Bestellen augustus

De augustusuitgave bestel je hier: https://edicola.nl/product/paravisieaugustusnummer-2023/

‘DOE JIJ SPIRITUALITEIT OF LÉÉF JE HET?

Een kaartje leggen voor dit. En een healing ontvangen voor dat. Nog maar een opleiding volgen en je thuis helemaal suf smudgen. Want je vermoeidheid? Dat ligt aan de spirits in huis. Je eczeem heb je uit je voorouderlijke lijn en oh ja, die angstaanvallen komen natuurlijk door de energie die steeds hoger wordt op aarde. Pfoe, je bent er maar druk mee! Dit is natuurlijk lekker overdreven. Maar iedereen die zich verdiept in spiritualiteit komt vroeg of laat de valkuil een keer tegen: spiritualiteit inzetten om met het leven te kunnen dealen. Maar soms ís het leven gewoon zwaar. En is het aan jou om te luisteren en een stap opzij te doen in plaats van alles te willen fiksen…


‘ZIJN LIEFDE STROOMDE MIJN HART BINNEN’

In deze serie artikelen schrijven we maandelijks over ‘gewone’ mensen die in contact staan met één of meerdere overleden dierbaren. Dergelijke verhalen komen vaker voor dan we geneigd zijn te denken. De verhalen zijn echt en bieden troost. Ze tonen het bestaan aan van een fijnstoffelijke wereld die soms zo dichtbij en andere keren weer zo veraf lijkt. Maar het is een wereld waar we allemaal, zonder uitzondering, vandaan komen en weer naar op weg zijn. In deze aflevering vertelt Joke van Lieshout (60) over haar ervaringen met haar overleden man Piet: “Het boeddha-beeld was overduidelijk aan het huilen. Ik wist dat het een teken van Piet was en dat hij in de hemel tranen van trots plengde.”


WETEN OF HELDERWETEN?

Hoewel de parapsychologie de afgelopen decennia meer dan haar best gedaan heeft om de reguliere wetenschap ervan te overtuigen dat zij een respectabel vakgebied is, beschouwen de meeste wetenschappers haar nog steeds als een pseudowetenschap. Langzaam maar zeker verdween ze in Nederland dan ook uit de universitaire wereld en in 2011 zwaaide ook de laatste hoogleraar parapsychologie af. Eén van de voornaamste kritiekpunten op het vakgebied is dat haar laboratoriumonderzoek niet repliceerbaar (ofwel herhaalbaar) zou zijn. Iets wat voor mediumschap heel in het speciaal geldt. Maar er gloort, als we de mediums Noëlle Marres en Frank Osinga mogen geloven, óók hoop.


‘ELKE GEDACHTE TELT’

Het continent Europa verkeert in zwaar weer. Onder invloed van bijvoorbeeld klimaatproblematiek, de kwakkelende economie, de aanhoudende asielinstroom, een oorlog aan de oostgrens en niet te vergeten de naweeën van de desastreuze coronapolitiek, staat de interne cohesie zwaar onder druk. Opvallend genoeg is deze spanning, deze neiging tot desintegratie, terug af te lezen op de energetische scan die het ‘Center for ECOintention’ van Europa maakte. Hoewel deze kaart een weerslag is van de energetische vitaliteit van de verschillende ecosystemen waaruit ons continent bestaat, heeft de conditie van de natuur ontegenzeggelijk ook zijn weerslag op ons mensen, immers deel uitmakend van diezelfde natuur. Het ambitieuze project ‘Help2Heal Europe’ probeert het tij te keren. En ook jij kunt helpen!


KLEINE MEISJES WORDEN NIET GROOT

Jarenlang kampt Iris van Zomeren met ernstige psychische klachten. Ze is zwaar depressief en loopt rond met gedachten aan zelfmoord. Na meerdere mislukte pogingen daartoe, belandt ze op haar zeventiende in een inrichting. Wat er precies met haar aan de hand is, wordt pas duidelijk als ze jaren later een documentaire over incest op tv ziet. Iris: “Het leek wel alsof een leeuw een enorme hap uit mijn buik nam, zo vreselijk pijnlijk was het.” Steeds meer herinneringen komen daarna in dromen, nachtmerries, flashbacks én in therapie naar boven. Totdat het afschuwelijke plaatje compleet is en de diagnose gesteld kan worden: Iris heeft een dissociatieve identiteitsstoornis, ofwel meerdere persoonlijkheden! Wat nu?


‘DE WONDEREN VAN TOEN ZIJN DE GAVEN VAN NU’

Spiritisme is eigenlijk een verzamelnaam voor alle gaven die vanuit de hemelen tot ons komen. Maar omdat mensen de spirituele fysica niet kennen en de wetten die erachter schuilgaan niet begrijpen, wordt het al snel als bovennatuurlijk bestempeld. Maar het paranormale is normaal. En heilige boeken, zoals de Bijbel, laten dit heel duidelijk zien. Een onderzoek. Door medium Isabelle Duchene.


‘MOET IK SOMS EMIGREREN?’

Nog niet zo lang geleden was er een vrouw bij medium Marion voor een reading. Na afloop keek ze Marion ineens doordringend aan en zei: “Weet je dat je eigenlijk helemaal geen geld voor je gave mag vragen?” Marion knikte en zei dat ze dat meer gehoord had. Maar ook: “Het is toch vrij logisch om geld te vragen als je gave je beroep is geworden? Tenslotte hebben zangers en zangeressen ook een gave en krijgen daarvoor betaald. Of mensen die prachtig muziek kunnen spelen. Moet ik de mensen dan onder de brug ontvangen?”


‘PERSOONLIJKHEIDSDEEL OF DEMON?’

‘Kleine meisjes worden niet groot’ is de titel van het artikel dat hoofdredacteur Niels Brummelman schreef voor deze uitgave. Het verhaal over de jeugd van Iris van Zomeren is hartverscheurend. Incest, een buurman die zijn handen niet thuis kan houden, pesten op school. Ze verdeelde zichzelf in vijftien deelpersoonlijkheden om zich te beschermen tegen al het geweld en de pijn gedurende haar opvoeding. “Elke deelpersoonlijkheid droeg een geheim in zich”, vertelt Iris. Er wordt dissociatieve identiteitsstoonis (DIS) bij haar geconstateerd en het vraagt jarenlange therapie om te helen. Je kunt je voorstellen dat ik dit artikel, als therapeut en auteur van het boek Trauma, met grote interesse heb gelezen.


HANDLEZEN VOOR KINDEREN

Kinderen zijn de toekomstige leiders en veranderaars van onze samenleving. Het is daarom van groot belang dat we hen empoweren ofwel bekrachtigen en in staat stellen om hun volledige potentieel te bereiken. Handleeskundige Janny de Mooij: “Door kinderhanden te lezen, leren we kinderen nog beter kennen wat betreft hun talenten, valkuilen en perspectieven. Zo bieden we inzicht dat hen in staat stelt te groeien en te bloeien.” In dit artikel lees je hoe je met de kennis van handen, kinderen in hun kracht kunt zetten.


HET SPIRITUELE BELANG VAN KUNST

Door de geschiedenis heen hebben grote zielen de mensheid nieuwe inzichten gegeven in hoe we de werkelijkheid waarnemen. Hun verfijnde waarneming stelde hen in staat iets van een hogere orde of spirituele waarheid te bevatten en dit in een vorm te vertalen – een wiskundige of chemische formule, een muziekstuk of schilderij – en zij wezen ons zo de weg vooruit en inspireerden de mensheid zich langs bepaalde lijnen te ontwikkelen. Kunst overbodig? Integendeel!


DE MYSTERIEUZE RAADGEVER

Mysterieuze raadgevers die plotseling opduiken en weer verdwijnen. Ze bestaan. Reïncarnatietherapeute Marianne Notschaele maakte het één keer mee. Een onbekende man reisde naar haar toe vanuit Denemarken omdat hij ‘iets belangrijks moest vertellen’. En wat er toen gebeurde…


ONTWAKEN IN DE BRON

Als je ‘s nachts gaat slapen en je droomt, is de enige manier waarop je weet dat je droomt  wakker worden. Dan snap je dat al die belevenissen van zojuist slechts een droom waren. Dit gebeurt precies zo tijdens het ontwakenproces van je bewustzijn. Ben je eenmaal wakker – Brongerealiseerd – dan kijk je terug op de ‘droom’ die je tot nu toe hebt geleefd…


Plus: boekrecensies, winacties, de maandhoroscoop en een spectaculaire abonnee-aanbieding