin Chantal had zelfmoord gepleegd. Nicky kon het allemaal slecht aan, ook omdat ze het gevoel had als vriendin gefaald te hebben. Was het haar schuld geweest? Had ze als beste vriendin meer kunnen en misschien zelfs  moeten doen? Marion stelt haar gerust: “Chantals zelfdoding was onontkoombaar.”


Plus: winacties, boekrecensies, de maandhoroscoop en een spectaculaire abonnee-aanbieding