De energie van juli

Juli is een zomerse, zonnige maand die dit jaar geheel in overeenstemming is met de maandenergie. Vakantievreugde, ontspanning, tevredenheid, groei, energie en nieuwe ervaringen zijn enkele van de energieën die deze maand een rol gaan spelen.

Het is een tijd om in het licht te gaan staan, je armen te openen om de zegeningen binnen te laten komen. Een maandenergie van succes om met een open hart vol vertrouwen je weg te gaan. Als je de weg vanuit je hart gaat volgen, zal die zeker tot voldoening leiden. Je hart staat ook in verbinding met je innerlijke kind en je innerlijke kind kent het gevoel van vrijheid, blijheid en vreugde. Als je innerlijke kind beschadigd is door allerlei ervaringen uit je kindertijd, dan is dit bij uitstek de maand om je innerlijke kind te gaan bevrijden uit de duisternis van het verleden. Jij, nu volwassen, weet als geen ander wat jouw innerlijke kind nodig heeft. Zoek daarom de zon op, ga spelen en geef aandacht en liefde aan dat deel in jou dat zo verlangt naar vrijheid, rust en vrede.

En weet dat jij de enige bent die deze positieve handelingen en de daaraan verbonden acties kan gaan uitvoeren. Houd je gedachten positief. Dit kan door je te richten op het licht, zowel het licht buiten jezelf als ook je eigen innerlijke licht. Laat je innerlijke licht de wereld in schijnen. Weet dat als je dit doet, je ook een ander inspireert om haar of zijn licht te laten schijnen. Je bent een prachtig kind van God. Er is er maar één zoals jij in dit hele universum! De wereld heeft jou nodig, precies zoals je bent. Dus straal je eigenheid en verlicht zo de wereld.

Deze maandenergie herinnert ons er ook aan dat, door in het licht te gaan staan, niets in het duister blijft. Door het licht komen waarheden en bepaalde paden voor ons naar boven en zijn ze duidelijk te zien. Door daarnaast ook de energie van positieve gedachten te gebruiken en steeds te denken aan de gelukkigste en meest plezierige herinneringen, zal het pad voor jou nog helderder worden verlicht en precies aantrekken wat je uitstraalt. Dus blijf stralen, dit is jouw moment! Wees je authentieke ik! Heb alle vertrouwen in wat komen mag!

Bij deze maandenergie past als geen ander de Zonnesteen. Deze oranjekleurige steen activeert de levensenergie en ondersteunt ons bij onze zelfontplooiing. De zonnesteen maakt emoties los en brengt licht en liefde in ons hart en in ons gevoel, waardoor we meer in onze eigen kracht kunnen gaan staan. Een fijne steen om mee te werken deze maand. Draag de steen bij je aan de linkerkant van je lichaam en ga er af en toe even rustig voor zitten. Neem de Zonnesteen dan in beide handen, zodat je de warme en opbeurende verlichtende energie mag ervaren. Deze steen helpt je om je eigen innerlijke zon te laten schijnen zodat ook jouw energie naar buiten kan stralen. De Zonnesteen draagt ook nog een boodschap in zich die aangeeft: ga aan de slag met je artistieke talenten. Je kunt er helemaal je gevoel in kwijt en je wordt er bovendien ook optimistisch en vrolijk van.

De lezers van deze rubriek wil ik nog graag het volgende meegeven: de dagen die komen mogen er zijn voor jou en voor ons allemaal. Draag deze dagen op aan een vredig en blij gevoel, zodat we met elkaar een brug van vrede en vreugde kunnen bouwen die deze wereld zo hard nodig heeft. Het is van wezenlijk belang dat we ons allen realiseren… dat vrede begint bij jezelf. Het gezegde ‘Verbeter de wereld en begin bij jezelf’ is nog altijd één van de wijste spreuken die er naar mijn menig bestaan.
Ik sluit daarom deze maand af met de woorden: VREDE BEGINT BIJ MIJ!

Sara Hofstede-Hiemstra
Medium-Counselor-Healer
Auteur van het boek Boodschappen uit het Licht
www.mediumsara.nl