Doe jij mee?

Het grote ParaVisie-pendelexperiment

Waar hangt de energie van het genie?

Het grote Paravisie pendelexperiment. Help de wetenschap! Waar op het Sankt Marxer kerkhof in Wenen ligt Mozart werkelijk begraven? Welke paranormale speurneus wil meedoen met het experiment?

Tekst: Isabelle Duchenne

Is het mogelijk dat mensen die goed kunnen pendelen los van elkaar tot dezelfde conclusie komen zonder dit van elkaar af te kijken of op andere wijze naspeuringen te doen? Als tijd geen rol speelt en de energetische basis blijft bestaan, dan moet het mogelijk zijn om de exacte plek aan te wijzen waar iemand 233 jaar geleden begraven werd. We zoeken minimaal twintig mensen die zich geroepen voelen om onderzoek te doen. Resultaten moeten begin oktober binnen zijn, zodat we ze uiterlijk in de decemberuitgave, rond Mozarts sterfdag, kunnen publiceren.

DE FEITEN: Maandagochtend rond een uur of één op 5 december 1791 overlijdt aan de Rauhensteingasse nummer 8 te Wenen Europa’s meest geliefde wonderkind Wolfgang Amadeus Mozart. Componist, hofkapelmeester, kamermusicus, amper 35 jaar oud. In het woelige Wenen van die tijd sterven er elke minuut mensen, maar deze was bijzonder. Toch wordt Mozart op 8 december in een eenvoudig graf op het Sankt Marxer Friedhof begraven, samen met andere mensen. Niemand noteert waar hij begraven is, zelfs zijn eigen grafdelver heeft het niet vastgelegd. Men vermoedt dat het ergens in de derde of vierde rij schachtgraven moet zijn. Pas in 1855, een jaar voor Mozarts honderdste geboortedag, geeft de burgemeester van Wenen, na voortdurende vragen hieromtrent, eindelijk de opdracht om de exacte positie van Mozarts graf te vinden en te markeren. Na onderzoek wordt een monument geplaatst, maar dat wordt later verplaatst naar een kerkhof elders in Wenen waar beroemde collega’s als Beethoven en Strauss ook liggen. Tegenwoordig verwijst slechts een relatief bescheiden monument op het Sankt Marxer Friedhof naar het feit dat zich ergens op de desbetreffende begraafplaats het stoffelijk overschot van de beroemdste componist ter wereld moet bevinden. Waar precies, dat is tot op de dag van vandaag een mysterie. Of los jij het eindelijk op?

DE OPDRACHT: Onderzoek het Sankt Marxer Friedhof.  Wijs de plek aan waar Mozart begraven ligt. Twee manieren om deze opdracht aan te vliegen. De eerste is door letterlijk naar Wenen te vliegen en op de locatie zelf, het Sankt Marxer Friedhof, met je pendel aan de slag te gaan, eventueel met behulp van de door ons aan jou verstrekte staf- en satelliet-kaart van het kerkhof. Maar, en dat is de tweede manier, je kunt het natuurlijk ook ‘op afstand’ proberen met behulp van je pendel en de genoemde kaarten. Beloning? Naast eeuwige roem een mooi spiritueel boek! Inschrijven kan door mail te sturen naar Isabelle Duchene: isabelleduchene@proximus.be.

PLATTEGROND:

Dit artikel als PDF? Klik hier: ParaVisie_8_2024_Experiment