Isaak over Sinterklaas

Meester Isaak laat via medium Tresi Barros weten:

“Wij zijn op de hoogte van jullie bezigheden hier in de maatschappij. We willen eigenlijk een klein beetje spreken over het feit waarom jullie zo’n grote heisa maken over Sinterklaas. Wij begrijpen jullie tradities niet meer. Jullie scheppen een traditie en nu zijn jullie ontevreden over wat eigenlijk als traditie geschiedenis heeft gemaakt.

Sinterklaas bestaat niet, het is alleen maar het gevoel dat jullie scheppen om dus Sinterklaas te vieren als volwassenen naar de kinderen toe. Jullie hebben pret en de kinderen hebben pret. Jullie hebben voorpret en de kinderen hebben spanningspret omdat Sinterklaas komt.

En op dit moment zien wij alleen maar dat jullie de pret, de voorpret en de spanning alleen maar hoger opvoeren. Daarom willen wij graag uit de wereld, die jullie de onzichtbare wereld noemen, zeggen: stop ermee. Stop met het vernielen van pret. Stop ermee en zorg dat jullie Sinterklaas vieren in de traditie zoals het ontstaan is, omdat jullie weten toch beter kinderen. Jullie weten toch dat sinterklaas niet bestaat en jullie weten ook dat Zwarte Piet een geschminkt iemand is, dus dat ie niet zwart is. Dus er is absoluut geen sprake van racisme.

‘Er is geen sprake van racisme’

Het racisme zit in jou of in jou die dat eigenlijk projecteren door hetgeen wat jullie zelf zien. Jullie zien een Zwarte Piet en jullie projecteren eigenlijk discriminatie. De hele wereld is puur discriminatie. Op het moment dat iemand jou afkeurt op je gelaat dan zeg je meteen: het is discriminatie. Maar heel veel zwarte mensen hebben in jullie maatschappij al hoge functies gehad en nog steeds hebben heel veel mensen in de maatschappij hoge functies, dus wij begrijpen niet waarom jullie zo op het oog meteen oordelen.

Laat de pret voortgaan omdat de kinderen zijn nog kinderen en die kinderen geloven in Sinterklaas en door jullie geruzie worden de kinderen eigenlijk meteen in het ongeloof gezet en zij kunnen niet meer genieten van de dag dat jullie eigenlijk Sinterklaas vieren.”

Meer info: www.tresibarros.nl of www.isaakendeschittering.nl