Magazine: augustus

Het verbindende vuur van Kiva

In 1968 ontving Raymundo Tigre Perez een visioen, waarbij hij zag hoe Elders van inheemse volkeren bijeenkwamen in ceremonie voor de aarde, voor vrede en welzijn van alles wat leeft. Hij voelde in dit visioen het grote belang van samenkomst van deze Elders vanuit alle continenten om te bidden, hun eeuwenoude natuurkennis te bundelen en te delen, en daarmee een brug te slaan naar de westerse samenleving. Uitgebreid tekstueel & visueel verslag van Marijke Kodden.


Aliens in Nederland: 1985-2010

Jarenlang verzamelt Albert S. Rosales waarnemingen van humanoïden – mensachtige UFOnauten – van over de hele wereld. Hoewel het aantal waarnemingen in vergelijking tot omringende landen als Frankrijk en Zweden opvallend laag is, vonden ook in Nederland de afgelopen eeuwen waarnemingen en ontmoetingen plaats die gedocumenteerd werden. In dit laatste deel van een serie van artikelen belicht Rosales de periode 1985-2010.


Hilda Spruit: ‘Contact met boven ons geboorterecht!’

Als tiener was Hilda Spruit naarstig op zoek naar informatie over het paranormale. Ze maakte zelf onverklaarbare dingen mee en verlangde naar antwoorden en verklaringen. Die lagen voor tieners, zeker in die tijd, niet voor het oprapen. Inmiddels schrijft Hilda zelf de boeken die ze toen had willen lezen. Met succes: duizenden lazen ademloos de met de prestigieuze Jonge Jury Debuutprijs bekroonde roman Geestverwanten en het als los te lezen vervolg Verschijningen. Een gevoel van urgentie drijft haar voort: “Ik ben bang dat het geestelijke aan het verdwijnen is.”


Het gevaar van framing

Rode schoenen. Het lag er dik bovenop. Kraakhelder was het. Alleen een idioot zou het niet kunnen zien. Hij had rode schoenen aan in de clip. Net als de paus, die draagt ook rode schoenen. Net als een groep pedofielen die ‘de rode schoenen’ genoemd worden. Nou ja… men denkt dat het pedofielen zijn. Eigenlijk is dat nooit bewezen, maar goed. Als je daar de paus bij optelt, is het wel serieus toch?!


Code rood: energetische ontbinding

Deze tijd waarin we op aarde leven is erg spannend. Er zijn veel veranderingen in korte tijd die zich opstapelen. Voor de hooggevoelige en de bewuste mens is het steeds incasseren en weer opnieuw kiezen voor lichtkracht. En daarin kun je toch behoorlijk worden uitgedaagd. Maar, er is ook iets geks aan de hand op energetisch vlak. Iets schokkends zelfs. Annemarie Sips bericht!


Ontmoet Pippa Pinuppins!

Velen krijgen te maken met heftige gebeurtenissen in hun leven. Destructieve relaties, ziekte, verlies en dood. Hoewel er geen draaiboek voor bestaat, mag duidelijk zijn dat, hoe ingrijpend ook, deze momenten op z’n minst óók uitnodigingen zijn. Uitnodigingen om te komen tot een nieuwe levenswijze en uiteindelijk tot een nieuw – gezonder, gelukkiger meer uitgebalanceerd – Zelf. Pippa Pinuppins veranderde zelfs haar naam om haar nieuwe identiteit nog meer zeggingskracht te geven.


Lucifer, de lichtbrenger?

Alleen al het opschrijven van de naam vond Linda Rood spannend: Lucifer… de naam die voor velen zo beladen is, de grote afvallige, de duivel. En toch wil ze erover schrijven, omdat ze denkt dat de tijd er rijp voor is. Linda: “Dualiteit en verdeeldheid maken al zo lang de dienst uit in de wereld en zijn nu zo zichtbaar, dat het moment daar is om de onderliggende eenheid te ontdekken en Lucifer in een ander licht te plaatsen.”


Voyahuasca: gewijd reizen naar je ziel

In ons dagelijks leven genieten we. Ook drukken we tegelijkertijd lastige gevoelens weg. Van dit leven en levens hiervoor. Als we medicinale planten of hun sap innemen, helpen zij ons bij het maken van een innerlijke ontdekkingsreis naar onze ziel. Heling, loslaten en inzicht zijn de vruchten.


Rituelen als ankers voor het leven

Ster-reporter Ellen Worm reist af naar Apeldoorn om rituelenmaker Ameike van der Ven te interviewen. Ameike helpt ons bij het voller, magischer en meer bezield ervaren van het dagelijks leven. Opdat we niet voorbijrennen aan alle bijzondere momenten. Rituelen laten ons juist het speciale in het gewone (her)ontdekken. Ameike: “Of een bijzonder moment nu groot of klein is; rituelen zijn als ankers in de tijd. Ze geven je kracht en houvast.”


Gezondheidsadvies vanuit de Bron

Bij toeval ontdekte men, in 1901, dat Edgar Cayce tijdens een trance mensen adviezen kon geven ter genezing van bepaalde kwalen. De Bron die door hem sprak, leek, zo bleek later, alwetend te zijn. Want niet alleen kon iemand bij opvolging van de adviezen genezen, de Bron openbaarde óók een esoterische filosofie. Uit die filosofie blijkt dat onze spirituele ontwikkeling niet los kan worden gezien van onze fysieke genezing. Alles is één binnen de Kosmos, benadrukt de Bron.


Transformatie op het sterfbed

Christopher Kerr is arts in een hospice. Al zijn patiënten sterven. Toch heeft hij voor duizenden mensen gezorgd die met de dood voor ogen spraken over liefde en genade. Naast de realiteit van de fysieke dood, vinden ongeziene processen plaats die juist heel levensbevestigend zijn. Deze ervaringen aan het einde van het leven worden vaak ‘echter dan echt’ genoemd en blijken zelfs tot een herschikking van gebeurtenissen uit het verleden te leiden.


Relaties & vorige levens

Iris heeft een verstoorde relatie met haar volwassen dochter. Ze spreken elkaar niet meer. Tijdens een consult vorige levens bij reïncarnatietherapeute Marianne Notschaele wil Iris duidelijkheid. Begrip over hoe en waarom. Als tiener zei dochter Isabella vaak ‘ik ben jouw kind niet!’ Zit er een vorig leven in de weg?


Welke opleiding past bij jou?

ECOintention, Energetisch Zelfheling Therapeut, Trance-healing & Luisterkind, Mediumschool Amsterdam HemelWijs, Engelencursus…


En verder: Column van lichtwerkster Marjolein, Kunst van Janosh, maandhoroscoop en win- en kortingsacties.