Astro: power to the people

Op 20 maart 2023 gaat de Zon van Vissen naar het eerste dierenriemteken Ram. Het westerse astrologische nieuwe jaar is daarmee begonnen! Er is een cyclus afgerond en nu staan we aan de vooravond van een nieuwe rondgang van de Zon door alle sterrenbeelden.

In maart vinden er twee belangrijke verschuivingen plaats. Saturnus verlaat Waterman en komt in Vissen. Hier zal hij tot februari 2026 blijven staan. Saturnus heeft onder andere te maken met grenzen stellen. In het waterteken Vissen vervagen die grenzen. We komen uit een periode waarin ons veel grenzen werden opgelegd door de pandemie. Nu gaan we een periode in waarin die grenzen zijn verdwenen. Die hernieuwde vrijheid roept op om zelf verantwoordelijkheid te nemen. Ook kunnen er problemen komen door wateroverlast of waterschaarste. Vissen is immers een waterteken. Maar Vissen is ook het meest spirituele sterrenbeeld. Nu Saturnus z’n entree maakt, zullen op dit gebied vragen rijzen die te maken hebben met een reality-check. Kloppen mijn spirituele overtuigingen wel met de realiteit? Dragen ze bij aan een meer zinvol bestaan of zijn er geen raakvlakken tussen overtuigingen en de aardse werkelijkheid? Moet ik verder verdiepen of me distantiëren?

Naast de overgang van Saturnus, wisselt Pluto ook van sterrenbeeld. Deze gaat van Steenbok naar Waterman. Heel even maar, want in juni stapt hij weer terug om dan in januari 2024 zijn definitieve overstap te maken. We krijgen dus een voorproefje van een radicale maatschappelijke wijziging. De mensen komen meer en meer op voor hun rechten en nemen geen genoegen meer met kansenongelijkheid. Power to the people is een leuze die past bij deze planeetstand.

© Elodie Hunting