Februari blijft verkrijgbaar

BESTEL HIER DE FEBRUARI-UITGAVE: https://edicola.nl/product-category/magazines/paravisie/

WAT BETEKENT HET CHINESE JAAR VAN HET KONIJN VOOR JOU?

Na alle consternatie in het jaar van de Tijger komen we nu in rustiger vaarwater. Er is behoorlijk wat overhoop gegooid en er is gezaagd aan de fundamenten van ons bestaan. In het jaar van het Konijn, krijgen we meer balans. Er komen meevallers die ons blij stemmen. Het komende jaar is veel positiever en minder donker dan het voorgaande jaar. Wat het precies voor jou betekent? Je leest het in deze nieuwe uitgave!


VERBORGEN VOLK

Sinds mensenheugenis gaan er verhalen rond over al dan niet onzichtbare wezens die ons zouden omringen om op gezette tijden met ons in contact te treden. We hebben het over de goden, engelen, elfjes, kabouters, natuurgeesten, demonen en dolende zielen van weleer en de ufonauten van meer recentere aard. Allemaal verschillende entiteiten of schuilt er één overkoepelend fenomeen achter deze bonte verzameling? En waar ligt de grens tussen menselijke verbeelding en werkelijkheid? De Vlaamse auteur Ludo Noens zocht het uit.


‘MEDIUMSCHAP EEN ROEPING, GÉÉN MELKKOE’

Je hoort het nog weleens zeggen: voor het werken met een gave die je gegeven is, mag je als medium geen geld vragen. Vreemd, want bij hulpverleners uit de reguliere zorgverlening wordt een dergelijke morele eis nooit neergelegd. Ligt het misschien aan het gegeven dat geld geassocieerd wordt met ratio en mediumschap puur over gevoel gaat? In de Bijbel staat het verhaal van Jezus die de handelaren en geldwisselaars uit de tempel joeg, aangezien hij vond dat het spirituele en het geldelijke onverenigbaar waren. Toch vragen mediums tegenwoordig geld voor hun diensten. Waarom? En wat is een redelijk tarief?


REVIVAL VAN DE STILLE KRACHT

10 jaar geleden spraken we al eens met Rich en zijn levenspartner Ivonne over het Javaanse immateriële erfgoed dat in Nederland sinds de koloniale tijd bekend is komen te staan als ‘Stille Kracht’. Zij spraken destijds over hun verlangen het Javaanse (spirituele) gedachtegoed te verspreiden onder hen die daarvoor openstaan. In tien jaar kan veel gebeuren: niet alleen is er nu de stichting ‘Aliran Tenaga Dalam’, ook verscheen onlangs het handboek over de lessen en praktische toepassingen van het ‘javanisme’. Rich en Ivonne spelen daarmee in op een ware revival…


DE KRUIDENVROUW VAN CURAÇAO 

Tegenwoordig kan de chemische industrie voor veel kwalen een medicijn produceren en eten we producten die ons door de consumptiemaatschappij worden aangeboden of opgedrongen. Helaas kunnen deze producten het lichaam nodeloos belasten. We nemen ze, omdat het makkelijk is en zijn daar inmiddels aan gewend geraakt. Zo is er een leefsysteem ontstaan waarvan mensen afhankelijk zijn gemaakt.  Gelukkig zijn er nog altijd mensen die zich inzetten om de geneeskracht en magie van allerhande planten en kruiden niet verloren te laten gaan. Eén van die mensen is de Curaçaose Dinah Veeris, misschien wel de beroemdste kruidenvrouw ter wereld.


QUANTUM SCIENCE? NEE, QUANTUM VISSTICKS!

Als Nina Beem 43 jaar geleden geboren wordt te midden van een stel hippie-ouders, kan ze nog niet inschatten in wat voor manifestaties ze allemaal terecht zal komen. Haar jeugd is roerig, haar adolescentie als een rollercoaster uit een film. Ze krijgt een psychose op haar 21e en met haar lijf nog vol ontstekingen ontdekt ze systematisch de weg naar een fysiek, mentaal en emotioneel gezonder en rustiger leven. Met dank aan onder andere breintraining, mentale repetitie, meditatie en hartcoherentie.


RELATIES & VORIGE LEVENS

Tussen Iris en haar volwassen dochter Isabella botert het niet. De laatste tien jaar ontlopen ze elkaar. Bij reïncarnatietherapeute Marianne onderzoekt Iris wat ze kan doen om de relatie met haar dochter te verbeteren. Gedrag aanpassen bijvoorbeeld én anders reageren op situaties waar ze allebei moeite mee hebben. Eerder schreef Marianne een praktijkverhaal over Iris en Isabella. Ze bleken elkaar te kennen uit een gezamenlijk leven in Schotland. ‘Iris’ was toen roofridder, ‘Isabella’ zijn buit. Moeder en dochter gaan nu verder terug in de tijd: Oud-Egypte!


DE KRACHT VAN DRIEZAAMHEID

Rozenkwarts, Amethist en Helder Kwarts in een driehoek geplaatst brengt een harmonieuze energiestroming in de ruimte. Het getal drie omvat de drie-eenheid in de geschiedenis en draagt een symbolische betekenis als de vereffening van tegenstellingen. De Rozenkwarts, Amethist en Helder Kwarts vormen al eeuwenlang een belangrijk symbool van Liefde, Wijsheid en Kracht.


VAN HEL NAAR HEIL

De ervaringen van Jane Haridat met haar culturele achtergrond, de Hindoestaanse, maakten dat ze lange tijd liever haar afkomst negeerde dan omarmde. Maar deze aardse afkomst liet zich echter niet zomaar ontkennen. Jarenlang voelde Jane zich ‘niet af’ en woedde er een storm in haar die zich niet tot bedaren liet brengen. Jane: “Uiteindelijk luisterde ik naar de stem van de storm. Daarin hoorde ik het diepe verlangen om contact te maken met de cultuur waarin ik geboren was…”


VREDE, ZO OUD ALS DE MENSHEID?

Over oorlog wordt vaak gezegd dat het zo oud is als de mensheid. Het is tenslotte altijd al zo dat stammen, volkeren en naties de strijd met elkaar aangaan. De Egyptenaren voerden vijfduizend jaar geleden al oorlog, net als de Soemeriërs en de oude Chinezen dat deden. Als je tenminste de geschiedenis volgt zoals wij die op school hebben geleerd. Maar wat nu als die geschiedenis niet helemaal klopt?


VAN VERGIFTIGEN NAAR VERGEVEN

Het nieuwe jaar is begonnen. De feestdagen zijn weer voorbij. Ieder jaar neemt medium Marion Berndsen zich voor het verleden af te sluiten en positief het nieuwe jaar in te gaan. Haar instelling is altijd dat het verleden geen macht over haar heeft. Ze maakt op hoe haar leven is, accepteert het, vergeeft waar vergeving nodig is en gaat dóór. Maar niet voor elk mens is dat even gemakkelijk. Neem nou Patries, die afgelopen week nog op de stoep stond bij Marion…


Plus: winacties, de maandhoroscoop, boekrecensies en een spectaculaire abonnee-aanbieding