De energie van maart

De energie van maart staat in het teken van zelfvertrouwen, enthousiasme en ondernemingslust. Tegelijkertijd kun je ook heen en weer geslingerd worden door je eigen gevoelens. Dat is de andere kant van de energie in maart. Het is dan ook zaak om deze schaduwkant goed in de gaten te houden, zodat je niet wegzakt in gedeprimeerdheid. Richt je op het doel dat je voor ogen hebt en zet je daar volledig voor in. Twijfel niet aan je eigen capaciteiten en ga enthousiast te werk. Je weet al wat je kan en wat je al allemaal hebt bereikt, dit geeft je een grote mate van zelfkennis die je kunt aanwenden deze maand. Door deze zelfkennis ben je ook in staat om de tegengestelde krachten in jezelf te laten samenwerken, wat je een gevoel van innerlijke vrede en zelfvertrouwen geeft. Blijf goed gecentreerd, sterk en vastberaden. Koers standvastig op je doel af en laat je niet van je pad af brengen. Je kunt veel meer bereiken dan je beseft. Deze maand is het jouw tijd om te stralen.

Vraag aandacht voor jezelf of je werk. Misschien voelt dit enigszins ongemakkelijk, maar voor nu is het wel nodig. Je enthousiasme voor je plannen zal ervan afspatten en je zelfvertrouwen zal hierdoor enorm groeien. Blijf wel goed zorgen voor evenwicht en balans, dan schiet je niet uit de bocht. Maar hou steeds opnieuw goed je doel voor ogen, zeker als het even moeilijk wordt. Het volgende citaat is van Ralph Waldo Emerson: “Do not go where the path may lead. Go instead where there is no path and leave a trail.” Dit is een prachtig citaat om je eigen pad enthousiast en vol vertrouwen te volgen!

‘Deze maand is het jouw tijd om te stralen!’

Moeder natuur heeft ook voor deze maand een prachtige bloem die ons kan ondersteunen met haar sterke en liefdevolle energie. Deze maand is het de Gardenia met zijn romige witte of gele bloemblaadjes en overvloedige groenblijvende gebladerte. De energie van de Gardenia, en met name de bloem, helpt je om stress en zorgen te vergeten zodat je zelfvertrouwen kan groeien. De energie geeft je de kracht om nu te stralen en je moment te pakken. Zoek een mooie foto van een Gardenia, kijk ernaar en absorbeer de kleur. Je kunt ook de foto in je aura houden, dan ontvang je ook de ondersteunende en helende krachten van de Gardenia. Voel wat voor jou het beste werkt.

Voor de lezers van deze online rubriek heb ik nog een boodschap die gaat over voeding en de kracht van gedachten.

Bereid vandaag je eten met liefde en iedere dag hierna.
Koken is een creatieve bezigheid en weerspiegelt je gemoedstoestand.
Je geeft je gedachten door aan de maaltijd die je bereidt, dus kun je er maar beter vredige en positieve gedachten in verwerken.
Met liefde gemaakt!

 

Sara Hofstede-Hiemstra
Medium-Counselor-Healer
Auteur van het boek Boodschappen uit het Licht
www.mediumsara.nl