Ben jij een Maagd?

Op 22 augustus gaat de Zon van Leeuw naar Maagd en zijn we aanbeland in de periode van oogsten. Het sterrenbeeld Maagd wordt altijd afgebeeld met in haar handen een korenaar waarin de ster Spica schittert.

Maagd is een uiterst dienstbaar dierenriemteken dat zich heel makkelijk weg kan cijferen om het grotere goed te dienen. Maagd ligt recht tegenover het spirituele Vissen en is net zo mystiek, maar uit het anders. Vissen is de mysticus die diep mediteert en Maagd is degene die al mediterend zijn afwas doet. Als geen ander weet Maagd wat mystiek inhoudt, daar heeft zij een zesde zintuig voor. Maagd verdraagt geen bevuiling of bevlekking, omdat dit oneerbiedig is naar het Hogere.

De aardse Maagd is Truus de Mier die tuuterdetuut door haar huisje rent en wappert met stofdoekjes en dweilen. Alles moet aan kant en opgeruimd en zo vult zij haar dagen. Zij is kritisch naar alles, want niets is goed genoeg. Niets is goed genoeg om het aangezicht tot het Hogere te komen, dat is de spirituele betekenis.

Zij verzorgt de tempel, schrobt de vloeren en vindt daar haar waardigheid. Van tijd tot tijd voelt zij zich een Assepoester en moppert ze aan één stuk door. Maar diep vanbinnen is zij de schone, onbevlekte Maagd die als een voertuig dient voor het Hogere. Zij geeft geboorte aan de vrucht van een spiritueel leven.

Dat het voor stervelingen soms een vervelend, mopperend mensje is, moeten we maar voor lief nemen. Zij verdraagt dat steentje in haar schoen niet, zij is de Prinses op de Erwt.
Maar wie zouden we zijn zonder haar? Nergens vinden we zoveel genade en compassie als bij de Maagd.

Lees de hele horoscoop in de nieuwe ParaVisie Magazine!

Bron: Elodie Hunting (www.horoscoopboek.nl