Horoscoop: Stier

Van 19 april tot en met 20 mei loopt de Zon door het sterrenbeeld Stier. Iedereen die in deze weken wordt geboren is van sterrenbeeld Stier.

Stier is het tweede teken van de dierenriem en heeft als element aarde. Moeder Aarde is een treffende symboliek voor alles wat bij Stier hoort. Een Stier wil een omgeving scheppen waarin het leven kan gaan groeien. Dit kan door te tuinieren, door voedsel te verbouwen, maar ook de juiste omstandigheden creëren om menselijk leven te laten gedijen. De baarmoeder is de omgeving waarin het zaad van Ram zich kan ontwikkelen tot een menselijk lichaam. Stier is vruchtbaarheid, Stier is eten en drinken, Stier is rust en geduld, Stier is betrouwbaar en consequent.

Stieren hebben meestal niet zo’n hoog tempo, omdat ze onderweg bezig zijn met genieten. Als geen ander weten ze wat waarderen is en kunnen ze dingen goed op waarde schatten. Stieren zijn economen, ze zijn goed met geld en zitten vrijwel nooit zonder. Als de Zon naar Stier gaat, ontluikt de lente. De temperatuur wordt aangenamer en we zien de Zon steeds vaker. We gaan vaker op een terrasje zitten met een lekker drankje en genieten met dierbaren. Stier viert het leven en weet de waarde ervan!

Elodie Hunting, www.horoscoopboek.nl