De magie van ascensie

Binnen spirituele kringen wordt ‘ascensie’ geassocieerd met evolutie of het verhogen van je trilling. De letterlijke betekenis van het woord is stijging of omhooggaan. Betekent dit dat we opstijgen als we ascenderen? Of gaan we juist meer van ons unieke zielelicht belichamen en is het dus meer een kwestie van indalen? Wat is ascensie en, wellicht nog belangrijker, hoe kun jij hieraan bijdragen in je eigen leven? Van 30 november tot en met 7 december kun je er alles over leren in het gratis online retreat ‘De magie van ascensie’.

Van angst naar liefde

Gerrit Gielen is een van de zeven sprekers die tijdens het retreat zijn visie geeft op ascensie. Als regressietherapeut en auteur van artikelen over esoterische psychologie, esoterie en filosofie, vindt hij ‘ascensie’ een betekenisvol woord. Toch zal hij het niet gauw in de mond nemen. Liever spreekt hij van angst en liefde, begrippen uit onze dagelijkse taal waar iedereen direct een beeld bij heeft Gerrit legt uit: “Als collectief maken wij de beweging van een bewustzijn dat geleid wordt door angst naar een bewustzijn van liefde. Ook wel eenheidsbewustzijn genoemd.” In die zin is het collectieve ascensieproces met recht een stap vooruit in onze evolutie. We gaan van angst naar liefde! “Hoe meer we in die liefdevolle bewustzijnsstaat kunnen zijn, hoe hoger onze trilling wordt en hoe langer we deze trilling kunnen vasthouden en uitstralen. Ik beschouw ascensie dan ook als een indalende beweging.”

 

 

Angst als richtingaanwijzer

Om meer van ons zielelicht te laten indalen, is het belangrijk dat we ons allereerst bewust worden van onze angst. Onze angsten fungeren als richtingaanwijzer. Waar angst is, is ruimte voor groei. Of voor ‘het liefdevol opvullen van onze innerlijke leegten’, zoals Gerrit het omschrijft. Het paradoxale is dat we graag onze angsten onderdrukken en tegelijkertijd onze angsten opzoeken. Dat gaat meestal onbewust. Ervaren we angst, dan kunnen we er doorheen gaan door moedig door te gaan met wat we zijn aangegaan. Stel je hebt hoogtevrees en je houdt ook erg van bergwandelen. Een wandelroute loopt dan misschien onverwacht langs een afgrond. Ter plekke besluit je om moedig door te lopen met je blik strak naar voren gericht. Je loopt dan letterlijk door je angst heen.

Vaak laten onze angsten zich wat subtieler zien. Zoals nu tijdens de coronacrisis. Boosheid op de overheid die ‘steken laat vallen’ is misschien wel een uiting van jouw angst voor verandering. Hoe kom je daarachter? Door met liefdevolle aandacht bij jezelf ‘in te checken’ als je je geïrriteerd, gefrustreerd, bozig of simpelweg bang voelt. We kunnen onszelf dan vragen stellen, zoals: waar voel ik het in mijn lichaam, welke gedachten komen er voorbij, wie ervaart die angst in mij, is dat misschien mijn eigen innerlijke kind die zich nu onveilig voelt? Angst gaat smelten zodra we er ons licht op laten schijnen.

Doe mee aan de retreat!

Wil jij ook jouw eigen ascensiepad gaan en:

  • meer vanuit je hart leven?
  • bijdragen aan een liefdevollere samenleving?
  • goed geaard zijn tijdens jouw ontwikkeling, zodat je je licht kunt uitstralen?

Laat je dan inspireren door Gerrit Gielen, Cathelijne Filippo, Bonnie Bessem en anderen en geef je op voor het gratis online retreat ‘De magie van ascensie’ . De retreat start op maandag 30 november en je hebt dan 8 dagen de tijd om, wanneer het je uitkomt, de sessies te beluisteren.


Danielle Hermeler

www.daniellehermeler

 

 

 

Cathelijne Filippo

www.angellightheart.nl