Januarinummer 2021

Magazine: januari

BESTELLEN: https://edicola.nl/product/paravisie-januarinummer-2021/

ALLE VOORSPELLINGEN VOOR 2021 

Er zullen weinig mensen zijn die 2020 met een zwaar gemoed vaarwel zeggen. Het was een in menig opzicht veelbewogen jaar. Anders in elk geval dan alle andere jaren. Hoe zal dit aflopen, zo vraagt menigeen zich terecht af. In deze nieuwe ParaVisie Magazine blikken helderzienden traditiegetrouw vooruit: wat gaat het nieuwe jaar ons brengen? Natuurlijk alles over corona, maar ook het koningshuis, de politiek, de sport en de showbizz komen aan bod.


Sonia Pereira over AstroTV, complotten & mediumschap

Ze was jarenlang het boegbeeld van Astro TV, totdat ze de verstrengeling tussen het spirituele en het commerciële voor zichzelf niet meer verantwoorden kon. In een zwart gat viel Sonia Pereira na haar vertrek echter niet. Ze bleef succesvol, al liep ze bij het runnen van haar eigen bedrijf tegen dezelfde problemen aan. Bovendien verloor ze zich op een gegeven moment in allerhande complottheorieën en kwakkelde ze ook met haar gezondheid. Maar nu ze terug is, doet ze exclusief voor ParaVisie Magazine haar verhaal: “Astro TV veranderde in een slangenkuil.”


De verborgen boodschap van symbolen

We leven in tijden van polarisatie en strijd. Volkeren lijken, zeker in Europa, in een identiteitscrisis te verkeren. Over erfenissen uit het verleden en symbolen van het heden wordt hevig gediscussieerd. Denk alleen al aan de figuur van Zwarte Piet. Ronald Bos ziet het met lede ogen aan en raakt nog meer overtuigd van de relevantie van het boek over de verbindende kracht van symboliek waaraan hij al jaren werkt: Dansen als een edelman. Zijn doel? “Ik zou het fantastisch vinden als mensen gaan inzien dat de (denk)beelden waarin zij zich herkennen, inhoudelijk gezien overeenkomen met die van ‘de ander’.”


Nieuwe tijd: verhoog je trilling

We leven in een turbulente tijd en wanneer we naar het achtuurjournaal kijken is er alle reden tot zorg, oordeel of verzet. Mens en aarde gaan door een bijzonder, hier en daar angstig transformatieproces. Dé manier om deze transformatie te ondersteunen is volgens Henk Fransen níet om je zorgen te maken of in verzet te gaan, maar juist om je trilling te verhógen. Om dat effectief te doen is het belangrijk om het goed-fout-denken (in jezelf) te overstijgen.


Nieuwe tijd: samen op het ascensiepad

De energievibratie van de aarde is de afgelopen jaren gestegen. We zijn nu op een punt beland dat de frequentie van de aarde daadwerkelijk is verhoogd. Voor sommigen is dat heel goed voelbaar, voor anderen is dit meer een innerlijk weten. Nu de energievibratie van de planeet waarop wij leven is verhoogd, wordt alles zichtbaar wat een lagere vibratietrilling heeft en niet meekan naar die nieuwe, hogere trilling. Of het biedt weerstand. En dat is nu precies wat er met het uitbreken van de coronacrisis is gebeurd – op het wereldtoneel, maar ook in onszelf. Oude energieën worden losgetrild om plaats te maken voor het nieuwe. En dat transformatieproces kan pijnlijk en ontwrichtend zijn.


Kaartleggen, ook jij kunt het!

Anita Smits is naast medium en spiritueel coach een ervaren kaartlegster. Omdat er veel onwetendheid en onduidelijkheid bestaat rondom het fenomeen van kaartleggen, beschrijft Anita in dit artikel precies hoe het werkt. Je kunt, middels de geboden voorbeelden, zelf ook je talent testen. Anita: “Iedereen kan de kaart lezen, maar niet iedereen kan de kaarten voelen.”


Heksen en vorige levens

Niet iedere tot heks veroordeelde vrouw was ook echt een heks in de late Middeleeuwen. En lang niet alle heksen eindigden op de brandstapel. Reïncarnatietherapeute Marianne Notschaele-den Boer vertelt over Willemijn en Esther, twee vrouwen die zich een vorig leven herinneren als ‘heks’: “Als angsten uit een heksenleven worden aangeraakt, is het lastig om op je intuïtie te vertrouwen. Heksen van weleer mogen in hun huidige bestaan echter de (werk)plek weer opeisen die bij hen past.”


Handleeskunde als wetenschap

We gaan massaal naar psychologen, coaches, loopbaanbegeleiders en zelfs helderzienden om maar iets over onszelf te weten te komen. En dat terwijl we de antwoorden al die tijd bij de hand hebben. Letterlijk! Magda van Dijk-Rijneke maakte het nog mee dat ze haar professie tussen de pendels en de glazen bollen aan de man bracht. Inmiddels is ze een internationaal gerespecteerd handleesdeskundige met diverse ontdekkingen achter haar naam. Magda: “Handleeskunde is een wetenschap die met haar tijd meegaat.”


Nieuwe columniste: Marjolein

“Mensen worden geboren als een zuiver lichtje. Als een lampje waaromheen gaandeweg steeds meer lampenkappen geplaatst worden, waardoor het lichtje almaar zwakker gaat schijnen.” Aan het woord is de 38-jarige Marjolein Berendsen uit Westervoort, die zelf inmiddels heel wat lampenkapjes af heeft mogen zetten. Ze leerde als lichtwerker anderen hetzelfde te doen en leidt nu, via haar opleidingscentrum ZoMa, collega-lichtwerkers op. Vanaf deze uitgave verzorgt ze een column in ParaVisie Magazine: “Ik wil lezers inspiratie bieden. Laten zien hoe het óók kan. En belangrijkst van alles: hen meegeven dat je écht de mooiste versie van jezelf kunt worden.”


Kindercoach: ‘Maak de dood bespreekbaar’

De tijd waarin we leven, met de extra doden als gevolg van de coronacrisis als focuspunt, mogen we gerust heftig noemen. Voor het hooggevoelige kind, bij wie alles bijzonder scherp binnenkomt, is het allemaal nog eens extra indrukwekkend. Ondanks het feit dat de dood net zo goed bij de mens hoort als het leven zelf, proberen we eerstgenoemde zo lang mogelijk te ontlopen en zelfs te ontkennen. Met name voor onze kinderen. De vraag is of dat wel zo verstandig is. Kindercoach Veerle geeft tips & tricks!


De wijsheid van karma

Het principe van karma geeft een heel ander perspectief op het leven dan wij in de westerse maatschappij doorgaans gewend zijn. Het stelt alles in een andere context en geeft zo een verruiming van het bewustzijn. Het principe van karma maakt dat alles perfect is zoals het is. Dat alles wat er gebeurt in ons leven, of het ons nu bevalt of niet, gewoon het beste is wat ons kan overkomen.


Jij en de 5 elementen

Wij mensen hebben alle vijf de elementen in ons en in de loop van ons leven doorlopen we keer op keer de cyclus van de verschillende fasen ervan. Dat hebben we dus allemaal gemeen, maar volgens de leer van de Chinese geneeskunde heeft ieder van ons ook een unieke combinatie van de elementen in zich: de individuele ‘constitutie’. Deze constitutie is zeg maar de energetische handtekening die je bij je geboorte meekrijgt. En net zoals je zelf in de loop van je leven verandert, zo verandert ook de energie die je in je hebt. Maar de onderliggende energetische stroom van je constitutie blijft altijd grotendeels gelijk.


‘Rugklachten vatbaar voor helende energie’

Trancehealing is een paranormale discipline waarbij tijdelijk het bewustzijn van het medium opzij wordt gezet zodat intelligenties uit de bovenwereld zelfstandig door het mediumschap kunnen werken aan correcties op het menselijke energetisch lichaam. Olaf van der Hoeven (1975), afgestudeerd psycholoog, werkt inmiddels een kwart eeuw als trancehealing medium in zijn praktijk NewBodies te Zaandam. Olaf: “Via trancehealing kunnen langdurige klachten en oude thema’s worden opgelost.”


En verder: Columns van lichtwerker Robert Bridgeman en holistisch therapeute Marjolein Berendsen + de maandhoroscoop + win- en kortingsacties.

 

BESTELLEN: https://edicola.nl/product/paravisie-januarinummer-2021/