Het Urantia Boek

In de nieuwste ParaVisie Magazine getuigen lezers van hun liefde en fascinatie voor Het Urantia Boek. Een door hemelse wezens doorgegeven openbaring van bijna 2100 pagina’s, waarin vele mysteries van het universum, de aarde, leven & dood ontrafeld worden. Wie in het desbetreffende nummer niet aan het woord kwam, maar op deze plek wel, is Antonio Schefer.

Toen ik in 2005 in aanraking kwam met Het Urantia Boek via een website dat het boek als inspiratiebron gebruikte voor haar online publicaties, had ik nooit gedacht dat ik 15 jaar later er nog steeds bezig mee zou zijn. Ja, Het Urantia Boek is waarlijk uniek in dat opzicht. Het fascineert me nog steeds na al die tijd en ik kan nog steeds zeggen dat die dag, dat ik het voor het allereerst ontdekte en erin begon te lezen, één van de gelukkigste dagen van mijn leven is geworden. Ik kan me mijn leven nu niet meer voorstellen zonder de kennis van het boek en raad iedereen aan die spiritueel zoekende is op zijn minst 1 keer in zijn leven het boek te lezen. Mijn leven voor het boek was eigenlijk al een heel mooi avontuur op zichzelf qua spirituele ervaringen. Zo ben ik voordat ik Het Urantia Boek ging lezen een sjamaan geweest in de Inca-traditie en heb ik me daarna met veel toewijding beziggehouden met het bestuderen van de Bijbel en leefde ik in Peru in een christelijke gemeenschap. Ik was al vanaf jonge leeftijd zoekende geweest, eerst naar mijn biologische ouders omdat ik geadopteerd ben en daarna zoekende naar mijn spirituele ouders via een lange zoektocht naar de Vader. Het Urantia Boek was een perfecte afsluiting van een lange zoektocht naar spirituele kennis.

‘De dag dat ik het boek ontdekte, beschouw ik als één van de gelukkigste van mijn leven’

Het boek zelf zou ik omschrijven als het boek met alle antwoorden op alle grote zingevingsvragen die men nu heeft en potentieel in de toekomst zou kunnen hebben. Een boek dat eigenlijk niet zou mogen bestaan, maar er toch is. Toen ik de eerste verhandeling aan het lezen was over de Eerste Bron of de Universele Vader, was ik vol vreugde en blij als een klein kind omdat ik de ultieme schat had gevonden. Ik zei de hele tijd tegen mezelf ‘yes, yes’ en hoorde mijn innerlijke stem mij complimentjes geven over dat wat ik had gevonden. Een onmenselijk vreugdegevoel kreeg ik en de tranen rolden over mijn wangen. Het gevoel van een succesvolle missie afgerond te hebben. Ik had een boek gevonden dat me eindelijk die aanvulling kon geven op de vele vragen die ik na mijn eigen spirituele ervaringen en studie van de Bijbel nog had. De inhoud van die eerste verhandeling klopte precies met wat ik ook geloofde en hoe ik me de Universele Vader voorstelde. De puzzelstukjes vielen perfect op hun plek en heel veel nieuwe deuren werden geopend in mijn bewustzijn.

‘Een boek dat eigenlijk niet zou mogen bestaan, maar er toch is’

Het boek zorgde voor een ware opleving na een spirituele dip van circa 3 jaar. Het kwam op het juiste moment en het gaf me nieuwe en de tot nu de grootste impuls in mijn leven qua het verkrijgen van spirituele kennis. Een tsunami van zingeving, kennisvragen en antwoorden die ik gaarne tot me nam. Het boek zelf veranderde me op een goede manier. Eindelijk had ik de spirituele kennis gevonden waar ik al die jaren hongerend naar op zoek was geweest. Een ware schat die ik gevonden had en niet wou laten loslaten. Vanaf het begin leerde ik al meer over de Universele Vader en zijn schepping en begreep ik de rol van Jezus van Nazareth stukken beter en dat van Adam en Eva, net zoals alle andere historische, filosofische, kosmologische en wetenschappelijke gebeurtenissen die in het boek worden besproken.

De kennis van Het Urantia Boek nam ik makkelijk in mij op. Ik was er echt klaar voor geweest. Ik had eigenlijk alle kennis al gevonden om mijn eigen manier, echter Het Urantia Boek is een unieke openbaring en geeft je die kennis die je nergens anders kunt vinden. Het laat je het pad voortzetten op het punt waar je niet verder kon omdat je vastgeroest was. Het wordt soms ook ‘de grote broer van de Bijbel’ genoemd. Dit vanwege het gegeven dat het bijna perfect op de Bijbel aansluit en verder gaat daar waar deze stopt. Het is een ware ‘correctie’ op dat wat door de Bijbel door de jaren heen verkeerd is uitgedrukt of door mensen verkeerd nageleefd is. De tijd was rijp voor een dergelijke correctie!

‘Een tsunami van zingeving’

Zoals voor velen herkenbaar, wou ik dit boek met iedereen delen. Eerst deed ik dit op persoonlijk titel en later via de Stichting Triniteit die ik hiervoor in 2010 opgericht had. Inmiddels ben ik mondiaal werkzaam op vrijwillige basis voor de Urantia Association International en de Urantia gemeenschap. Hier ben ik International Conference Chair en help ik bij het organiseren van conferenties overal ter wereld voor de Urantia lezers en geïnteresseerden. Het Urantia Boek en de kennis daarvan veranderde me ook op een andere manier, omdat ik mijn geloofssysteem kon aanpassen doordat ik iets beters had gevonden. Deze transformatie qua het bezitten van spirituele kennis is voor mij heel belangrijker geworden. Ik ben nu een veel completer mens en in veel opzichten dan ook hierdoor positief veranderd. Hoe het boek je zal transformeren, is grotendeels afhankelijk van hoe goed jij de kennis weet te absorberen en weet om te zetten naar beter gedrag. Het is waar dat het boek jou dient te vinden en dat die innerlijke stem weet wanneer je er écht klaar voor bent.

 

Antonio Schefer

Meer lezen op www.urantia.nl