Horoscoop: 23 mei-17 juni

In de 13 Manen Maya kalender van 260 dagen heeft elke dag een eigen energie. Deze energie wordt bepaald door het Zonnezegel en de Toon van de dag. Elke dag is onderdeel van een reeks van 13 dagen als een soort Maya week. We noemen deze periode Wavespell. Het eerste Zegel bepaalt de sfeer voor deze 13 dagen. Deze specifieke energie kun je gebruiken om  dingen te doen, of juist te laten. Je kunt deze golven van energie leren besurfen en dan zal de tijd in je voordeel werken. Je gaat leven in de natuurlijke tijd.

23 mei – 4 juni : Slang Wavespell

Kernwoorden: Het Instinct, Overleven, Lichaamswijsheid

Het Zonnezegel Slang: Slang is het vermogen om te overleven. Ons instinct en ons lichaam bevat een eigen wijsheid los van ons denken; het laat ons in noodsituaties precies het juiste doen. Slang staat ook voor de sensualiteit en het lichamelijk genot van dans, beweging en liefde.

Deze 13 dagen: Je ziet misschien al dat de Slang Wavespell vele GAP’s heeft, Galactische Activerings Portalen. Dit zijn intensieve dagen waarin veel getransformeerd kan worden. Het vraagt een enorme focus. Slang gaat over oerenergie die via de Aarde door je ruggengraat omhoog stroomt. Jouw lichaam vormt de buis, de ingang naar de kosmos. Hoe zit jij in je lichaam? Stroomt het door? Waar ben je geblokkeerd? Wat veroorzaakt de blokkade? Deze dagen kunnen vol extremen zijn: slang is zowel giftig en laag-bij-de-grond, alsook het symbool voor geavanceerde geneeskunst.

Wat de Rode Slang brengt:
Sensualiteit, innerlijk weten, magie, kracht, souplesse, helder weten, zintuiglijke sensaties, fitheid, levenskracht, oude wijsheid, transformatiekracht, genezing van lichaam en trauma.

5 – 17 juni: Spiegel Wavespell

Kernwoorden:Naar binnen stralen, Structuur, Reflecteren, Waarheid

Het Zonnezegel Spiegel: Spiegel is het mes dat snijdt. Spiegel wil maar een ding: de waarheid. Het zal wegsnijden wat rot is en aan het licht brengen wat bedekt is. Illusies worden doorzien en aan de kant geschoven. Met maar één doel: zo boven zo beneden; de kosmische orde weerspiegelen op aarde.

Deze 13 dagen: De Spiegel laat je onverbloemd zien hoe je ervoor staat. Ben je eerlijk geweest? Dan krijg je dat terug. Wie goed doet, goed ontmoet. Heb je fouten gemaakt en deze niet rechtgezet? Dan zul je ze deze 13 dagen op je bordje krijgen. Ben je te gestressed? Dan zou je kunnen struikelen… Stop en denk na over je leven en je handelen. Handel je vanuit je hoofd of hart? Leef je wat je gelooft? Spiegel weerspiegelt het allemaal…

Gebruik de spiegel: Je kunt getroffen worden door de schaduwen van mensen, op een manier waarbij zij hun problemen in jouw schoenen schuiven. Laat je niets wijsmaken. Ga op zoek naar de waarheid. Soms volstaat het om terug te spiegelen, de problemen terug te schuiven naar waar ze thuishoren. En natuurlijk vraag je ook jezelf af of er iets is dat jij op anderen afschuift.

Het grootste deel van deze Wavespell zitten we in de middenkolom van de Tzolkin, waar toekomst en verleden samenkomen en gespiegeld worden in het heden. Het is een intensieve periode die je hart sneller laat slaan en de bloeddruk omhoog brengt. Zorg goed voor je lichaam.

Wat de Spiegel brengt:
Helderheid, orde, eerlijkheid, doorbreken van patronen, doorzien van illusies, waarheid, schoonheid, je schaduwkant, je spiegelbeeld, het magisch midden waar alles samenkomt.

 

Reken uit wat jouw Zonnezegel is. Wie weet zijn het jouw 13 dagen!  Kijk op de site van Nicole E. Zonderhuis: www.mayatzolkin.com Om optimaal de kansen van de tijd te benutten, doe mee met het online wavespell! De nieuwe Maya 13 manen kalender van haar hand, bestel je hier: https://edicola.nl/product/13-manen-agendavan-de-natuurlijke-tijd-2019-2020/