Heldervoelen

Er zijn vele vormen van heldervoelen. Medium Katarina gelooft dat iedereen er weleens in welke vorm en op wat voor manier dan ook mee te maken krijgt. Ze geeft diverse voorbeelden van terreinen waarop het heldervoelen zich kan uiten.

Heldervoelen & emoties

Je pikt niet alleen je eigen emoties op, maar ook de emoties van mensen rondom je. Als je hier erg in ontwikkeld bent, kan je zelfs onmiddellijk voelen hoe iemand in elkaar zit of waarom hij of zij zo reageert. Daar kun je vervolgens rekening mee houden, waardoor het contact verbetert. Zo doorgrondt en begrijp je de mensen rondom jou beter en kun je optimaal luisteren naar hun innerlijke stem.

Heldervoelen & pijn

Ook hier weer: naast pijnklachten bij jezelf is het ook mogelijk pijn van anderen over te nemen. Van personen rondom je, maar ook van overledenen. Enkele voorbeelden hiervan die ik mocht ervaren in mijn readings. Overleden persoon: een spontane pijn tussen de schouderbladen die uitstraalde naar mijn hoofd (bevestiging die ik kreeg was een breuk in de nekwervels en de schedel). Levend persoon: een brandend gevoel en constante druk op de schouders, waarbij ik ook een versnelde ademhaling kreeg (deze persoon kampte met een hoge werkdruk en dit sloeg om in de fysieke klachten die ik in de reading voelde). Het mooie hiervan is dat ik de mensen inzicht kan geven in hun situatie en hen aan het denken zet, zodat ze zich mentaal en fysiek weer sterk gaan voelen. De symptomen die ik ervaar, verdwijnen na de reading weer als de energetische verbinding wordt verbroken.

Heldervoelen & objecten

Een kledingstuk, een beeldje, of misschien een paar pantoffels. Je voelt hier de emoties, het karakter of de frustraties van de persoon van wie het object is of was. Ikzelf kon aan de hand van het lievelingsknuffeltje van een kindje dat zich niet kon verwoorden vertellen hoe dit kindje zich voelde en waarom dit kindje bepaald gedrag vertoonde. Dit bracht de bezorgde ouders inzicht en een heldere blik op het probleem, zodat ze hier meteen mee aan de slag konden.

Heldervoelen & overledenen, gidsen en engelen

Dit kan je waarnemen doormiddel van een koude wind uit het niets in je gezicht, of door jezelf in bepaalde ruimtes ongemakkelijk, beklemmend, vrolijk of heel rustig te voelen. Maar ook aanrakingen, zoals lichte prikjes en tintelingen op je lichaam of aangezicht of een duw in je rug, kunnen een bevestiging zijn dat iemand z’n aanwezigheid duidelijk wil maken. Wees niet bang hiervoor, want je kan het gewoon aangeven als je het niet prettig vindt en dan stopt het ook. Zelf heb ik het allemaal al mogen ervaren en dit is nooit met angst of onrust gepaard gegaan.

Heldervoelen & vorige levens

Een inzicht of tekens uit je vorige leven(s) kan je ook voelen, eigenschappen van jezelf die je in meerdere levens hebt gehad. Voorbeeld: een onverklaarbare band met een land waar je nooit bent geweest, een opeens ontdekt talent voor tekenen, een plaats waar je nooit eerder bent geweest en waar het zo vertrouwd aanvoelt. Ook onverklaarbare angsten kunnen tekens uit een vorig leven zijn. Een voorbeeld van een schijnbaar onverklaarbare angst bij mezelf is de vrees voor varen op zee, voor de verdrinkingsdood. En het gevoel om met de auto in een afgrond te rijden, of om ergens beklemd te zitten, weinig licht en zuurstof te hebben en er niet meer uit te kunnen.

Heldervoelen & mensen

Heldervoelend zijn in omgang met mensen in je dagelijks leven, maar ook met mensen die je nog niet eerder kende. Je kan dan aanvoelen of iemand het echt meent met je en open en eerlijk is. Anderzijds kan je ook personen tegenkomen die heel vrolijk en optimistisch zijn naar jou toe, maar waarvan je meteen voelt dat dit nepgedrag is. Ook kan je personen aanvoelen die zich sterk houden naar de buitenwereld toe en zichzelf uitbeelden hoe mooi en rijkelijk hun leven wel niet is, maar in de werkelijkheid zich jaloers, minderwaardig, of zwak voelen. Je voelt meteen aan welke mensen je hulp nodig hebben en welke juist niet.

Medium Katarina

Contact: Spiritualwings18@gmail.com