2021 in getallen

‘De wereld is gebouwd op de macht der getallen’ – Pythagoras

Alvorens een doorkijk te geven naar 2021, is het belangrijk om te weten wat numerologie precies is. Numerologie gaat terug tot de Egyptenaren die al een kracht toekenden aan getallen. Pythagoras (we kennen hem allemaal van de wiskundeles A² + B² = C²) is echter de grondlegger van de numerologie zoals wij deze nu kennen. Zijn stelling ‘de wereld is gebouwd op de macht der getallen’ gaat ervan uit dat een getal een kracht heeft, een karakter en een specifieke trilling. En die trilling, daar gaat het om. De trilling spreekt een eigen taal. Numerologie geeft je handvatten en inzicht in je eigen proces. Het reikt je iets aan.

Trilling

In de numerologie wordt uitgegaan van de trilling van de getallen 1 tot en met 9. Daarnaast zijn er de 11, 22 en 33 met een eigen trilling. Zij worden niet verkleind. Ook de letters zijn te vertalen naar de trilling van de getallen. Een A heeft een 1-trilling, een K een 11-trilling, een Z een 8-trilling (de 26e letter en 2 + 6 = 8). Persoonlijk maak ik een onderscheid tussen de trilling van een getal alleen en de trilling die ontstaat door samenvoeging van twee getallen. De 5-trilling van de enkele 5 (vrijheid, zelfstandigheid, ruimte krijgen, ruimte creëren) is anders dan de 5 ontstaan door samenvoeging van 1 en 4 of 2 en 3. Allemaal een 5, maar anders samengesteld met de invloed van de getallen waaruit die 5 is opgebouwd. De trilling van de getallen, of dit nu via de geboortedatum of via de naam is, heeft voor iedereen een persoonlijke betekenis. Alles hangt met elkaar samen. De trillingen geven je aandachtspunten mee, zeggen wat je missie in het leven is, je karma, waar je passie ligt en vooral wat je ‘rugnummer’ is en welk fundament je hebt meegekregen om je weg door het leven te bewandelen. En daarmee heeft ook ieder jaar een persoonlijke betekenis en uitwerking.

2020

Maar wat is dan die trilling van de wereld die een invloed op jou persoonlijk heeft? Laten we eerst eens kijken naar 2020. 2 en 2 is 4, zou je zeggen. De 4 staat voor duidelijkheid, structuur, schouders eronder. Dit laatste is zeker zo. We hebben met z’n allen er flink de schouders onder moeten zetten, maar mijns inziens niet vanuit de 4-trilling. Met alles wat er in de wereld is gebeurd, is 2020 als wereldenergie een 22 trilling. De 22 is één van de spirituele meestergetallen; dubbele harmonie, verantwoordelijkheid nemen voor het leven op aards en op zielenniveau. De Covid-19 situatie is in Europe ontstaan in februari; een 2-maand in een 22 jaar. Qua trilling een 6, karma. Covid-19 zelf is een 9-trilling: afronding, het leren vanuit het innerlijke bewustzijn. Ook dit heeft voor iedereen een eigen trilling en daarmee een eigen betekenis, maar als energie voor de wereld heeft die 9 de 22 versterkt.

2021: maand voor maand

Wat kun je van de energie van 2021 verwachten? 2021 is voor de wereld een 5-trilling, die staat voor ruimte, vrijheid en grenzen verleggen. In oktober 2020 zijn de motoren voor die trilling al gestart. Dat gevoel hadden we ook even nodig in voorbereiding op de energie van november 2020, een 33-trilling wat de hoogste trilling is binnen de numerologie. Alle getallen binnen een samenstelling hebben een betekenis. 2021 is samengesteld uit de 2+2+1, een dubbele harmonie die samen met de 1 van het nieuwe begin voor meer ruimte zorgt. Als we dan de maanden doorlopen, zien we het volgende als algemene trilling voor het jaar.

Januari: een 1-trilling van het nieuwe begin. Samen met de 5 van 2021 een 6. Deze staat niet alleen voor karma, maar ook voor liefdevolle wederkerigheid. Het nieuwe begin van januari met de ruimte die vanuit de 5-trilling wordt aangeboden, daagt je ook uit om liefdevol naar jezelf toe te zijn. Veel mensen maken in januari goede voornemens, voor zichzelf. De ‘ik’ staat even voorop.

Februari: de 2 verbonden met de 5 (=7) geeft even een periode van introspectie, naar binnen keren, bezinning en vertrouwen.

Maart: een 3-trilling van emotie die verbonden met 2021 de benen op de grond zet. Het kan allemaal georganiseerd en maakbaar gemaakt worden.

April: de werkenergie van de duidelijkheid vragende, eigenzinnige 4 geeft samen met 2021 een 9. Deze staat voor afronding

Mei: ook mei is een 5, net als 2021. Maar mei is een ‘zuivere’ vijf die niet gevormd wordt uit een samenstelling van andere trillingen. Samen vormen ze een 1 van het nieuwe begin. Is het gezegde niet ‘april doet wat hij wil en in mei leggen alle vogels een ei’? Het woord ‘ei’ is zelf al een 5 (5+9).

Juni: de zomer komt eraan en met de liefdevolle 6 van juni is het, samen met de 5, tijd voor balans en harmonie.

Juli: intuïtie, innerlijke rust en naar binnen keren kunnen samen met de 5 voor de nodige emotie zorgen. Het kan even zoeken zijn naar de balans tussen wijsheid en ratio.

Augustus: een krachtige, op succes en aardse zaken gerichte energie van de 8 zorgt met de 5 voor een werkenergie: de 4; handen uit de mouwen.

September: En dan komen we bij de 9 van september. De afrondende energie die de trilling van de vrijheid, zelfstandigheid, grenzen verleggende 5 van 2021 versterkt in aanloop tot het starten van de motoren voor 2022. Deze maand komt die vrije 5 volledig tot zijn recht.

Oktober: Het nieuwe begin van de 1, net als januari en omdat het ook een min of meer zuivere 1 is (de 0 telt niet mee in trilling), krijgen we vast een voorproefje van 2022 die met 3 x een 2 (verbinding en harmonie) een liefdevolle wederkerigheid geeft.

November: De spirituele energie van november met zijn 11 zorgt in 2021, net als in februari, voor een innerlijke reflectie met het verschil dat de 2 een energie is van harmonie, verbinden met als keerzijde dualiteit, en de 11 een spirituele trilling is.

December: Een 3-trilling, samengesteld vanuit de 1 en de 2. Net als maar emotie, maar ook nu weer anders samengesteld. De laatste maand van 2021 zorgt weer voor een aardse energie maar ook een maand waarin ingevingen kunnen leiden tot mogelijkheden om omslag (nieuw begin) te realiseren.

Welke uitwerking deze trillingen voor jou persoonlijk hebben, hangt af van jouw persoonlijke getallen en trilling. Een voorbeeld: ik ben geboren op 3 april. Dit houdt in dat mijn schaduwgetal/ ondersteunende energie een 7 is. Ik word altijd uitgedaagd binnen te keren, te durven vertrouwen op mijn intuïtie. 2020 was voor mij persoonlijk een 11 jaar (7 + 22 = 29 = 11). Ik ben heel erg verbonden met het hebben van vertrouwen in de sturing die ik krijg, het verkrijgen van inzichten. Vanuit de 5 van 2021 kom ik persoonlijk in een 3 trilling. Die resoneert met mij, omdat ik hem al in mijn geboortetrilling heb. Het is voor mij dan niet een groot aandachtspunt. Het zit al in mij verankerd. De 11 ook, maar de 11 heeft als addertje onder het gras dat de dualiteit toeslaat als je hem, bewust of onbewust, als 2 oppakt.

Numerologie is altijd en overal toepasbaar en als je er een beetje op gaat letten, zul je zien dat jóuw persoonlijke getallen altijd wel een keer terugkomen. Dat kan zijn in je huisnummer, je telefoonnummer, je kenteken et cetera. Numerologie is geen voorspellingsmethode. Het is een leidraad om keuzes te maken en geeft een inzicht in je persoonlijke proces en de fase waar je in zit. Je hebt altijd een eigen vrije wil om geen gebruik te maken van de trilling die je op enig moment wordt aangereikt. Je hóeft de deur niet open te doen als iemand aanbelt. Maar als de trilling van verandering zich aandient, verandert er niets als je niet mee wilt veranderen. Ik wens iedereen een mooi 2021. Gebruik de trilling van de 5 zoals het je goeddunkt en het met jou resoneert.

 

 

Over Carolien van Lith: na jarenlang in het internationale bedrijfsleven te hebben gewerkt, nam Carolien in 2009 een omslag. Ze startte een eigen praktijk! Numerologie is voor haar hét handvat in de begeleiding van mensen die door allerlei oorzaken op een kruispunt staan in hun leven. www.clearvisions.nl