‘Geestelijke ontwikkeling nu moeilijker’

Vertaler van de Graalsboodschap van Abd-ru-shin, Dirkjan van Schaardenburg, laat in de nieuwe ParaVisie Magazine zijn licht schijnen op het boek dat al zovelen inzicht en richting gaf: ‘In het Licht der Waarheid’. Vragen die in het magazine zelf geen plaats meer hadden, worden hier door hem beantwoord.

Hoe beziet u de toekomst? Er zijn duidelijke tekenen van ‘ontwaking’ c.q. bewustzijnsverruiming, maar ook van bewustzijnsvernauwing. Hoe loopt dit af?

“Ik kan niet in de toekomst kijken. Ik zie wel ontwikkelingen zoals kunstmatige intelligentie, die een steeds groter deel van het denkwerk van de mensen overnemen. En hoe minder mensen zelf blijven nadenken en kiezen wat zij willen, hoe meer zij tot een willoze machine of robot worden. Dat is nu al regelmatig zichtbaar. Daartegenover zijn er veel mensen die voelen dat zij iets anders, meer zijn dan hun aardse lichaam en een verlangen naar het hogere hebben. Zij kunnen nog de weg van de geestelijke ontwikkeling gaan. De beste tijd daarvoor was in het begin van de vorige eeuw, toen er een verwachting was van hulp voor het geestelijk ontwaken en een breed gedeeld verlangen daarnaar. In die tijd is ook de Graalsboodschap gegeven. Sinds die hoopvolle tijd zijn er veel heftige dingen gebeurd op Aarde en daarna is de aandacht weer meer verlegd naar het aardse. Inmiddels is er een verstarring aan het optreden van het denken, waardoor het minder makkelijk is geworden om geestelijk weten op te nemen. De mensen die dat willen, moeten er nu meer moeite voor doen.”

Heeft u eventueel nog een oproep aan de lezers van dit artikel…?

“Ik ben dankbaar voor de gelegenheid over de Graalsboodschap te kunnen vertellen. Ik kan het lezen hiervan van harte aanbevelen. De Graalsboodschap roept de mens op geestelijk te ontwaken en de weg omhoog te gaan. Hier gaat het om, want de geest is het enig levende in de mens. Wat mij opvalt als ik in dit tijdschrift lees, is de grote belangstelling voor gezondheid en genezing of heling. Dit is goed en belangrijk, want heel worden heeft te maken met karmavrij worden door het afleggen van belemmerende bindingen. Maar daarnaast heeft de mens de opdracht de schepping te leren kennen om zo de weg omhoog te kunnen gaan. Wie deze weg wil gaan, vindt in de Graalsboodschap een sterke en betrouwbare hulp!”

Meer info: www.alexander-bernhardt.nl