Emotionele chaos

Het wordt een maand waarin de ratio doorslaggevend is in gevoelszaken. Relativeren helpt om een weg te vinden als emoties chaos veroorzaken. Deze emoties kunnen hoog oplopen en het moet gezegd; overdreven worden. Boosheid en drama willen voorrang, maar ze zijn niet constructief. Beter is het om te kijken naar wat verstandig is en wat helpend is voor de lange termijn.

Relaties komen onder druk te staan. Partners worden verdeeld in daders en slachtoffers en daarmee ontstaat een impasse. Communicatie is gebaat bij luchtigheid. Ga bijvoorbeeld iets leuks doen. Iets wat afleidt van de beladen kwestie, waardoor je op een andere manier de verbinding opzoekt.

Financiële aangelegenheden zijn onderwerp van gesprek. Men voelt zich niet genoeg gewaardeerd maar ziet ook geen uitweg naar hoe dan wel. Door te durven kijken naar de uitgangspositie, de mogelijkheden en onmogelijkheden van de andere partij, ontstaat begrip en kan er een traject worden gestart tot verbetering.

Het mooie in deze periode is het verbindende karakter van Venus. Maar: wees er snel bij want dit moment duurt slechts kort.

© Elodie Hunting, www.horoscoopboek.nl