Buitenbeentje Waterman

Waterman is het buitenbeentje van de dierenriem. Hij kan zich moeilijk conformeren aan de geldende norm en zoekt altijd naar vrijheid. Voor de vroege Watermannen geldt dit jaar van maart tot en met juni dat er grote veranderingen aan zitten te komen. Ga er maar vanuit dat je leven een draai van 180 graden gaat maken! Na maart wordt het tijdelijk rustiger, maar vanaf januari 2024 begint het feest weer. Opeenvolgend zijn dan alle Watermannen aan de beurt. Ben je een late Waterman dan duurt het nog tot januari 2044. Want, Pluto bezoekt Waterman! En die zorgt voor beweging. Eerst afbraak en daarna de opbouw.

Voor de periode dat de Zon in Waterman loopt van 20 januari tot en met 18 februari krijg je te maken met verantwoordelijkheid. Je komt in situaties terecht waarin je er moet staan. Jouw aanwezigheid is belangrijk en onmisbaar. Ook speelt je uiterlijk een rol deze periode. Ben je bezig met afvallen? Dan helpen de planeten je een handje. Zelfde geldt voor een nieuw kapsel.

Dit wordt ook een spiritueel interessante periode. Na de stilte van de kerstdagen blijf je nog een tijdje in die energie hangen. De rol van toeschouwer in je of het leven is heel bijzonder en levert je nieuwe inzichten op. Dit perspectief laat je je gedragspatronen zien zonder oordeel. Je doet niets goed of fout, je observeert en constateert. Langzaam ontwikkelt een nieuw bewustzijn, welke je vrijmaakt van meningen en moeten.

© Elodie Hunting, www.horoscoopboek.nl