De energie van april

Deze maand wordt op ieder gebied een uitdaging en wordt er een beroep gedaan op onze innerlijke kracht. Het is de kracht van liefde, beheersing, acceptatie en moed. Liefde voor jezelf en elkaar is wat er nu gevraagd wordt om ervoor te zorgen dat eenieder in zijn kracht blijft staan. Beheersing van op emotie gestoelde angsten en driften. Angst is nooit een goede raadgever. Als ieder hetgeen neemt wat hij of zij nodig heeft, dan is er altijd genoeg voor iedereen.

‘Deze maand wordt op ieder gebied een uitdaging

Acceptatie is zeker in deze maand een groot goed. Acceptatie dat er sterke en zwakkere mensen zijn. Acceptatie dat we elkaar dienen te beschermen en te helpen waar we kunnen. En het spreekwoord ´de sterkste schouders zullen de zwaarste lasten dragen´ komt ook zeker deze maand tot uiting. Maar vanuit liefde en acceptatie zal dat ook zeker lukken. Het hangt er deze maand echt vanaf hoe we omgaan met al hetgeen er nu in de wereld gebeurt. En dan nog moed. Met de moed van de overtuiging om er iedere dag het beste van te maken en daarbij ook je omgeving moed in te spreken. Moed voor al de mensen die zich inzetten voor ons allemaal. Deze energie van moed geeft voor een ieder ook hoop. Hoop dat het in liefde uiteindelijk goed zal komen, want liefde overwint en heelt alles.

Acceptatie is zeker in deze maand een groot goed

De gouden regel vraagt ons anderen te behandelen zoals we zelf behandeld willen worden. Wanneer we de mensen om ons heen met vriendelijkheid en respect tegemoet treden, dan zijn we een krachtige steun voor elkaar. En vergeet niet om ook geduld te hebben met de mensen om je heen. Ook deze maand kunnen we weer rekenen op de steun van moeder natuur. Passende bij de energie van deze maand is het Madeliefje. Een klein, maar zeer sterk en krachtig bloemetje met haar gele hartje en witte bloemblaadjes. Een teken van eenvoud in zuiverheid en kracht. Als je de kans hebt, pluk er dan een drietal en zet ze in wat water. Kijk goed in je tuin of omgeving want er staan al veel madeliefjes in het gras. Een madeliefje geeft ons kracht, zelfbeheersing en helpt ons om de juiste beslissingen te nemen die voor eenieder goed zijn (mede door de hulp van Aartsengel Metatron). Het Madeliefje helpt ons ook om het leven te vereenvoudigen, zodat we ons kunnen richten op wat nu het meest belangrijke is.

Voor de lezers van deze rubriek heb ik nog een aanvullende boodschap. Keer drama de rug toe en kies voor simpele oplossingen. Daarnaast is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, want alle mensen in je omgeving hebben er baat bij als jij je goed voelt. Zo ben je een voorbeeld van liefde en dat is dienstbaarheid in zijn eenvoudigste vorm.

 

Sara Hofstede-Hiemstra
Medium-Counselor-Healer
Auteur van het boek Boodschappen uit het Licht
www.mediumsara.nl