Augustus nummer

VAN DANSERES TOT WITTE HEKS

Misschien dat sommige lezers haar kennen. Myrna van Kemenade schitterde immers als musicalster in producties als Chicago, Elisabeth en Saturday Night Fever en was zelfs understudy voor Chantal Janzen. Toch nam ze uiteindelijk een andere afslag. Yogadocente is ze nu. Én witte heks: “Ik ben met een molensteen om mijn middel het water in gegooid. Letterlijk werd mij de mond gesnoerd. Maar zeker nú mag het vrouwelijke meer naar buiten treden.” (foto: Ursula van de Bunte)


SCHOOL SHOOTINGS: meer dan 1 vinger aan de trekker…

Nee, dit was écht de druppel. President Biden zei het zelf: nu zouden de wapenwetten aangepast gaan worden. We gaan het zien, maar hoop dat er iets gaat veranderen na een nieuwe school shooting afgelopen mei in Amerika durven weinigen te hebben na inmiddels decennia aan mooie woorden. In dit artikel pleit Susan B. Martinez voor inzicht. Inzicht in de werkelijke motieven van de veelal jonge aanslagplegers: “Het verzwakte ego van de moordende jongeren is speelbal van duivelse krachten geworden.” Maar onze grootste vijand is en blijft volgens haar de volledig doorgeslagen politieke correctheid!


De FLASH die komen gaat

In haar YouTube-programma ‘Spiri-Praatjes’ ontmoet Melissa Hoogeveen lichtwerkers van divers pluimage. Wat heeft bijvoorbeeld een spiritueel routinier als Anton Teuben gemeen met de tienjarige nieuwkomer Amy Kgwedi die elfentaal bezigt? Meer dan je misschien zou denken! Beiden werken op geheel eigen wijze aan verhoging van het mondiale trillingsniveau en verruiming van het collectieve bewustzijn. Opdat ‘de FLASH’ onze levens, letterlijk en figuurlijk, zo snel mogelijk mag verlichten…


INDONESISCHE TRAUMA’S: repatriëring naar het hart

Lange tijd zette Joyce Beckker zich af tegen haar Indische roots. Ze wilde liever een Hollandse meid zijn. De beruchte en berustende ‘Soedah, laat maar-mantra’ veroorzaakte diepe krassen in haar ziel. Want het verzwegen leed van haar (groot)ouders heeft ze met de rijstlepel binnengekregen. Totdat ze eind 2020 hongerend naar innerlijke rust vrede vond met haar afkomst. Met als hoogtepunt een ontmoeting met Moeder Indonesië in energievorm. Joyce schreef er het boek Indische roots over.


HUNEBEDDEN: spiritualiteit van eigen bodem

Al tientallen jaren geeft Pierre van Eijl mensen aura-readingen, wanneer hij ontdekt dat dergelijke sessies óók mogelijk zijn voor prehistorische monumenten. Tot zijn verrassing achterhaalt hij op die manier het oorspronkelijke, spirituele gebruik van hunebedden. Door van verschillende van deze megalithische structuren aura-readingen te doen, ontstaat een unieke inside view van de spirituele kant van de cultuur van de late steentijd van circa vijfduizend jaar geleden. Een cultuur waarvan we potscherven gevonden hebben, maar waar we verder eigenlijk heel weinig over weten. Tot nu! Pierre: “Dit waren oorspronkelijk geen grafstenen voor de doden, maar magische stenen voor de levenden.”


AFSTEMMEN op je kernfrequentie

Ken je dat gevoel? Dat je even helemaal uit je eigen trilling bent? Dat het lijkt alsof je met je eigen ziel uit de pas loopt? Dat je niet je lichtste pad loopt? Het gebeurde een goede vriend van lichtwerker Cathelijne Filippo. Door omstandigheden in zijn leven en vooral in de wereld, zat hij niet goed in zijn vel. Hij vertelde Cathelijne dat hij even helemaal uit zijn trilling was en hij vroeg om wat ‘lichtondersteuning’. Zo kwam als vanzelf een nieuwe vorm van heling tot stand: Lemurische Zielsheling! Cathelijne: “Niet zo gek wellicht, omdat wij beiden zielen zijn die tijdens Lemurië hebben geleefd. De heling hielp hem om terug te keren in zijn trilling, en wel in zijn ware trilling: zijn kernfrequentie.” (Beeld: Cathelijne Filippo)


EEN ENGEL hielp Selena van burn-out af

Steeds meer Nederlanders krijgen er op steeds jongere leeftijd mee te maken: een burn-out! Met een burn-out lukt het, als gevolg van klachten als vermoeidheid, concentratie- en geheugenproblemen, prikkelbaarheid en piekeren, niet meer om dagelijkse bezigheden goed te blijven doen. Selena Coumans (48) weet er alles van. Het overkwam haar twee keer, totdat steun vanuit onverwachte hoek haar leven ingrijpend veranderde: “Opeens zag ik aartsengel Michaël midden in mijn woonkamer staan…”


STERRENSTOF tot nadenken

Kunstenares Mariëtte Nijsten had één nadrukkelijke wens: dat haar werk na haar overlijden beschikbaar zou worden voor ons allemaal. Want, zoals ze zelf altijd zei: “Het werk is niet van mij, noch van jou, maar van de gehele mensheid.” Mariëtte noemde zichzelf ‘De Materie Code kraakster’, aangezien ze de code van het universum op een unieke, diepgaande en inspirerende wijze in beeld en geschrift wist te ‘vangen’.


JOMANDA & Balthi

Regressie- en reïncarnatietherapeute Marianne Notschaele las in de ParaVisie van afgelopen april over het ‘fenomeen’ Jomanda. Beroemd, verguisd, een mogelijke comeback. Zij dacht direct terug aan de keer dat ze Jomanda’s raad ter harte nam:Gelukkig gebeuren er altijd en overal kleine mirakeltjes dankzij positieve gedachten, vurige wensen met zuivere intentie, heilig Mariawater of goddelijk ingestraald Jomandawater.”


SCHAKELEN naar licht

Door terug te schakelen naar het licht in ons, leven we vanuit onze kracht en oorsprong. Hoe werkt dat dan? Auteur Marie Claire van der Bruggen legt uit waar we vandaan komen. Ze noemt het Thuis: waar we uiteindelijk ook weer naar teruggaan. En ze vertelt hoe we kunnen  leven vanuit ons licht.


SPECIAL: opleidingen

Soms vragen mensen mediamiek psychologe Bonnie Bessem weleens: ‘Wanneer ben ik nou eens klaar?’ Wanneer Bonnie naar de bedoeling van die vraag informeert, volgt steevast het uitgesproken verlangen naar gemoedsrust: ‘Ik wil eindelijk klaar zijn met al die opleidingen, workshops en cursussen. Wanneer gaat het nou eens goed met me?’ Bonnie: “Deze vragen verbazen me altijd een beetje. We zijn namelijk als mens nooit klaar.”


OPLEIDING tot lichtwerker?

De aarde beweegt naar een hoger trillingsveld en dit betekent dat alle levende organismen hierop meebewegen. Planten, bomen, dieren en mensen stemmen hun eigen vibratie af op de vibratie van onze planeet aarde. Dit geldt dus ook voor het mineralenrijk. Het is een wisselwerking: hoe hoger het bewustzijn van ons mensen wordt, hoe hoger de frequentie van onze planeet en alle levende organismen.


VOL LIEFDE naar hoger bewustzijn

Bewustzijn kun je niet uit een boekje of via een cursus leren. Bewustzijn is. Liefde is. De mate waarin we op dit moment bewust zijn, bepaalt hoe onze wereld eruitziet. Of eigenlijk, de mate waarin jij bewust bent, bepaalt hoe liefdevol jouw wereld oogt. Loop je jouw pad nog grotendeels via de aardse weg van de dualiteit – wat over voor en tegen, goed en kwaad gaat – dan zul je harder moeten werken om de obstakels op je pad als geestelijke leermomenten te zien.


En verder: maandhoroscoop en win- + kortingsacties.

DEZE AUGUSTUSUITGAVE BESTEL JE HIER: ParaVisieaugustusnummer 2022 – Edicola