Toekomstbeelden
De informatie die Ad Beers als Stefan Denaerde in 1969 in Buitenaardse beschaving deelde over de geavanceerde technologie en de manier waarop de samenleving op ‘Iarga’ is georganiseerd, zijn jaren later nog altijd een bron van inspiratie voor andere schrijvers.
Eerder inspireerde het de illustrator van zijn boek Rudolf Das (1929-2020), en diens tweelingbroer Robbert, beide beroemde futurologen, tot een toekomstvisie die zij in drie boeken uiteenzetten: Wegen naar de toekomst (1992), Toekomstbeelden (1999) en Toekomstflitsen (2004). Hierin presenteren zij visionaire oplossingen voor problemen zoals de woningnood, verkeersinfarcten, energieopwekking, urbanisatie enzovoort. Alles rijkelijk geïllustreerd in de hun kenmerkende stijl.
(Heuvelbouw)
Dat hun visie door de informatie van Ad Beers geïnspireerd is, wordt duidelijk wanneer we in Toekomstbeelden op pagina 214 lezen: ‘Het is mogelijk dat ons heelal geschapen is voor de evolutie van leven. Als dit waar is, dan barst het heelal misschien van intelligent leven. Kan er een kosmisch creativiteitsveld bestaan, dat alle levensevoluties aan het besturen is? Zijn wij dan als mensheid benoemd tot ontvangers, maar ook tot zenders binnen dit veld? Zullen we er in slagen om de stoorzenders in dit veld (agressie, etc.) uit te schakelen en te vervangen door compassie en eenvoud? De verlichte geesten die de grondleggers waren van de wereldgodsdiensten hielden het ons lang geleden al voor. Wij leven op het belangwekkendste tijdstip van deze prachtige planeet!’
Aan het eind van het boek Toekomstflitsen worden Denaerde en zijn boek zelfs expliciet genoemd. Hierover schrijven de gebroeders Das op pagina 174: ‘Beschrijvingen van hun vliegende schotels en de erbij behorende landingsschepen zijn zo verbazingwekkend logisch, dat het haast onmogelijk is dat iemand het kan verzinnen.’ Deze opvatting wordt gedeeld door Gerard Aartsen, die in Prioriteiten voor een planetaire transformatie (2016) de overeenkomsten tussen de informatie van Denaerde met die van andere contactees als praktijkvoorbeeld geeft van wat en hoe wij op Aarde kunnen veranderen om de aanhoudende mondiale crises te overleven.
Meer info: http://www.bgapublications.nl http://www.biblioteca-ga.info https://stefandenaerde.nl