De energie van december

De energie van december staat in het teken van verleidingen en liefde. Hoe kunnen we deze maand de verleidingen weerstaan zodat de liefde de doorslag kan geven!?

Decembermaand, Kerstmaand, staat ook voor de geboorte van Jezus. Het Kerstverhaal dat we allemaal wel kennen en dat op iedere school deze maand weer volop in de aandacht staat. Een liefdevol verhaal, maar met een randje!

De energie van december daagt ons uit om verleidingen te weerstaan maar ook om te delen. Als we allen wat minder uitgeven, dan houden we iets over om te geven aan hen die niet zo goed bedeeld zijn. De Kerstmaand staat tenslotte ook voor naastenliefde en vreedzaamheid.
Hoe doe je dit in de huidige maatschappij? Hoe ga je om met naastenliefde en vreedzaamheid? Wat doe je zelf? En waarom is het juist deze maand zo belangrijk? Dat er nog veel meer vragen zullen zijn die naar boven komen in deze periode van het jaar, lijkt me voor de hand liggend.

We worden van alle kanten verleid om van alles en nog wat te kopen. Veel te eten en te drinken. De winkels puilen uit in overvloed. Maar…
Er zijn ook veel mensen die onvrijwillig alleen zijn met Kerst. Misschien ook wel binnen jouw familie door ruzie of misverstanden. Wat doen we eraan? Hoe weerstaan we al deze verleidingen en kiezen we voor liefde en saamhorigheid? En waarom speelt dit zo op in de maand december? Waarom speelt er in onze harten niet altijd de Kerstgedachte?

Dit alles heeft te maken met de energie die er speelt gedurende een bepaalde periode in het jaar. Maar deze decembermaand speelt zowel de Kerstenergie als de energie van de maand zelf een dusdanig grote rol dat beiden elkaar versteken. Het wordt een pittige maand! Blijf daarom goed bij je gevoel van liefde voor jezelf en ook voor elkaar én probeer alle verleidingen met veel liefde tegemoet te treden. Dan zullen de keuzes die je maakt vanuit je hart worden geleid.

Aan alle lezers van deze rubriek wil ik vragen om deze maand zo af en toe een kaarsje aan te steken, even een paar minuten stil te zijn en om dan in gedachten Licht en Liefde de wereld in te sturen. Iedere bijdrage helpt!

Licht en Liefde hebben een eigen goddelijke energie en deze vloeit naar daar waar het nodig is!

Sara Hofstede-Hiemstra
Medium-Counselor-Healer
Auteur van het boek Boodschappen uit het Licht
www.mediumsara.nl