Magazine: november

Terug van weggeweest… De ParaVisie Awards!

Het is vanwege diverse omstandigheden alweer een paar jaar terug, maar een oude traditie wordt nu echt in ere hersteld: de ParaVisie Awards! Even opfrissen: de redactie nomineert 5 mediums, spirituele inspirators en boeken. De lezers/het publiek kiest uiteindelijk de winnaars. Het gaat om die mensen of producten die de afgelopen periode het spirituele gedachtegoed op een bijzondere wijze uitgedragen of in het nieuws hebben gebracht. Alle nominaties op een rij!


Bahá’í-geloof: liefde als hoogste gebod

Nu de westerse gebedshuizen leeglopen en mensen zich massaal afkeren van het ouderwetse dogmatisme van de kerk, lijkt een individuele, non-exclusieve beleving van spiritualiteit meer ruimte te krijgen. Dat religie daarmee definitief tot het verleden behoort, is echter te kort door de bocht. Bovendien is er een prachtig alternatief: het Bahá’í-geloof! Ook in Nederland zijn er aanhangers te vinden, duizenden zelfs. ParaVisie Magazine sprak met zes van hen.


‘Ik ontmoet mensen uit de toekomst’

Er woont sinds de vroegste tijden een ander mensenras op Aarde. Een soort waar wij hoegenaamd niets vanaf weten, maar waar we van tijd tot tijd toch mee in aanraking zijn gekomen. Verhalen van deze contacten vinden we terug in sagen, legenden en heilige boeken en tegenwoordig in de ervaringsverhalen van waarnemers van ufo’s en ontmoetingen met aliens en spoken. Wie zijn deze geheime mensen? Hoe zien zij eruit? Wat willen zij van ons? Ryan Musgrave-Evans staat naar eigen zeggen met ze in contact en doet verslag!


Spiritualiteit & geld… Mag dat wel?

In de loop der jaren heeft lichtwerker Robert Bridgeman met regelmaat kritiek gehad van mensen die vinden dat er geen geld verdiend mag worden met spiritualiteit. Vroeger werd er inderdaad geloofd dat als je een gave had gekregen van God, je die gave gratis en voor niets door moest geven aan andere mensen. Bovendien zou het vragen van geld een negatieve impact op de spirituele gaven zelf hebben. Deze argumenten zijn niet meer van deze tijd, zo betoogt Robert in dit artikel.


Heelt Robberts duimafdruk écht?

Hoewel hij als parapsycholoog getraind is om alles met een kritisch oog te beschouwen, is Richard Krebber ervan overtuigd dat Robbert van den Broeke een begaafd persoon is met bijzondere kwaliteiten. In 2014 maakte Robbert kaartjes met zijn duimafdruk, terwijl hij in een trancetoestand verkeerde waarin hij zich afstemde op de Godbron. Deze kaartjes zouden ook talloze anderen geholpen hebben. Nu volgt er op initiatief van Richard wetenschappelijk onderzoek waaraan ook jij mee kunt doen.


Kunst: Pixel-maniak Mirjam

Mirjam Verschoor maakt unieke kunstwerken, waarin oude meesterwerken verrijkt worden met voorwerpen uit de huidige tijd. Haar kunst bevat een belangrijke boodschap voor deze tijd. Ze transformeert in haar kunstwerken namelijk afval, dat zogenaamd niet meer te gebruiken is, tot waardevolle en bruikbare eyecatchers. Paul Rooyackers zocht haar op en concludeert: “De noodkreet die ze via haar kunst uit, is gemeend, en geeft het grote probleem aan waarmee onze maatschappij worstelt.”


Trancehealing & pijn

Pijn is iets dat iedereen in zijn leven overkomt. Het kan lichamelijke of geestelijke pijn zijn, maar beide pijnvormen hebben verschillende achtergronden en oorzaken. In dit artikel gaat trancehealer Olaf van der Hoeven in op de achtergronden van pijn, ligt hij de energetische oorzaken toe en doet hij handreikingen aan mensen ter verlichting van klachten. Olaf: “We kunnen te allen tijden weer terugkeren naar onze pijnloze blauwdruk.”


De magie van gember

Gember is niet zo heel verschillend van een haardvuur, waarbij niet alleen het hout in de haard in brand staat, maar ook de hele omgeving wordt verwarmd. In je lichaam gedraagt gember zich net als een vuurtje dat je stookt in je kern: hij verspreidt zijn warmte van je kruin tot aan je tenen. Je bloed bereikt weer moeiteloos het spierweefsel in alle delen van je lichaam, die heerlijk ontspannen raken en de weg vrijmaken voor een optimale doorbloeding van je huid.


Willy brengt de kosmos in jouw lichaam

Op haar speurtocht naar bijzondere mensen gaat het Belgische medium Isabelle Duchene deze keer ook eens in haar geboortestreek kijken. Ze maakt kennis met Willy Vanuffelen, zoon van het beroemde Vlaamse medium Tinneke Schellekens. In de stille en groene Kempen is er tijd en ruimte voor een fijne babbel over paarden, healing, Einstein en heldervoelendheid. Willy blijkt een lieve man met gouden handen. “Zuiver met je gave omgaan, vraagt om verantwoordelijkheid.”


Spiritueel leraar Elisabeth: “Wees, steeds opnieuw, nieuw”

‘Het pad van bevrijding heb ik niet actief gezocht, het vond mij’. Aldus spiritueel lerares Elisabeth de Koning. Wat zijn pijlers van dit pad – dat leidt tot het ‘nieuwe zijn’? En hoe ontvangen we alles, juist door niets te zijn? Elisabeth wéét het, omdat ze de antwoorden heeft doorleefd: “Midden in de nacht in het donker op die berg, brak er een onpersoonlijk weten in mij open.”


Het vergeten ademen

Als je een inheemse (native) stamoudste om raad vraagt, of een medicijnman om healing, dan is de kans groot dat je met één en hetzelfde advies naar buiten gaat: ‘Je bent de connectie met Spirit kwijt. Herstel die.’ Maar hoe doen we dat? Lars Faber ontdekte het en verbaast zich over de relatieve onbekendheid en de ultieme eenvoud van de methodiek: “We zouden dit van de daken moeten schreeuwen.”


Land van onbegrensde mogelijkheden

In ‘Ellen op zoek’ lees je interviews met mensen die nieuwe initiatieven hebben bedacht die de wereld meer bezieling geven. Mensen die spiritualiteit concreet maken in de stof. Marion Boenders is zo’n inspirerende pionier. Ze wil een actieve bijdrage leveren aan bewustwording en een nieuw perspectief op voedselvoorziening en landschapsinrichting. Marion runt een geweldige natuurplek, die Ellen persoonlijk al jaren inspireert. Hoe dat zo gekomen is, lees je in dit artikel.


Marianne’s vader spookt!

De vader van reïncarnatietherapeute Marianne Notschaele overleed in maart 2020. Over zijn sterfproces schreef ze kort daarna voor ParaVisie Magazine het ontroerende verhaal ‘Een uitroepteken als afscheid’. Vóór zijn overlijden spraken ze af, dat hij gerust na zijn dood langs mocht komen in geestvorm. Een update.


En verder: Columns van lichtwerker Marjolein, medium Bonnie, coach peter en homeopaat Lucas Plus de maandhoroscoop en win- en kortingsacties.