De energie van juni

Deze maand zul je merken dat er veel met jezelf gebeurt. De energie brengt ons in herinnering dat niets in het leven stilstaat en dit openbaart zich vooral in je gevoeligheid en je emoties. We leven in een wereld van voortdurende stroming welke ons met name één ding duidelijk wil maken en dat is:  dat alles altijd verandert!

Je wordt deze maand uitgedaagd om goed te letten op eigenlijk alle tekens die er tot je komen op werkelijk alle gebieden. Het is met name je lichaam dat allerlei signalen opvangt. Je lichaam is als het ware een grote spirituele antenne. Luister goed naar de leiding die je ontvangt in de vorm van intuïtie, synchronische gebeurtenissen en symbolen.

Let deze maand daarnaast ook eens goed op je nachtelijke dromen, want dromen kunnen ons veel vertellen en informatie verschaffen over de huidige processen waarin we zitten. Zorg er dan ook, en met name deze maand, voor dat je goed geaard bent zodat je de ontvangen energie ook daadwerkelijk kunt gebruiken.

De energie roept ons deze maand tevens op om actie te ondernemen ten aanzien van onze angsten. De eerste stap hierbij is om je angsten onder ogen te zien en de confrontatie aan te gaan, om er daarna moedig doorheen te gaan. Dit is een reinigend proces om weg te spoelen en op te ruimen wat ooit door jou werd vermeden of werd genegeerd. Het is een maand waarin je spirituele gevoeligheid vrij intens kan zijn.

Moeder Aarde kan ons helpen in deze periode van verandering en gevoeligheid. Ga dan ook als het even kan lekker naar buiten en maak een wandeling door de natuur. De natuur kan ons helpen onszelf te accepteren met al onze goede en minder goede kanten. Bewustwording, daar gaat het om!

De Maansteen is voor deze maandenergie de perfecte edelsteen om mee te werken. De Maansteen werkt zeer rustgevend en compenserend. Deze edelsteen maakt ons bewuster van onze gevoelens en laat ons onze vrouwelijke, passieve en dromerige kant zien die zo vaak tekort komt. Daardoor wordt onze intuïtie gestimuleerd en die hebben we nodig om al onze dromen niet alleen te dromen maar ook daadwerkelijk te leven.

Voor de lezers van deze rubriek heb ik de volgende boodschap in de vorm van een gedicht uit mijn gedichtenbundel Helende Poëzie I

Innerlijke bron
Gevoel vertelt
gevoel leidt
gevoel beschermt

van binnen uit
naar binnen toe
geheel binnenin

vol vertrouwen
trouw aan
gevoelens

warrig, moedig
gehoor geven aan
innerlijk gevoel

wijsheid en raad
bescherming
innerlijke leiding.

 

Sara Hofstede-Hiemstra
Medium-Counselor-Healer
Auteur van het boek Boodschappen uit het Licht
www.mediumsara.nl