Het geheim van de Schorpioen

Op 23 oktober verlaat de Zon de Weegschaal en betreedt hij het rijk van de markante Schorpioen. In Weegschaal is er een grote schifting geweest van wat mee kan en wat niet. Er is zorgvuldig gewikt en gewogen en nu breekt de volgende fase aan.

Schorpioen komt er vaak niet zo best vanaf in astrologische beschrijvingen. Hij is duister, geheimzinnig, houdt van het donker, is confronterend en kan pijnlijke steken geven. Is allemaal waar. Maar waarom doet de Schorpioen dat? Is hij een slecht mens? Natuurlijk niet! Het geheim van de Schorpioen is zijn grote moed en zijn grote hart.

Schorpioen heeft de moed om te verbreken en te beëindigen als het hart niet meer kan gloeien. Dooft het hart, dan dooft de Schorpioen. Waar anderen doorgaan tegen beter weten in, trekt Schorpioen een streep. Waar anderen aan beginnen tegen het gevoel in, loopt Schorpioen weg.

Het duurt even voordat Schorpioen je in zijn hart sluit. Hij is niet wantrouwig, maar voorzichtig omdat hij zo kwetsbaar is. Zijn gevoel gaat mijlendiep en zijn trouw is eeuwig. Mag je in het hart van een Schorpioen? Dan heb je een vriend voor het leven op voorwaarde dat je trouw blijft en geen ‘geintjes’ flikt.

Komend jaar staat in het teken van werk, van maatschappelijke relevantie. Je wilt vooruit en je wilt werkelijk iets betekenen voor anderen en in je eigen leven. Het is tijd om naar buiten te treden en te laten zien wat je waard bent. Veel! Moeiteloos verbind je mensen aan elkaar en creëer je een netwerk om je heen. Je bent liefdevol (soms wat té) en ondanks dat je weke knietjes hebt, ga je er toch maar aan staan!

Anderen geloven in jou, maar… jij zelf nog niet helemaal. Je bent onzeker diep vanbinnen. Dan kunnen honderd mensen tegen je zeggen dat dat niet nodig is, jij voelt het zo. En daarom onderhandel je niet zo goed voor je salaris. Toon je moed nu eens niet alleen voor anderen, maar ook voor jezelf. Gun jezelf een goed salaris, want je bent het dubbel en dwars waard. Echt.

Dan de eclips op 25 oktober. Venus is nauw betrokken en dat maakt dat het een scharnierpunt is als het gaat om liefde en geld. Het is erop of eronder en hoe dan ook ingrijpend. Een eclips zet de toon voor het komende halfjaar. Maatschappelijk gezien zal het bij velen enige financiële verlichting geven, maar voor anderen betekent het financieel gezien bijna de spreekwoordelijke genadeklap. Eclipsen zijn nou eenmaal meestal niet zo positief en vaak nogal rigoureus.

© Elodie Hunting, www.horoscoopboek.nl