De energie van april

De energie van april draagt bij aan het bevrijden van zowel bewuste alsook onbewuste en vastgeroeste patronen. Zekerheden kunnen wegvallen: het blijken zoals zoveel zaken in deze tijd schijnzekerheden te zijn. Deze energie is onontkoombaar. Je voelt misschien wel dat er iets aan zat te komen, maar je kan ook zeker onverwachts geconfronteerd worden met onvermijdelijke veranderingen. Toch dient de energie ons, omdat het ons losmaakt van zaken, dingen of mensen die niet langer bij ons passen. De energie is zo sterk dat het ook voor een doorbraak kan zorgen, oftewel een omwenteling teweeg kan brengen zowel in de energie als in daadwerkelijk aardse zaken. Het is heel goed mogelijk dat je er in eerste instantie niet zo blij mee bent, omdat ons ego niet zo van veranderingen houdt die veel innerlijk werk met zich meebrengen. Maar uiteindelijk is het ten dienste van je hoogste goed. Het polijst je ziel en je krijgt een dieper inzicht. Friedrich Nietzsche zei hierover het volgende: “What does not destroy me makes me stronger!”

‘De energie van april draagt bij aan het bevrijden van zowel bewuste alsook onbewuste en vastgeroeste patronen’

Je leert van fouten uit het verleden. Het geeft nieuwe inzichten en daardoor nieuwe kansen. Het leven duwt je voort en biedt je zo een kans om innerlijk te groeien. Je leert zo ook je eigen kwaliteiten beter kennen. Blijf deze maand dicht bij jezelf, blijf vooral kalm en zorg goed voor jezelf, dan zul je deze maandenergie goed het hoofd kunnen bieden. De steen calciet is bij uitstek een geschikte steen om deze maand mee te werken. De calciet helpt je te bevrijden van oude gewoonten en patronen, opent de geest voor nieuwe indrukken en als meditatiesteen bevordert het je geestelijke ontwikkeling. Ook helpt de steen je om achterhaalde structuren op te lossen en ondersteunt het je om fasen van afbraak en kentering te overwinnen. Draag de steen gedurende de dag gewoon bij je in je broekzak en hou de steen regelmatig even tussen je handen, zodat je haar energie goed kan voelen.

Voor de lezers van deze rubriek is het zaak om deze maand een frisse wind te laten waaien door je leven, zodat er een zuivering kan gaan plaatsvinden in zowel je lichamelijke als je geestelijke energie. Het is tijd om steeds meer jezelf te worden en goed in contact te komen met je goddelijke kern, je ziel. De beschermengelen geven aan dat het tijd is om ons meer met hen te verbinden. We kunnen ze altijd om hulp vragen. Maar we moeten ze wel vragen, want ze respecteren onze vrije wil. Benut dit gegeven, ga in gesprek met je beschermengel en vraag om hulp bij wat dan ook.

 

Sara Hofstede-Hiemstra
Medium-Counselor-Healer
Auteur van het boek ‘Boodschappen uit het Licht’
www.mediumsara.nl