Magazine: juni

25 pagina’s UFO’s & aliens!

Ineens zijn ze weer volop in het nieuws, nu het Amerikaanse leger er beelden van vrijgeeft: ufo’s! Weg waren ze natuurlijk nooit, althans niet sinds 1947, toen ze voor het eerst als zodanig gerapporteerd werden en er zelfs eentje neergestort zou zijn. Vanaf de jaren 50 schenen de piloten van deze mysterieuze objecten zelfs actief contact te zoeken met ons. Hun boodschap bleek buitenaards schoon: vrijheid, gelijkheid, broederschap! Maar zijn wij mensen, bijna tweeëneenhalve eeuw na de Franse Revolutie, al wel zo ver?


Boodschapper uit de ruimte

De vraag of er buitenaards leven bestaat, zal door vrijwel alle wetenschappers wel bevestigend beantwoord worden. Het heelal is immers schier oneindig. De vraag daarentegen of we ooit door buitenaardse wezens bezocht zijn, roept bij diezelfde wetenschappers heel wat meer scepsis op. Sinds 2017 is echter één wetenschapper daarvan overtuigd. Avi Loeb, hoogleraar sterrenkunde, stak zijn nek uit met zijn opzienbarende theorie aangaande het mysterieuze object dat eind 2017 ons zonnestelsel doorkruiste: het was een buitenaardse verkenner!


Uitverkoren of knettergek?

In de jaren vijftig van de vorige eeuw ontstond in Amerika een nieuw cultureel fenomeen: dat van de zogenaamde contactees. Dat waren mensen die beweerden in fysiek en/of telepathisch contact te staan met buitenaardse wezens, vaak liefdevol ‘ruimtebroeders’ genoemd. George Adamski is de meest bekende van het stel. Maar er waren er meer. Auteur Adam Gorightly snorde ze, samen met ufoloog Greg Bishop, op.


Disclosure! Maar van wat?

De Amerikaanse inlichtingendiensten moeten ons deze zomer vertellen wat ze weten over ongeïdentificeerde
vliegende objecten, ofwel ufo’s. Ook moeten zij vertellen hoe ze ufogegevens verzamelen, of ze denken dat ze van de Russen of de Chinezen zijn en of de objecten een bedreiging vormen voor de nationale veiligheid.


From Venus with Love

Sinds Hollywood van buitenaardse wezens monsters maakte en de griezelige ontvoeringsverhalen van abductees de ufologie overspoelden, zijn de meer liefdevolle verslagen van de contactees uit de jaren vijftig en zestig ondergesneeuwd en grotendeels in de vergetelheid geraakt. Het zouden, in retroperspectief, vooral excentriekelingen en oplichters zijn geweest. Auteur Gerard Aartsen vindt het tijd voor een herwaardering.


Aliens in Nederland!

Hoewel het aantal in vergelijking tot omringende landen als Frankrijk en Zweden opvallend laag is, vonden ook in Nederland de afgelopen eeuwen ontmoetingen plaats met buitenaardse wezens. In dit eerste deel van een serie van vier artikelen belichten we de periode 500-1960.


Waar blijven ze toch?

Het is inmiddels 2021 en ze zijn er nog altijd niet. Reikhalzend staan talloze mensen elke dag weer uit te kijken naar de landing van UFO’s op aarde. Waarom gebeurt het niet? Robert Bridgeman vraagt het zich af.


Naastenliefde Iargaanse stijl

Ook Nederland kent zijn ufo-contactees, al manifesteerden deze zich later dan in Amerika. Bekend werd de gefortuneerde zakenman Ad Beers, die onder het pseudoniem Stefan Denaerde schreef over zijn ontmoeting met wezens van de planeet Iarga. In zijn door uitgeverij AnkhHermes in 2011 in een nieuw jasje gestoken boek beschrijft hij een utopische samenleving gebaseerd op vrijheid, rechtvaardigheid en efficiency.


‘Benader wat je moeilijk vindt altijd met liefde’

Maurice Willems is sociaal psycholoog en expert in stemexpressie met een eigen methodiek: ‘Wortels en Vleugels’. Deze is ontworpen om mensen tot authentiek leven op te wekken. Maurice: “Hoe kan ik hen helpen tot leven te komen, de schoonheid van het leven te proeven en die te verklanken?”


Uit het moeras van coronadualiteit

De coronamaatregelen roepen heftige tegenstellingen op. Ook in de spirituele wereld is liefde en verbinding soms ver te zoeken en wordt het woord ‘liefde’ zelfs gebruikt om het eigen gelijk te bevestigen. Kunnen we wel blootsvoets blijven dansen rond het kampvuur van de polarisatie, ook als we van mening verschillen?


Wat brengt het nieuwe Maya-jaar ons?

Op 26 juli begint het nieuwe Maya-jaar. Een Geel Zaad jaar is vanuit de Maya traditie een goed jaar. Zaad brengt vruchtbaarheid en opbloei. En dat mag ook wel na het afgelopen jaar van de Storm. Bezien we deze periode vanuit ruimer tijdsperspectief, dan blijkt dat niets voor niets is geweest en dat het allemaal klopt wat er gebeurt.


SBF, de spirituele game changer

Nu verhoging van je eigen trilling in deze tijd van ascentie meer noodzaak dan luxe is, wint de methode Soul Body Fusion® van Jonette Crowley aan populariteit. Oók in Nederland. Practitioner Arno van Dijk: “Soul Body Fusion® toepassen zorgt voor een optimale balans van ziel, lichaam en geest én verhoogt zowel jouw als het collectieve bewustzijnsniveau.”


Krachtlevens… balsem voor de ziel

Herinneringen aan voorbije levens met klein of groot geluk. Karmische meevallers. Bijzondere talenten die in opvolgende incarnaties rijpen tot ‘natuurtalent’. Krachtlevens zijn als balsem voor de ziel. Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk in de rest. In deze sombere coronatijden ging Marianne Notschaele op zoek naar vrolijke, lichte herinneringen aan voorbije levens.


En verder: Kunst van Janosh, Linda Rood: ‘Van doen naar zijn’, maandhoroscoop en win- en kortingsacties.