DURF MAAR, KREEFT!

Op 21 juni is het midzomernacht en beleven we de kortste nacht van het jaar. De Zon is op maximale sterkte en dit wordt gevierd met bijvoorbeeld het Sint Jansfeest bij de antroposofen en de Vrijmetselaren, het dansen rond de meiboom in Scandinavië en de magische zonsopkomst in Stonehenge.
De natuur is tot volle bloei gekomen en hierna gaan zij vruchten dragen. De Zon gaat van Tweelingen naar Kreeft en verruilt het element lucht voor dat van water. Kreeft is een meester in emoties en empathie. Kreeft houdt van tradities en gewoontes en kan opgaan in nostalgie. Vroeger was alles beter en van de toekomst weet je niks. Dit kan zelfs angst inboezemen.
Het komende jaar heeft voor Kreeft het thema van vernieuwing. Ook al trekt het verleden nog zo hard, er is geen weg terug. Leven doe je vooruit en vasthouden betekent achteruitgang. Wat heeft Kreeft nodig om de grote stap voorwaarts te zetten? Er is maar één antwoord; moed en visie. Kreeft moet ergens onvoorwaardelijk in geloven om deze stap te kunnen maken.
Vertrouwen is een dingetje. Dit is niet iets wat het leven garandeert en er zit niets anders op dan dit te putten uit het zelf en het verleden. Kreeft heeft de neiging om het verleden te romantiseren maar dit komende jaar vraagt een andere blik. Resoluut breken is geen optie maar positief selecteren wel. Kreeft gaat soms door diepe emotionele dalen waar hij altijd weer uitkomt. Die veerkracht is de basis voor het vertrouwen dat hij nodig heeft om dit nieuwe jaar moedig te betreden.
Visie krijgt Kreeft vanuit zijn eigen wijsheid. Het leven heeft veel ervaringen geboden waaruit lessen zijn geleerd. Niet de ervaringen maar de lessen zijn nu de leidraad om verder te gaan. Dit kan een uitgesproken positief en vernieuwend jaar worden, Kreeft! Als je maar gewoon durft.