Jan van der Heide voorspelt!

(Alle voorspellingen voor 2019 lezen, dát doe je natuurlijk in ParaVisie Magazine.

Bestellen kan hier!)

Tekst ontvangen vrijdag 9 november 2018:

• Een nieuwe Victoriaanse tijd is in aantocht. Een periode van: maatschappelijke vertrutting, betutteling, bemoeizucht, bevoogding breekt aan. De wereld zal in het teken staan van: moraalridders, zedenprekers, scherpslijpers, mieren-, kommaneukers, moralisten, haarklovers, muggenzifters. Een schaapachtige burgerlijkheid in extreem kneuterige zin zal zijn intrede doen, dit heeft een verpestende invloed op de algehele levenssfeer. Alles wordt al heel snel als vulgair, zedeloos, vunzig bestempeld. Normen en waarden worden gehergroepeerd en zullen nog benepener zijn dan die in de regentenjaren 50 van de vorige eeuw. Uiterste oplettendheid is geboden in verband met de positie van de vrouw. Er moet gestreden worden dat straks haar enige recht niet wéér het aanrecht wordt…, een vies aanrecht wel te verstaan. En mensen die nog steeds geloven dat een vrouw is gefabriceerd uit de rib van een man, die moeten maar veel spareribs eten, daar krijg je een sterk denkhoofd van. En ontwikkel je de juiste energie om sprookjes voor volwassenen enkele reis naar het land van de fabels te sturen.

• De interesse van Rutte en andere politici voor Nederland is tanende. Sommigen beschouwen Nederland als de Titanic en hebben genoeg van de koehandel en het handjeklap in de Tweede Kamer. Achter de schermen is men hard bezig om de eigen weg naar Brussel te plaveien. Ze jutten elkaar op om op baantjesjacht te gaan in ambtelijk/ politiek Europa. In stilte worden beloftes gedaan en afspraken gemaakt. Handjeklap net zoals vroeger op de veemarkten. In hun droomgedachten zijn politici en het administratieve penvee de Europese kantoren al aan het inrichten. Nieuwe meubels aanschaffen, vloerbedekking uitkiezen en knappe gordijnen in de juiste tinten bekijken. Ja, alles moet natuurlijk helemaal naar het zin zijn en naar eigen smaak zijn ingericht als je ‘het grote geld’ gaat verdienen in Brussel. Bespottelijk hoge lonen en vergoedingen, bijeengeschraapt door de Europeanen.

• Ontwikkelingen op economisch gebied daar zit een groot verschil in tussen theorie en de praktijk. Laten de burgers geen grote leningen op hun hals halen. Een combinatie van diverse crises ligt in het verschiet: rente-, krediet-, huizen-, aandelen-, valutacrises. Het goud en de Bitcoins klimmen naar grote hoogten.

• De Nederlandse Staat is een hetze aan het ontketenen tegen roken. Iedereen, inclusief de niet-rokers, zal hoe dan ook de sigaar zijn… Ze mogen meer accijns gaan betalen op hun aardappelen, groenten, fruit en toiletpapier. De volgende stap is dat de consumptie van alcohol wordt aangepakt. De betutteling is niet ver meer dat je voor bezoekjes aan een kroeg een knipkaart moet kopen. Als de 10-kroegbezoekjes knipkaart vol is moet je een jaar wachten om een nieuwe te mogen kopen. Wiet gaat de Nederlandse Staat zelf kweken, want dat levert nog meer op dan de accijns voor tabak en alcohol samen. Wiet is ook een leuk exportartikel weet narcostaat Nederland.

• China en Rusland gaan een monsterverbond sluiten op talloze gebieden, vrije handel, stromen goederen zullen de grenzen passeren. De banden tussen Afrika en China worden sterk aangehaald. Afrika wordt in de vaart der volken opgenomen.

• China is op weg om het machtigste land van de wereld te worden, de USA zal afzakken naar de tweede plaats en de jaren erna een nog lagere positie krijgen.

• Waterstof is de energiebron van de toekomst. Toepasbaar op alle terreinen: vervoer, verwarming, krachtcentrales.

• We zullen getuigen zijn van griezelige vormen van mondiale herbewapening. Alles komt op scherp te staan!

• De discussie over het Pietje van Sinterklaas zal een onverwachte wending krijgen. Kinderen zullen zelf protesteren… en eisen dat volwassenen ruzie gaan maken over andere onderwerpen, maar niet over hun feest! Er komt zelfs een kinderprotestoptocht…

• In Nederland lijken de bomen economisch hoger dan de hemel te groeien. Banken, de Staat wekken de indruk dat het niet op kan. Maar? De klad komt erin. De verborgen armoede wordt steeds groter.

• Heel Europa zal onverwachts in een malaise achtige sfeer terecht komen. Het inflatiespook slaat ongenadig hard toe. Spanje, Italië gaan net zoals Griekenland hun hand ophouden bij Europa. Italië is een neuslengte verwijderd van een absoluut bankroet. Er gaan steeds meer stemmen op dat landen zich willen afscheiden van het Verenigd Europa.

• Er ontstaat een ernstig handelsconflict tussen Duitsland en Frankrijk.

• Grote onrust in Engeland, de geluiden worden steeds duidelijker dat Ierland, Schotland zich willen afscheiden van Engeland.

• De internationale rente gaat klimmen en sneller dan we denken.

• Nieuwbouwprojecten komen verregaand in het slop, de woningnood zal schrikbarende vormen aannemen. Alleenwonende bejaarden in een groot (huur)huis krijgen een oprotpremie als ze uit de woning vertrekken. Indien ze niet willen verkassen is het alternatief: inwoning gedogen.

• Een uiterst gemene griepgolf ontstaat in Rusland en waaiert uit over Europa en de wereld. Een vergelijkbaar type als de Spaanse griep.

• Een groot farmaceutisch bedrijf gaat zich richten op natuurlijke middelen. De onderneming zal de preparaten die Moeder Natuur al jaren in de medicijnkast heeft staan gaan promoten. Verbeteren en een breedspectrum werking geven. Deze medicijnen zonder bijwerkingen worden steeds populairder.

• De biologisch verantwoorde ontwikkelingen in de maatschappij zijn niet meer af te remmen. Het publiek vraagt er massaal om. Er komt een nieuwe trend, burgers die gaan boeren bij de boeren… of aandelen kopen van een biologische boerderij. De biologische producten vliegen straks weg uit de schappen van de grootgrutters. Het publiek wil alleen maar biologisch verantwoord. Iedereen wordt er steeds meer bewust van dat ze ‘de ziekte’ in hun lijf eten door verkeerde voeding. Let er vooral op, dat e-nummers bij biologische producten veel minder zijn. Als het te hoog is,
dan nekt het je gezondheid! Door ‘foute voeding’ ben je eerder een lichamelijk wrak dan je denkt… Dat zou op ieder voedingsmiddel moeten staan, net zoals op tabak.

• Persluchtvoertuigen verschijnen op de markt, voor persoonlijk vervoer zijn ze erg in trek.

• Het ontstaan van dementie, er komt een belangrijke doorbraak in het onderzoek. Voeding blijkt een belangrijke factor te zijn in het ontstaan van dementie en Alzheimer.

• Toenemend dataverkeer tussen Drakensteyn, Eikenhorst en Noordeinde. Internet niet waterdicht? Speculatieve berichten verschijnen in de sociale media, laten we wensen dat de discretie wint!

• Oud KGB’er Poetin is iedereen te slim af. Het Westen vergeet dat het een patriot tot op het bot is. Hij vecht door tot zijn laatste snik voor Rusland. Hij laat in het buitenland zijn spionnen aan de voordeur arresteren, terwijl hij via de achterdeur onbespied de geheime servers leegtrekt. Hij komt bij wijze van spreken ruimte te kort op zijn eigen server om alle geheime informatie die hij verzamelt een plaatsje te geven. Het westen is erg naïef en laat zich bij de neus nemen.

• Er komen steeds meer vigilantes, verontruste burgers die lid worden van een waakzaamheidscomité. Uit de leden van deze waakzame comités worden ‘vliegende brigades’ geformeerd, en die gaan overal heen in het land. De initiatieven van verontruste burgers, het als systeem ‘eigen rechter spelen’ neemt onder- en bovengronds grootse vormen aan. Het gedraagt zich als een olievlek…

• De kloof tussen de overheid en burger wordt dieper en dieper…, de onvrede woekert voort… De burger voelt zich niet serieus genomen, niet gehoord en niet begrepen…  Ook op gemeentelijk niveau werkt dat verder en verder door, gemeentehuizen worden vestingen. Er komen steeds minder mensen die in de gemeenteraad willen zitten, want voor je het weet ben je een asielzoeker in eigen land, een vluchteling…

• In 2019 wordt er wegens vertrek ‘een nieuw gezicht’ benoemd in Den Haag, een bestuurder/politicus die de burger als mens ziet…, een reddende engel, een bruggenbouwer….

• Niet een atoombom roeit de mensheid uit, maar de bacterie. Als we het over de toekomst hebben, moeten we niet zo zeer bang zijn voor de legers van andere landen. Maar erg bang zijn voor de tot de tanden bewapende bacteriën en virussen die de mensheid massaal gaan bedreigen. Nieuwe mutaties van de oude pest staan in de startblokken. Als ze toeslaan is het aantal slachtoffers niet meer te tellen. Het begint onschuldig…, een beetje moe, een beetje hoesten, een beetje aan de darmen… Om epidemieën te voorkomen wordt er van alles gedaan tegen de armoede, sloppenwijken worden afgebroken. Er worden prefab woningen uit de grond gestampt, riolen aangelegd om een massaal, epidemisch sterven van ook de rijken te voorkomen.

• Geen voorspellingen over terroristen, de tijden zijn veranderd. Vroeger was de maatschappij open, kon je alles schrijven, zeggen… dat kan niet meer. De wereld is vergeven van communicatiemiddelen maar die kunnen niet worden gebruikt wegens sloten op de mond… Openlijk praten is niet gezond voor je lijf en leden. De tijd is niet ver meer dat journalisten net zo beschermd moeten worden als burgemeesters en politici. Er worden reservaten gesticht voor bedreigden. Centrale beveiliging is goedkoper dan verspreide safehouses. Angst regeert en heeft een ontwrichtende werking op de samenleving.

• Van binnenuit het land worden de positieve tegenkrachten steeds groter. Buitenlanders, immigranten, vluchtelingen die in Nederland een thuis hebben gevonden gaan een vuist maken. Ze houden van Nederland en de Nederlanders en zullen massaal voor ze opkomen ligt in het verschiet!

• De klimaatfuturologen weten net zo veel als u en ik hoe het klimaat zich zal ontwikkelen. Hoe het met de opwarming van de aarde zal vergaan, het al of niet stijgen van de zeespiegel. Als burger is uiterste oppassendheid geboden omdat milieu en klimaat een verdienmodel dreigt te worden van de staat. Er is een korte ijstijd in aantocht… en gooit alle dreigende prognoses weer in de war.

• Internet gaat hard werken aan de nieuwe beveiliging, gecombineerd worden: vingerafdruk-, gelaat-, geur-, bloed-, DNA-, stemgeluid. Dit codesystem ook voor smartphones, pc’s is vrijwel niet te kraken.

• Er wordt een beveiligingssysteem ontwikkeld dat is afgestemd op de plaatselijk info, details als luchtvochtigheid, weer, samenstelling lucht, pollen etc. Het land, het adres van het bericht zal daardoor altijd bekend zijn. Een niet te kraken toevoeging aan het IP-adres. Belangrijk bij het bestrijden van kinderporno.

• In plaats van een waakhond gaat binnen afzienbare tijd een securityrobot huis en haard beschermen en beveiligen. Een schroefje bij de robot losdraaien of ze beschieten om ze uit te schakelen? Het zal niet helpen, kogels veren op ze af en worden teruggekaatst naar de plek waar ze vandaan komen. De robotbeveiligers blijven doorlopen net zo lang tot ze de bron van het kwaad hebben vastgenomen en geëlimineerd.

• Steeds meer mensen beschouwen de keuze tussen permanente zomer- of wintertijd als een lakmoesproef voor het Verenigd Europa. Als de landen van Europa het zelfs niet eens kunnen worden over de permanente invoering van de simpele zomer- of wintertijd…? En het aan alle kanten ook nog eens aan daadkracht ontbreekt om het op korte termijn in te voeren…! Hoe moet het Verenigd Europa het dan óóit samen eens worden als het over échte en complexe vraagstukken gaat…? Hoe langer het Europese zomer-/wintertijd gezeur en getreuzel duurt, hoe groter de
anti-Europa gevoelens bij de burgers gaan oplaaien… De onmacht en verdeeldheid binnen Europa wordt pijnlijk duidelijk en daardoor komt de zin van de NAVO ook onder vuur te liggen… Onbewust zal de verbinding worden gelegd met de Europese politiek & bestuur: geen slagkracht, zonde van het geld, regelrechte verkwisting. Trouwens de oorlog van de toekomst wordt niet meer met tanks, rupsvoertuigen en manschappen uitgevochten! Maar met alles dat vliegt: drones, robots, raketten… via joysticks aangestuurd door personen die verscholen zitten in veilig diep gegraven bunkers. En zoals in elke oorlog, de burgers zijn het kind van de rekening…, die gaan de klappen opvangen.

• De politiek schaft het referendum af, om ongehinderd over de hoofden heen van de burger te kunnen regeren. De burgers gaan via internet zelf referendum-initiatieven ontplooien, waarin de burger o.a. kan kiezen tussen permanent zomer- of wintertijd en binnen welke termijn moet dat zijn ingevoerd. Of thema’s als: moeten we in de NAVO blijven? Wilt u kijk- en luistergeld betalen als u niet wordt getrakteerd op reclame? In de toekomst regeert de burger, brengen hun stem uit via internet… omdat in een echte democratie immers de meeste stemmen gelden.

• China heeft grote belangstelling voor de Rotterdamse haven. Bedrijven die rond de haven liggen zijn voor ze potentiële aankoopprojecten. De Chinezen gaan zich op allerlei terreinen bewegen: de Nederlandse woningmarkt, bedrijfsterreinen, ziekenhuizen. In de USA wordt ‘een elektrisch automerk’ opgekocht, in Engeland proberen ze een autotopmerk in bezit te krijgen. ‘Het grote geld’ wint! De Chinezen zijn toekomstdenkers…

• Is er nog iets positiefs, opbouwends te melden? ‘Ja!’ Want? Als mijn voorschouw klopt, gaat Ù in 2019 allemaal dingen doen die goed voor mens & wereld zijn! En wel door: mensen te helpen die in nood zijn, verdrietigen te troosten, een empathische instelling, mensen warmte, liefde, begrip geven…altruïsme in plaats van egoïsme! • We kunnen het altijd wel hebben hoe slecht de wereld is, maar dat helpt niet. Op je eigen plekje je best doen, de som van alles en iedereen levert dan uiteindelijk een paradijs op aarde op…!

En dat paradijs begint bij U!

Jan C. van der Heide
Hypnotherapeut, paragnost en coach
http://www.jancvanderheide.com

Alle voorspellingen voor 2019 lezen, dát doe je natuurlijk in ParaVisie Magazine.

Bestellen kan hier!