Dubbeldikke februari/maartuitgave 2021

BESTELLEN: ParaVisie februari/maartnummer 2021 – Edicola

CHINESE JAARHOROSCOOP

Het jaar van de Os begon op 12 februari 2021. Stabiliteit en balans zijn twee belangrijke thema’s voor komend jaar, dus verwacht niet al teveel veranderingen. Dingen die vorig jaar zijn opgestart worden nu voortgezet als ze levensvatbaar blijken te zijn. Ook verbinden is belangrijk. Dit kan op verschillende manieren, maar allemaal worden ze gedreven door liefde. Niet wat ons verschillend maakt, maar wel wat ons bindt, is leidend. We realiseren ons eens te meer dat betrouwbaarheid en voor elkaar zorgen ten grondslag liggen aan een gezonde samenleving.  Maar wat heeft het Chinese jaar van de Os voor jou in petto?


Giel Beelen: “Mijn overleden vader en zus zijn bij me”

Radio-dj Giel Beelen raakte drie jaar geleden zijn levensplezier steeds meer kwijt. Als reactie nam hij een duik in de vijver van zelfontwikkeling. Hij zocht en vond: spirituele inzichten, én meer levenslust, meer Giel. Hij deelt zijn ontdekkingstocht interviewend in zijn podcast Kukuru: je innerlijke drijfveer. “Kukuru is er niet om je beter te laten voelen, maar om beter te worden ín voelen.”


Geert Kimpen: “Liefde is altijd het antwoord”

We ontmoeten Geert Kimpen op de dag na de eerste avondklokrellen. Groter kan het contrast tussen de haat en het geweld van die gebeurtenis en het onderwerp van het samen met zijn partner Michelle Shanti geschreven boek ‘Het Liefdesvaccin’ haast niet zijn. Geert: “Ons lichaam heeft alles in huis om een virus te bestrijden. Áls we maar sterk en gezond zijn. Daarom moeten we ons lichaam met veel liefde behandelen, omringen en injecteren. Michelle en ik hebben het perfecte vaccin daartoe samengesteld!”


De wereld in 2044

De wereld verkeert in crisis. Oude systemen lopen tegen grenzen aan, terwijl aan de andere kant uit alle macht geprobeerd lijkt te worden de mensheid te knechten. Corona lijkt het ideale middel voor machthebbers om totalitaire maatregelen uit te rollen. Kunnen we iets doen om het tij ten positieve te keren? Robert Bridgeman schreef, in navolging van de grote George Orwell, een dystopisch toekomstperspectief in romanvorm.


Onder complotdenkers

Tijdens de lockdown verdiepte Sonia Pereira, bekend als gezicht van het voormalige AstroTV, zich in de wereld van de complotdenkers. Eerst dreigde ze in de maalstroom van ongefundeerde beweringen meegesleept te worden. “Maar al snel zag ik de waanzin ervan in en haakte ik af als meeloper.” Met haar onderzoek ging zij echter door: “Ik werd geblokkeerd, geridiculiseerd en gedemoniseerd.”


Paranormaal & het lab: geen gelukkig huwelijk

Ruim een eeuw onderzoek, duizenden experimenten en honderden onderzoekers verder en het definitieve bewijs voor het bestaan van parapsychologische verschijnselen lijkt nog steeds niet geleverd. Sommigen pleiten daarom voor een terugkeer naar veldwerk, daar waar laboratoriumexperimenten al decennia de norm zijn. De Engelse psycholoog David F. Marks is één van hen.


Omarm je innerlijke krijger

Wij allen hebben een mannelijke en een vrouwelijke kant met kwaliteiten in ons. Opvoeding, DNA, culturele achtergrond en ons bewustzijnsniveau bepalen de verhouding daartussen. Onze opdracht is het die verhouding te leren kennen en in balans te brengen. Pas dan zijn we in staat om ons volledige potentieel als mens te verwezenlijken. Ervaringsdeskundige Ellen Worm doet het ons in dit artikel voor!


De alchemie van liefde

De alchemisten wisten dat de godin Venus de sleutel in handen had tot het innerlijke goud waar ze zo gepassioneerd naar op zoek waren. De liefde als de weg naar het Magnum Opus, naar Godsrealisatie. Een weg met vele hindernissen en valkuilen. Maar dat zal niemand verbazen, dat weet eenieder wiens levenspad zich met Venus heeft gekruist!


Zielsliefde… Blessing in disguise?

Zes jaar geleden ontmoetten Linda en Michiel elkaar op het werk. Het leek een voorbestemde ontmoeting, want toen ze elkaar voor het eerst zagen was het alsof ze elkaar op een dieper niveau herkenden. Door de ontmoeting werden ze abrupt ‘wakker’ geschud en gingen hun beide levens totaal op de kop. Inmiddels zijn ze vijf jaar samen en hebben ze een mooi dochtertje. Waarom moesten Linda en Michiel elkaar ontmoeten en wat betekent hun zelfverklaarde zielsverwantschap?


Vorige levens in het Wilde Westen

Iedereen beroemd in een vorig leven? Welnee! Opvallende beroemdheden zijn altijd in de minderheid. Gewone mensen, eenvoudige levens, daar zijn er des te meer van. Toch is ieder leven van grote persoonlijke waarde. Reïncarnatietherapeute Marianne Notschaele-den Boer vertelt over Roel en Lynn, die een vorig leven hadden in het ‘Wilde Westen’ van het prille Amerika.


Waarom de één geneest en de ander niet

Kan echt iedereen tijdens een bezoek aan een helend medium, reikiwerker of magnetiseur van zijn klachten verlost worden? Of zijn er andere mechanismen die daarbij betrokken zijn, waardoor de één wel van zijn klacht kan worden geholpen en de ander niet? Trancehealing medium Olaf van der Hoeven: “Healing hangt samen met onze verantwoordelijkheid onze eigen weerstanden onder ogen te zien.”


De wijsheid van Jozef

Enkele dagen voor haar zestiende verjaardag kreeg José den Ronde-van Dun te horen dat haar eerste grote jeugdliefde Jozef was verongelukt. Jaren later ontmoette ze hem tijdens een regressie-sessie en sindsdien voelde ze regelmatig contact met hem. Twee jaar geleden kreeg ze tijdens het schrijven plotseling contact en zei hij graag zijn verhaal te willen delen. Zijn bedoeling? De angst voor de dood wegnemen!


Crisis als doorbraak

Sinds Covid-19 willen sommigen het liefst zo snel mogelijk weer terug naar het ‘oude normaal’. Volgens verschillende zieners is de crisis waarin we ons bevinden er echter één uit een totaal van vier crises waarmee wij in relatief korte tijd te maken zullen krijgen. Volgens hen staan ons nog crises te wachten op het gebied van de gezondheidszorg, het onderwijs en de wetenschappen…


Zorg op menselijke maat. Help jij mee?

De zorg gaat veranderen. We zitten midden in het ’kantelmoment’ van onze maatschappij. De mens komt weer centraal te staan in welbevinden, samenredzaamheid, vertrouwen en menslievendheid. Op dit moment worden oude zorgsystemen afgebroken om plaats te maken voor zorg op menselijke maat. Maar hoe deze te realiseren? Nou gewoon, via het Fonds Integratie Complementaire Zorg!


De reis van jouw leven… Godsvonk!

Jean Garon komt een internationaal bekend medium tegen die een grote impact op zijn leven heeft. Hierdoor krijgt hij de mogelijkheid om zich ruim 20 jaar lang te verdiepen in spirituele materie en het zich eigen te maken als een innerlijk weten. Hij vervat het in het boek De Godsvonk, dat de lezer verlichting en verheldering wil brengen.


Medium Mireille: “Mijn zoontje vertoonde zich als vallende ster”

Haar achternaam herbergt de kracht van haar mediumschap. Niet voor niets noemde Mireille van Rijn de door haar opgerichte bellijn Puur Medium. Puur, zuiver, gewetensvol… Oftewel: rein! Een oprechte verbinding van mens tot mens, zonder oordeel en medelijden, maar vol van medeleven en bekrachtiging. Dát is het doel van ieder gesprek dat Mireille met haar cliënten aangaat.


Geestelijke ontwikkelingshulp

Men hoort van mensen die in God geloven wel vragen als: ‘Waarom grijpt God niet in?’ of ‘Waarom laat Hij dit allemaal toe?’ Als antwoorden niet direct worden verkregen, kan het geloof aan het bestaan van God gaan wankelen en kan zelfs de mening postvatten, dat Hij niet kan bestaan. Maar daarmee komt het antwoord op de vragen niet…


Ontrafel je leven

Een spirituele biografie… dat is een ongebruikelijk genre. Als de cover dan ook nog eens een ingesnoerd bovenlijf toont van een naakte man, dan mag duidelijk zijn dat De ontrafeling op zijn minst een opmerkelijk boek is. Alle reden voor een gesprek met auteur Arie Verwoert. “Voor mij gaat spiritualiteit over het geloof in de puurheid en de kern van jezelf.”


Astrologe Henriëtte: “Astrologie geeft richting”

Astrologie is in, zo berichtte de NOS afgelopen januari. Steeds meer mensen zoeken op internet naar informatie erover en de boeken lijken niet aan te slepen. Opvallend is de toegenomen interesse onder jongeren. Henriëtte van Kordenoordt begrijpt al die aandacht voor ‘haar’ ambacht wel. In tijden van onzekerheid zoeken mensen naar houvast. En die biedt astrologie zéker.


Ganesha als gids

Ganesha is de god met het lichaam van een mens en het hoofd van een olifant. Zoon van Shiva en Parvati. Zijn beeld staat in India vaak op kruisingen van wegen, omdat hij helpt de juiste nieuwe weg in te slaan en hij obstakels verwijdert. Huisarts Richard Hoofs: “Een klacht, ook een infectie of een epidemie, is een roep om tot een nieuwe manier van leven te komen.”


Ben jij wel volwassen?

Een zaadje is een plant in een embryonale staat, be­schermd door een schil. Het leeft, heeft intelligentie en bewustzijn, ook al lijkt dat niet zo. Dit geldt ook voor het Menselijke Kind, maar om redenen van omgeving in plaats van aanleg blijven de meeste menselijke zaailingen sluimerend totdat ze sterven. Maar het hoeft niet jouw lot te zijn!


En verder: Columns van Anne-Marie Wegh, Marjolein Berendsen & Anita Smits, kunst van Janosh, boekrecensies en heel veel win- en kortingsacties.

BESTELLEN: ParaVisie februari/maartnummer 2021 – Edicola