De energie van november

De energie van november vraagt ons om ons open te stellen voor gelijkgestemde zielen en ook om daadwerkelijk contact te zoeken met hen. In de aanwezigheid van gelijkgestemden kun je jezelf zijn, je gedachten delen en waardevolle feedback krijgen die je kan inspireren en stimuleren om je optimale zelf te zijn. Dit maakt je sterker en meer zelfverzekerd. Je hoeft dan niet meer zo in de verdediging te schieten, omdat je meer zelfvertrouwen hebt in jezelf. Hoe meer wij allen onszelf zijn, hoe meer rust en vrede er mag wezen, niet alleen in onszelf maar ook rondom ons. We worden hierdoor toleranter naar de ander en geven hem of haar ook de ruimte om zichzelf te zijn.

In deze maandenergie is het belangrijk om je eigen wijsheid te delen met eenieder die daarvoor openstaat. We zijn allen leerling en leraar voor elkaar. De ene keer kun je iets leren van een ander door te luisteren naar zijn of haar goede raad en een andere keer heb jij goede raad voor die ander. Luisteren en delen van elkaars wijsheid is deze maand van belang. We zijn namelijk allemaal even belangrijk en hebben zoveel te delen, of we ons dat nu realiseren of niet. We hebben elkaar dan ook evenredig nodig. Dus schroom niet als je hulp nodig hebt om deze ook daadwerkelijk te vragen of geef je raad vanuit je innerlijke wijsheid als daarom wordt gevraagd.

Diamant is de edelsteen die je deze maand kunt aanwenden om je te ondersteunen bij deze maandenergie. Diamant is een zeer kostbare steen en de meesten zullen dan ook geen Diamant bezitten. Het volstaat ook om met een afbeelding of foto van een Diamant te werken. Houd de afbeelding van een Diamant in je aura en de energie zal ook dan zijn werk doen. Diamant zorgt voor helderheid en verlichting. Je kan met de Diamant kosmische verbondenheid ervaren, waardoor er een gevoel van harmonie ontstaat. Én het wordt je duidelijk hoe ieder individu in zijn of haar verbinding met het Universum belangrijk is. Werkelijk een fijne energie om je mee te verbinden! Wat je ook kunt doen, is een kaarsje bij de afbeelding zetten en dan kijken naar de Diamant om te ervaren en voelen wat het met je doet.

Voor de lezers van deze rubriek heb ik een boodschap uit mijn Mindfulnesskaarten en die luidt als volgt:

Realiseer je dat elke nare gebeurtenis uit één of twee pijlen kan bestaan. De eerste pijl die wordt afgeschoten is de gebeurtenis zelf. Het piekeren over de nare gebeurtenis is de tweede pijl. De eerste pijl overkomt je, voor de tweede pijl kun je zelf kiezen – of niet.

Mijn advies: Kies wijs en voel. Dan weet je wat je kunt doen!

 

Sara Hofstede-Hiemstra
Medium-Counselor-Healer
Auteur van het boek Boodschappen uit het Licht
www.mediumsara.nl