JULI bestellen?

De uitgave van juli blijft verkrijgbaar. Je bestelt ‘m hier: https://edicola.nl/product/paravisie-juli-2024/

Inhoud:

DATEN IN DE VIJFDE DIMENSIE

‘Hoogtijdagen datingapps voorbij’, zo meldde de NOS afgelopen mei. De marktwaarde van de apps zou krimpen, het aantal leden fors dalen. Maar bij 5D dating merken ze daar niets van. Het platform voor ‘bewust daten voor wakkere zielen, starseeds, lichtwerkers en gamechangers’ is sinds de oprichting in 2021 nog altijd groeiende. En inmiddels zijn de eerste huwelijken gesloten en is er zelfs een heuse 5D liefdesbaby geboren. Oprichter Eva van Zeeland: “In plaats van een snelle flirt zijn mensen – juist nu – op zoek naar echte verbinding op een dieper niveau.”


NIEUW: COLUMN TIJN TOUBER

Lieve mooie mensen, wat fijn om op dit podium met jullie in contact te treden! Het is prettig om te schrijven voor een medium dat ruimte geeft aan nieuwe visies en ideeën, zonder angst om te worden gecensureerd of gecanceld. De enige manier om vooruit te komen, is om in vrijheid met elkaar te kunnen filosoferen, dromen en nieuwe wegen te bewandelen richting een toekomst die voor ieder van ons werkt. 


NIEUW: COLUMN MICHELLE SHANTI

‘Jij denkt zeker dat jij de reïncarnatie bent van Maria Magdalena? Nou, ik kan je verzekeren dat dit niet zo is, want toevallig ken ik de enige echte reïncarnatie van haar’, berichtte een vrouw mij nadat zij het boek Ik, Maria Magdalena had gelezen. In dit boek vertelt Geert Kimpen niet alleen het levensverhaal van deze bijzondere vrouw, die de metgezel van Jezus zou zijn, maar ook over mijn visioenen die hem hielpen om haar verhaal zo oprecht en verdiepend mogelijk op te schrijven.


INTERVIEW BERT JANSSEN

Bert Janssen, van huis uit wiskundeleraar, kritisch tot op het bot, wars van autoriteit, stond samen met ex-partner Janet Ossebaard aan de basis van graancirkelonderzoek. Daarbij steeds meer in de ban rakend van het ‘ordenend principe’. Hoe worden alle ogenschijnlijk toevallige levensgebeurtenissen aan elkaar geweven, welke rol speelt geometrie daarin en voor welke uitdaging staat de mensheid? Bert deelt zijn gedachten over dat en meer met ons.


HULPVERLENING: HET KIND WEER CENTRAAL

Vanuit – hopelijk – de juiste intenties denken vele hulpverleners, onderwijzers, zorgprofessionals en dergelijke te weten wat goed is voor een kind. Maar vaak blijkt het daarbij te gaan om projectie van dat wat zij nodig hadden als kind, als jongvolwassene en zelfs als volwassene. Vanuit eigen kindpijn, trauma, dan wel levenslessen, vult men onbewust in wat een kind nodig heeft. Deze valkuil is in onze samenleving momenteel nog een groot onbelicht aspect.


UFO’s: HOELANG KIJKEN WE NOG WEG?

Het is dit jaar precies drieënhalf decennium terug dat de grote Belgische UFO-golf van 1989-1991 begon. Zwarte driehoeken met felle lichten verbaasden tienduizenden, deels getrainde, getuigen. Straaljagers van de luchtmacht maakten tevergeefs jacht op de indringers. Kortom: het land stond op z’n kop. En toch heeft een en ander in België niet geleid tot een doorbraak in het UFO-dossier. Hoe dat kan en wat er nou werkelijk rondvloog destijds, bespreken we met de Belgische ufoloog Bart Uytterhaegen. 


‘GELOOF JIJ IN VORIGE LEVENS?’

Reïncarnatietherapeute Marianne Notschaele schrijft altijd over waargebeurde ervaringen in haar praktijk. Dit keer vertelt ze een fictief verhaal over Myrthe, die op een feest Daniël voor de eerste keer ontmoet. Hun ontmoeting blijft niet onopgemerkt. Een hernieuwde kennismaking, als olie op het vuur van wat er in een ander leven gebeurd is…


PREMATUUR STERVEN IN HET VERPLEEGTEHUIS

Buiten wordt mijn aandacht getrokken door uitgebloeide paardenbloemen. Stonden ze enkele weken geleden nog met hun knappe gele koppies boven het gras uit te stralen, nu zijn ze uitgebloeid. “Uitgebloeid, maar niet dood!”. Ik denk aan de zin die ik mijn moeder bijna een jaar geleden krachtig en duidelijk op telepathische wijze hoorde zeggen. Ik begreep haar boodschap…


‘WIL JE VRIJ ZIJN? GA JE VRIJ VOELEN’

De rode draad door je leven(s) ontdekken, daarover in drie maanden drie boeken schrijven en ze vervolgens nog eens succesvol publiceren ook. Rina Stam (56) uit het Overijsselse dorpje Belt-Schutsloot deed het, maar niet alleen: “Voor een belangrijk deel kreeg ik de boeken ingefluisterd door mijn gidsen.”


COLUMN ROBERT BRIDGEMAN: ‘DE NIEUWE MEDIA’

Er was een tijd dat de media wereldwijd vrij en onafhankelijk was. De taak van media was vooral om het establishment in de gaten te houden en te zorgen dat de macht niet te machtig werd. Tegenwoordig is alles echter anders… Robert: “De reguliere media schreeuwen moord en brand en noemen de nieuwkomers complotdenkers en wappies.”


MEDIUMS FRANK & ROSITA OVER MEDIUM ZIJN EN HET EGO

In deze nieuwe rubriek sparren de mediums Rosita Belkadi en Frank Osinga in briefvorm met elkaar. Hoe denken zij over het leven, de dood, hun vak en alles wat daarmee samenhangt? Frank: “We zijn deze uitwisseling gestart vanuit de gesprekken en de telefoontjes die we met elkaar hadden en hebben. Regelmatig bekruipt ons na afloop daarvan het gevoel: hadden we dit maar opgeschreven! En dus zijn we dat gewoon gaan doen. Goudeerlijk, zonder poespas en altijd vanuit het hart.” Meepraten kan hier: https://rositaenfrank.blog/


DE POTENTIE VAN DE HUIDIGE WERELDOORLOG

In dit artikel betoogt Eric Huysmans dat er momenteel een Derde Wereldoorlog gaande is, zij het op een hoger niveau van de bewustzijnsspiraal. Deze heeft de potentie om het grote conflict tussen de materialistische en spirituele krachten te beëindigen. Eric laat bovendien zien hoe de buitenplaneten ons hierin de weg kunnen wijzen. “Van september tot december staat Pluto in Steenbok: een laatste push om de gevestigde machtsinstituten te breken.”


‘ZORGEN VOOR’ ZORGT NIET VOOR BETERE WERELD

‘Geen enkel sneeuwvlokje voelt zich verantwoordelijk voor de lawine.’ Een treffende uitspraak van Voltaire. Ik zou echter verder willen gaan: het sneeuwvlokje ís ook niet verantwoordelijk. Toch wensen we allemaal een betere wereld. Blijkbaar gaan we ervan uit dat er iets mis is met die wereld. We zien deze dus als iets dat verbeterd moet worden. Maar… door dit wereldbeeld wordt de wereld niet beter. Daarom hebben we wellicht meer aan de wijsheid van Rumi: ‘Yesterday I was clever, so I wanted to change the world. Today I am wise, so I am changing myself.’


HET LEVEN WAARVOOR JE GEBOREN BENT…

Ons lichaam, ons micro-universum, heeft goed eten, beweging, zuivere opbouwende gedachten en verzorging nodig. Onze geest en psyche, die aspecten van eeuwig leven in zich dragen, hebben zingeving, bewustzijn en vooral een doel nodig. Onze persoonlijkheid weet niet en werkt enkel via herinneringen die gebonden zijn aan de vijf zintuigen. De persoonlijkheid kiest daarom ook meestal voor veiligheid en dat wat bekend is. Maar pas als we ons onderliggende fundamentele doel begrijpen en ernaar gaan leven, ontstaat er een stabiele innerlijke harmonie. Artikel van Monique Timmers!


Plus: nieuws, winacties, boekrecensies, de maandhoroscoop en spectaculaire abonnee-aanbiedingen