De energie van oktober

De energie van oktober doet een beroep op onze wil en onze daadkracht om datgene tot stand te gaan brengen wat we voor ogen hebben. De innerlijke leiderscapaciteiten worden aangesproken op een liefdevolle manier. Het vraagt om orde, logica, regelmaat en het volgen van bepaalde regels en de daaraan verbonden volgorde om zaken te verwezenlijken. De energie stimuleert ons om deze eigenschappen te ontwikkelen of aan te wakkeren en contact te maken met de mannelijke aspecten van onszelf. Kortom: er wordt een beroep gedaan op onze mannelijke energie. Het is tijd om te stoppen met praten en in actie te komen om te bereiken wat je wilt bereiken! Wees deze maand rationeel en gebruik je verstand. Denk zaken logisch door. Zo heb je de kans om je hartenwensen daadwerkelijk neer te zetten. Blijf volhardend te werk gaan en vertrouw op je intellect. Deze maand is het de maand van het gezegde: ‘Het verstand is de dienaar van de ziel.’

‘De energie van oktober doet een beroep op onze wil en onze daadkracht’

De edelsteen die je deze maand als ondersteuning zou kunnen gebruiken is Purpuriet. Een prachtige, zeer krachtige paars met grijze edelsteen versterkt de visualisering van nieuwe plannen en geeft je de standvastigheid om die plannen ook te verwezenlijken. De edelsteen bevordert ook de spirituele ontwikkeling, waardoor er meer inzicht in bepaalde zaken vrijkomt. Purpuriet brengt heldere lichte gedachten en zodoende meer ordening in de geest. Een fantastische steen om mee te werken gedurende deze maand. Leg de steen bij je in de buurt als je bezig bent met je plannen, zodat je ‘m kunt zien.

Purpuriet

Voor de lezers van deze rubriek heb ik nog een aanvullende boodschap van de Wijsheidskaarten van Caroline Myss, die vertellen over het verkiezen van handelen boven wachten. Denk aan iets waarop je hebt ‘gewacht’. Zit je erop te wachten dat er iemand in je leven verschijnt? Wacht je op de perfecte baan of het volmaakte salaris? Verwacht je dat al je gebeden worden verhoord, zonder dat jij ook maar iets hoeft te doen om een handje te helpen? Hoe draagt ‘wachten’ bij aan de mate van stress? Je doel: erkennen dat wachten – meer dan handelen – stress en weinig vruchtbaars oplevert. Met andere woorden: ga ervoor!

 

Sara Hofstede-Hiemstra
Medium-Counselor-Healer
Auteur van het boek Boodschappen uit het Licht
www.mediumsara.nlĀ