Magazine: augustus

Interview Anthony Peake

Tussen deze en de ongeziene wereld bestaat een grensgebied waar zich diverse entiteiten ophouden, zoals geesten, buitenaardsen, elfen, engelen en demonen. De bekende Britse auteur Anthony Peake deed onderzoek naar hen en gooide ze allemaal op één hoop. Hij komt, zoals we van hem gewend zijn, tot bijzondere conclusies. Zijn deze wezens een beetje van onszelf en een beetje van… magie?


Geld, lust & macht

De misbruikschandalen bij de Jehova’s, de bizarre zaak van het gezin uit Ruinerwold, de populaire Netflix-documentaire Wild Wild Country over Osho, de Zuid-Koreaanse sekte die een bron van corona-besmetting bleek… De laatste maanden staan sektes weer in het middelpunt van de belangstelling. Oók in Nederland, waar in het voorjaar Hannelore verscheen, een boek over misstanden binnen de ‘Gemeente Gods’. Hoogste tijd voor een inventarisatie: wat is een sekte, wie zijn de leiders daarvan en wie zijn de volgers? En hoe zit dat binnen religieus ongebonden spirituele kringen?


Robert Bridgeman: ‘We zijn onderweg naar vrijheid’

Het zijn turbulente tijden voor de lichtwerkers van nu. De onrust en angst die het coronavirus en de genomen maatregelen met zich mee hebben gebracht, ebben maar langzaam weg. En wat staat ons in de toekomst te wachten? Vaccins, 5G, megalomane overheidscontrole? Lichtwerker Robert Bridgeman ziet het vanuit zijn centrum Terra Nova in Frankrijk met even vastberaden als compassievolle ogen aan en duidt voor ons de huidige tijd (en strijd?).


Ziek zijn…Een inwijding?

We hebben het de afgelopen maanden weer kunnen zien: met ziekte wordt door de gevestigde medische orde en het gros der bevolking omgegaan alsof het een grote vijand is die, bijna ongeacht de consequenties, zo snel mogelijk het veld moet ruimen. Voorbijgegaan wordt aan de diepere boodschap die een ziekte altijd met zich meedraagt en aan de lessen die geleerd kunnen worden. Biografisch coach Wilma Bos-ter Mull: “Een ziekte als kanker kan een weg naar bewustwording zijn.”


Ruim baan voor jouw missie

Meer dan ooit is het tijd om je leven te leven zoals het bedoeld is, om ten diepste jezelf te zijn en jouw eigen persoonlijke missie te volgen. In deel 2 van deze serie
over missie-eigenschappen, ofwel eigenschappen die horen bij je persoonlijke missie, bespreken we de eigenschappen Verbinding en Eenheid.


Spookhuizen

Waarom zijn mensen zo gefascineerd door spookhuizen? Waarom griezelen we bij de gedachte, maar springen we zonder aarzelen in het spookhuis op de kermis? Willen we de werkelijkheid van de ongeziene wereld soms weglachen? In drie delen verkent medium Isabelle Dûchene de geschiedenis van en het onderzoek naar spookhuizen. Riemen vast en in het wagentje blijven!


Geheime Bruiloft

De Katharen hielden op te bestaan in de veertiende eeuw, na een vernietigende vervolging door de Inquisitie. In diezelfde eeuw wordt Christiaan Rozenkruis geboren, zodat je kunt stellen dat de laatste kathaarse bon homme (‘goed mens’) na enkele decennia werd afgelost door de eerste Rozenkruiser. Opdat de geestelijke werkelijkheid, die de tijdruimtelijke wereld overstijgt en voorbij de kerkelijke dogmatiek reikt, toegankelijk kon blijven voor degenen die ernaar zochten.


Anna ontmoet… Edy Korthals Altes

Edy Korthals Altes mag dan door de opstapeling der jaren – 96 in totaal – wat broos overkomen, zijn vurige en strijdlustige geest lijkt in de bloei van zijn leven. Ik sprak met deze ooit hooggeplaatste oud-diplomaat, die, gevoed door informatie over het kernwapenbeleid, na een heldere droom transformeerde tot vredesactivist. Hij gaf zijn glansrijke loopbaan op om te gaan strijden voor rechtvaardigheid en vrede. Ik kreeg onthutsende zaken te horen over de huidige wapenwedloop. De wereld is in de greep van corona, maar stellen wij wel de juiste prioriteiten?


Hoorproblemen & vorige levens

Hoor je slecht? Last van je oren op een andere manier? Reïncarnatietherapeute Marianne Notschaele-den Boer legt haar paranormale oor te luister bij een cliënt met gehoorproblemen. De manier waarop cliënten over hun klachten vertellen, is veelzeggend. Sander hoort na een geslaagde ooroperatie de ene keer wel, de andere keer niet. Hoe komt dat?


Bosbaden

‘Dát je dit artikel nu leest, wil zeggen dat je klaar bent voor je eigen reis naar herverbinding. Er is geen tijd meer te verliezen en ook niet voor excuses. Het is tijd om eraan te beginnen.’ Aldus Julia Plevin, stichter van de Forest Bathing Club, een internationale gemeenschap van individuen die zich willen verbinden met de natuur om zichzelf, hun gemeenschappen en de aarde te helen. Ze legt hier in het kort uit wat bosbaden is, hoe het is ontstaan en waarom we er nu meer dan ooit
behoefte aan hebben.


Je Lichtkracht verankeren

Wat een aparte tijden zijn dit, hè. Met enerzijds een verruiming van wat mag en kan, maar anderzijds zijn er nog steeds restricties door het coronavirus. Binnen de beperkingen, is er veel mogelijk. Ik hoop dat lichtwerkers kijken naar wat er te creëren valt! Heb jij ook gevoeld dat de afgelopen tijd een kans bood om een nieuwe realiteit te creëren binnen de geldende 3D-normen?


Van fysiek naar online… Het Nieuwe Normaal?

Toen het coronavirus om zich heen greep en draconische maatregelen afgekondigd werden om het in te dammen, sloeg bij veel spiritueel werkers de schrik om het hart. Ook bij engelenfluisteraar Annelies Hoornik kwam deze crisis wel even binnen. Maar zij maakte van de nood een deugd en turnde binnen enkele maanden haar bedrijf volledig om.


SPECIAL: OPLEIDINGEN

Welke opleiding past bij jou? Instituut voor Spirituele Opleidingen, Engelencursus, Energetisch zelfheling therapeut, Luisterkind, ECOintention Intensive online…


Terug naar vroeger, voor heling NU

De laatste tijd komen er steeds meer jongvolwassenen in de praktijk van hypnotherapeut Miranda Meiners
binnen met klachten als hyperventilatie, druk op borst, rommelende maag, zere/dikke keel, hoofdpijn en slechte nachtrust. Ook paniekaanvallen lijken steeds vaker voor te komen. Kortom: het hele lichaam lijkt in opstand. Wat is er aan de hand en wat kan Miranda voor haar cliënten betekenen?


En verder: Columns van Richard Hoofs, Cathelijne Filippo, Lucas Klooster en Peter den Haring, Maandhoroscoop, Boekrecensies en Win- en kortingsacties.