Magazine: december

JAARHOROSCOOP 2023!

Het komende jaar wordt natuurlijk anders dan de voorgaande jaren, want alles is altijd in beweging. Astrologisch gezien zijn er een aantal belangrijke verschuivingen en een vooraankondiging van een langdurige verschuiving van de energie. We komen even uit de schaduw van de macht van overheden en tippen de macht van het volk aan. Doorzetten doet het niet, maar een begin is gemaakt. En jij? Hoe zal het jou vergaan in het nieuwe kalenderjaar? Je leest het in deze decemberuitgave!


Dolende zielen, JA of NEE?

Wat gebeurt er als we sterven? Worden we liefdevol opgevangen aan de andere kant van de sluier door dierbaren die ons voorgingen? Of is het ook mogelijk dat we blijven rondzwerven, omdat we onze dood om wat voor reden dan ook niet willen erkennen? In deze eerste etappe op onze verkenningstocht door de wondere wereld van het mediamieke onder leiding van hoofdredacteur Niels Brummelman, discussiëren de mediums Frank Osinga en Noëlle Marres over de vraag ‘Dolende zielen, ja of nee?’


MARIAM ontvangt liedjes voor de wereld

Het album Awake van de Nederlandse artiest Mariam (Eva Mariam van Nieuwburg) is nationaal en internationaal goed ontvangen. Wie is Mariam, wat beweegt haar en wat maakt haar muziek belangrijk in deze tijd? “Ik wist dat dit pad voor mij bedoeld was en ik had een onwankelbare beslissing gemaakt dat ik me dienstbaar wilde maken aan het Goddelijke Principe en het hoogste goed van allen.”


SIGILLUMS: ontdek je magische creativiteit

De meeste mensen denken dat merken dragen op je kleding iets moderns is en bij de consumptiemaatschappij hoort. Maar wist je dat vrouwen al zo’n zesduizend jaar geleden ritueel zogenaamde sigillums op kleding naaiden? In dit artikel ontdek je wat sigillums zijn en hoe jij ze zelf kunt inzetten om te beschermen, te genezen en te creëren! (hiernaast het sigillum ‘Peace on Earth’)


Wat zegt de KLEUR van jouw VOORDEUR?

De kleur van je voordeur is misschien al jaren hetzelfde. Of misschien verandert je kleur juist af en toe, volgens de laatste woontrends. Maar wist je dat de kleur van je voordeur best iets over je persoonlijkheid kan verklappen? Wat, dat vertellen we je in dit artikel!


COSMIC TOWER: een heler die altijd AAN staat

Dat alles energie is, is een realisatie die voor steeds meer mensen bespreekbaar wordt. En vanuit die realisatie willen we helen. Onszelf en elkaar. En we willen begrijpen, ook dat. Wat beïnvloedt ons mogelijk onopgemerkt? Welke energieën ‘raken’ ons eigenlijk allemaal? En hoe zit het met de schadelijke stoffen in ons voedsel, ons water en de negatieve invloeden van verschillende stralingen op onze fysieke, emotionele, mentale en energetische gezondheid? Afgelopen 15 oktober gaf Harald Thiers in de Mariakapel van landgoed Coudewater een presentatie geven over zijn levenswerk: de Cosmic Tower!


Mens, natuur of bewustzijn… KLIMAATVERANDERING!

Het is een maandagochtend in november op Terra Nova, in het zuiden van Frankrijk, als Robert Bridgeman deze column schrijft. De dag ervoor was het nog prachtig weer, de zon scheen en de temperatuur was met 25 graden zeer aangenaam. Afgelopen nacht sloeg het weer echter ineens om: hevige wind, grauwe lucht, regen. Iedereen op Terra Nova weet waarom dat zo is. Robert: “Er komt een retraitegroep aan met deelnemers die diep innerlijk transformatiewerk gaan doen…”


Pas op voor spirituele HUISJESMELKERS

Huiszuiveringen vinden steeds vaker plaats en er zijn zelfs al makelaars die een certificaat aanbieden waaruit moet blijken dat hun verkoopwaar energetisch ‘schoon’ opgeleverd wordt. Een goede ontwikkeling? Het is maar hoe je het bekijkt. Medium Isabelle Duchêne is kritisch: “Spiegelreflectie van de geschiedenis en respect voor tradities vermengd met oprechte goedbedoelde rituelen, worden vaak gemixt met spirituele huisjesmelkers. Maar het is niet elke dag Halloween.” Er staat (g)een geest in de gang… Of hoe angst de verkeerde portemonnees vult.


Geestwezens!

Compleet overdonderd waren we op de redactie toen daar ineens het uit vier delen bestaande encyclopedische Spirit Beings van Benjamin Adamah op ons bureau lag. Wanneer eerder verscheen een dergelijk overzichtswerk van geestwezens uit de Europese folklore? En dan ook nog van de hand van een Nederlander? Precies: helemaal nooit! Uniek is dan ook een predicaat dat volledig volstaat voor dit handboek, dat maar liefst 1045 (!) wezens beschrijft.


SYMBOLEN als wegwijzers naar het tijdloze

We leven in de tijd van de smiley, het lachende gezichtje dat in de internet-communicatie gebruikt wordt om een vrolijke intonatie aan een geschreven boodschap mee te geven. Het is een plat, eendimensionaal beeld, slechts voor één enkele uitleg vatbaar. Hoe anders is het met het symbool! Traditionele varianten daarvan hebben zelden een eenduidige betekenis. Dat is wat ze zo fascinerend maakt. Symbolen spreken ons op een dieper niveau aan. Mits we ze nog kunnen ‘verstaan’ natuurlijk! Juist van dat laatste is in steeds mindere mate sprake. Om die verschraling een halt toe te roepen, schreef Abe van der Veen het boek De Kracht van Symbolen. Want: “Symboliek kan een prachtige manier zijn om de zingeving, verbinding en liefde in jezelf terug te vinden.”


De kracht van WATER

Freelancer Karin Karsten drinkt veel te weinig water. Daarom gaat ze een challenge aan! Een maand lang drinkt ze twee liter van dit vocht per dag. Een serieuze poging om haar miezerige consumptie omhoog te brengen. Om op diep niveau te snappen wat dit met haar doet, heeft ze vooraf en na afloop een reading van medium (en ParaVisie-columniste) Marion Berndsen. Met de vraag: wat heeft het water met me gedaan?


Bevestiging van MARION én van BOVEN

Enkele weken geleden stond Miranda, een goedverzorgde vrouw van begin zestig, op de stoep bij medium Marion Berndsen. Ze zei voor haar overleden moeder te komen en ook voor haar eigen leven. Marion: “Ik voelde gelijk, toen ze over de drempel bij mij naar binnen stapte, een zwaar verdriet. Deze vrouw was niet gelukkig en ik kreeg het gevoel dat haar onrecht was aangedaan…”


DEUGEN of niet DEUGEN…

“Ze gaan mijn soort mensen allemaal te pakken nemen!”, huilt de cliënte van astroloog Peter den Haring. Hij heeft met haar afgesproken in het zonnige park voor zijn huis, want Skypen wil ze niet. Ze is trots op haar Wappie-imago, maar inderdaad zit deze bonkige, benauwde en pissige maar vroeger zeer levenslustige vrouw veel tegen. Ze is haar horecabaan kwijtgeraakt en haar moeder is net op haar 65e aan een longontsteking overleden, terwijl de medici haar als coronapatiënt isoleerden. Het speet de dokter allemaal erg, had hij gezegd. En ondertussen is ze totaal paranoia. Wat nu?


‘Ik wens je SPRANKELING’

ParaVisie, het decembernummer alweer! Een jaar met een veelbelovende getallencombinatie loopt op z’n eind. Een jaar waarin ik jullie mocht meenemen in mijn persoonlijke belevenissen en mijn eigen bewustzijnsgroei met de visie dat Liefde IS. Ik deelde via deze columns mijn kennis en schrijftalent en wow, wat kreeg ik onverwacht veel leuke, ontroerende telefoontjes, brieven, boekjes en bezoeken aan mijn winkel van jullie terug. Dat zijn de momenten van geluk waarvoor ik graag mijn passie deel.