De energie van februari

De energie van februari richt zich op relaties in de breedste zin van het woord. De energie daagt ons uit om ons te gaan verdiepen in partnerschappen op elk vlak. Ook om te voelen hoe het zit met de relatie met onszelf, want dat is het begin van elke goede relatie met de ander. De relatie met jezelf is van wezenlijk belang! Houd je van jezelf? Respecteer jij jezelf? Waardeer jij jezelf? Neem je je eigen ruimte in? Zorg je goed voor jezelf? Eet en drink je gezond? Neem jij de tijd voor jezelf? Allemaal vragen die deze maand de tijd mogen krijgen om eens nader te gaan bekijken en te gaan beantwoorden. Voel goed over de vraag, wees dan eerlijk en schrijf op wat je voelt.

‘De energie van februari richt zich op relaties in de breedste zin van het woord’

Het welslagen van welke relatie of partnerschap dan ook, begint bij de relatie die je met jezelf hebt. De relaties die je vormt met anderen gaan eigenlijk over jezelf, zelfs in moeilijke situaties. Relaties met anderen zijn ervoor om jezelf te spiegelen én reflecteren altijd wat jezelf moet zien. Wat kun je leren van een bepaalde relatie? Welke nieuwe eigenschappen ontwikkel je? Is deze relatie goed voor mij? Versterken en stimuleren de mensen in mijn leven mij om alles uit mezelf te halen? Volg altijd je hart bij het maken van keuzes.

In iedere relatie zit een les die ons dichter bij onszelf en elkaar kan brengen of die ons doet besluiten dat het beter is om afscheid te nemen om juist dicht bij jezelf te blijven. Spiritueel gezien zitten relaties en partnerschappen tussen personen (maar ook tussen mens en dier) zowel privé als op werkgebied vol met leermomenten om onszelf steeds beter te leren kennen. We groeien door de relaties die we aangaan in het leven en deze maand komt dit heel duidelijk in de energie naar voren.

Ter ondersteuning van deze maandenergie passen heel mooi de bloemen van de Blauwe regen. De Blauwe regen helpt je bij het geduldig zijn met jezelf en de ander. Biedt helderheid bij het maken van keuzes vanuit je hart. De Blauwe regen gidst je stap voor stap bij je persoonlijke en ook bij je spirituele ontwikkeling. De bloemen helpen je om twijfel en angst uit je aura te verwijderen en keuzes te maken vanuit je hart. Ze ondersteunen je in je creativiteit. Ze helpen je bij relaties in liefde te blijven. Kortom: een heel fijne bloem om mee te werken deze maand. Heb je de Blauwe regen niet in het echt bij je in de buurt, dan kun je ook met een foto gaan werken. Houd de foto dan in je aura, zo ontvang je ook de liefdevolle energie van deze bijzondere bloemen van de Blauwe regen.

Voor de lezers van deze onlinerubriek heb ik nog een boodschap vanuit de wereld van de Elfen. De Elfen adviseren je om onnodige ballast overboord te gooien, want alleen met weinig bagage kun je hoog vliegen. Verder laten ze weten dat Liefde het materiaal is waaruit de hele schepping bestaat en dat tederheid haar taal is.

 

Sara Hofstede-Hiemstra
Medium-Counselor-Healer
Auteur van het boek Boodschappen uit het Licht
www.mediumsara.nl