Intuïtie herontdekken

Zo af en toe krijg ik van mensen het verzoek of ik ze kan leren wat ik kan. ‘Iedereen heeft een intuïtief gevoel, de één wat meer dan de ander’, leg ik dan uit. Vroeger, toen we nog met een botje in onze neus en een speer in onze handen op jacht moesten naar iets eetbaars, waren we afhankelijk van onze zintuigen. Veel later in de Middeleeuwen waren er genoeg mensen die de boodschappers waren voor aankomend onheil. Zij gebruikten hun zesde zintuig. Heksen werden ze genoemd en vervolgens werden ze verbrand of gestenigd, omdat het volgens de mensheid een duivelse aangelegenheid was. Heksen waren niet te peilen en dus werden ze afgevoerd. Terwijl juist zíj degenen waren die een hogere spirituele intelligentie hadden en de mensheid konden behoeden voor allerlei kwaad.

Nu in deze tijd, is het niet gek als je zegt dat je een Wicca bent. Of paranormaal. Toch val je buiten het reguliere gedrag van de gemeenschap en word je al snel getest, beoordeeld of anderszins. Terwijl ik dit schrijf ben ik er heilig van overtuigd dat er mensen worden weggezet als ‘gek’ terwijl ze paranormaal zijn. Ze weten niet hoe om te gaan met alles wat ze binnenkrijgen. De huidige wereld is keihard en we worden blootgesteld aan allerlei geluiden, impulsen en massahysterie in iedere denkbare vorm. Als je een hoogsensitief persoon bent, is het vaak een chaos om je heen. Word je afgeleid van wie je echt bent.

‘Op dit moment worden er mensen voor ‘gek’ verklaard, terwijl ze paranormaal begaafd zijn’

We hoeven onze intuïtie tegenwoordig voor overleving niet meer in te schakelen, want op de hoek van de straat ligt ons voedsel al dan niet halal, biologisch of diervriendelijk op ons te wachten. Op jacht hoeven we niet.  En tóch kun je je paranormale brein in het heden ten daagse heel goed gebruiken dan wel ontwikkelen. Het is overal en bij iedereen. Door opvoeding en omgeving is het bij de één wat meer ontwikkeld dan bij de ander. Herken je dat? Dat een wildvreemde langs je loopt en je uit het niks denkt ‘dat voelt niet oké’? Diegene bevindt zich dan in jouw aura. Jouw, voor de mens onzichtbare, energetische cirkel. Ieder mens heeft zo’n aura, alleen de omvang ervan verschilt onderling. En ook al ben je zo nuchter als een klontje, dit herkent iedereen. En als je niet veel later de rijen bij de kassa’s ziet, probeer dan eens gevoelsmatig na te gaan welke kassa het snelst zal zijn. Als dan blijkt dat je de snelste kassa hebt gekozen, doe dan ook iets spiritueels en laat die oude dame of zwangere vrouw voorgaan. Zo sla je twee vliegen in één klap! Zowel op paranormaal als spiritueel gebied. Daar word je blij van en zo ontwaak je elke keer een stukje meer.

*******

Medium Monique van der Vaart

monique_anastasia@hotmail.com