Een mysterie in juni

Deze maand juni staat in het teken van een groot mysterie dat zichtbaar wordt aan de hemel. Op 10 juni vindt er een zoneclips plaats. Deze eclips is met oogbescherming gedeeltelijk zichtbaar tussen 11.19 en 13.31. Er zal dan aan de bovenkant een stukje zon verdwijnen dat zich verplaatst naar de linkerkant.

Eclipsen van de zon zijn al sinds mensenheugenis een slecht omen (voorteken) en astrologen wagen er onheilspellende voorspellingen aan. Het licht verdwijnt immers en dat is zelden een goed teken. De uitwerking van een eclips is niet alleen op het moment zelf, maar houdt nog tot zes maanden daarna aan. Tweelingen die rond de 10e juni jarig zijn wacht een belangrijk jaar waarin grote veranderingen plaats gaan vinden.

Maar, de eclips is ook een goed teken! Als we in de geschiedenis kijken, zien we dat de beroemdste eclips plaatsvond toen Christus aan het kruis hing. Astronomisch was er toen geen eclips, maar toch wordt deze genoemd door de apostelen. Waarom? Omdat de kruisiging een verbeelding is van een hoge inwijding waar de poorten tussen hemel en aarde wijd open staan, opdat de geest kan opstijgen naar het goddelijke. Je zou kunnen zeggen; de geest raakt verlicht. Voor de kabbalisten onder ons: de hele middle pillar staat op één lijn en de doorgang naar de kroon is ongehinderd. Vandaar ook dat Christus een (doornen)kroon op zijn hoofd kreeg. Dit grootse verhaal staat bol van de symboliek.

Voor ons stervelingen betekent deze maand juni dat de poorten naar een hoger bewustzijn makkelijker open gaan. We krijgen een inkijkje in de draden van het lot, die achter de schermen geweven worden door de schikgodinnen, en daardoor ontstaat een dieper begrip van onze levenswandel. Het verleden, al dan niet in dit leven, zal een grote sleutel blijken te zijn in het ontwarren van verknopingen die we als blokkades ervaren. We kunnen ons vrijer maken van het lot zodra we bewustzijn krijgen op de onbewuste krachten die ons drijven.

©Elodie Hunting, www.horoscoopboek.nl