Een speciale dag

Want precies vandaag 2 maart, 53 jaar geleden, liep de Amerikaan John Reeves  nietsvermoedend door de bossen nabij zijn woning in Florida, toen hij naar eigen zeggen op een geland ruimtevaartuig stuitte. Niet alleen dat: in de buurt bevond zich een robot die zich snel uit de voeten maakte. Nadat zowel robot als ufo hemelwaarts gekeerd waren, trof Reeves papiertjes aan met een onleesbaar handschrift. Een buitenaardse boodschap voor de mensheid?

Ondanks de kritiek en beschuldigingen van oplichting, bleef Reeves enthousiast zijn verhalen over de ufo en zijn latere contacten met de inzittenden beschrijven. Zo zou hij zelfs zijn meegenomen naar de maan, een heel jaar voordat Neil Armstrong daar zijn fameuze woorden uitsprak! Aan verbouwereerde vrienden en kennissen liet hij ‘maanzand’ zien dat hij tijdens zijn trip mee terug genomen had naar de aarde. Ook de in zijn bezit zijnde vlag van de planeet van zijn ruimtebroeders (Moniheya)  veroorzaakte ophef. Rondom zijn woonplaats in Florida bleven ufo’s gezien worden en mede omdat Reeves een groot model bouwde van het door hem waargenomen ruimtevaartuig, stond Brooksville een tijdlang bekend als ufo-hoofdstad van de wereld.

 

Inmiddels is Reeves dood en schijnt geen onderzoeker op de hoogte te zijn van de verblijfplaats van de velletjes met het buitenaardse handschrift of de vlag van Moniheya. De verhalen blijven, evenals de herinneringen van sommige inwoners aan die bijzondere, aardige, bescheiden en rustige John Reeves.