HELEMAAL IN BALANS, WEEGSCHAAL???

Op 23 september verlaat de Zon de Maagd en gaat naar Weegschaal. Weegschaal gaat over balans en harmonie. Balans is allesbehalve een statisch gegeven omdat alles altijd stroomt en in beweging is. Balans is een dynamisch gegeven en vraagt om oplettendheid en bijstellen. De realisatie dat om balans te houden je moet meebewegen met wat op dat moment is, is enorme winst. Het geeft als het ware de vrijbrief om te veranderen, om te beëindigen als dat nodig is en om nieuwe invloeden toe te laten. Ligt de focus op het zelf, dan slaat de balans door en verdwijnt. Ligt de focus op de balans dan is het zelf ondergeschikt en een instrument om balans te handhaven.
Op 23 september is er een perfecte balans tussen dag en nacht, ze zijn beiden even lang. Dit is de herfst-equinox en luidt de komst van donkere, winterse dagen in. De gewassen zijn gezaaid en geoogst en nu is het tijd om te besluiten wat mee mag om te transformeren naar een hoger bewustzijn. Wat geeft je energie en draagt bij aan je ontwikkeling? Dat neem je mee. Wat kost je energie en draagt niet bij aan je ontwikkeling? Dat laat je gaan. Dit wegen is de essentie van Weegschaal in het besef dat niets ooit hetzelfde blijft.
Het komende jaar heeft een sterk sociaal karakter. Weegschaal is een sociaal luchtteken en ontvangt mooie aspecten van Saturnus en Mars die ook in luchttekens staan. Je sociale leven is je steun en toeverlaat, want er gaan perioden komen waarin je een eenzaam gevoel hebt. Alsof men jou vergeten is en niemand je ziet. Daar is een reden voor. Het is in dit sociale nieuwe levensjaar juist zaak om vergeten te worden, zodat jij jezelf ziet. Trek je met regelmaat terug en keer naar binnen. Even los van alle sociale indrukken zie jij jezelf voor wie je echt bent. Ontdek je wat je nodig hebt en wat je volgende stap zal zijn. Wat wil je bewustzijn betreden? Zuiverheid is een leidend principe.
© Elodie Hunting, www.horoscoopboek.nl