JUNI blijft verkrijgbaar

Bestel de juni-editie hier: https://edicola.nl/product/paravisie-juni-2024/

TIJN TOUBER: ‘VOEL ME NIET ECHT THUIS OP AARDE’

Als ik aan kom lopen op de woonboot van Tijn en Elske, zitten zij heerlijk in het zonnetje. Tijn Touber, wie kent hem niet? Hij speelde in Loïs Lane, vloog de wereld over voor spirituele tijdschriften, initieerde ‘Stadsverlichting’, organiseert retraites en zijn achtste boek Time Bender en de opstand van Anika Laroo is net uit. Het houdt niet op. De nieuwe Gevonomie-app is een feit en we kijken uit naar Tijns eerste column in ParaVisie Magazine. Hoogste tijd om hem in het zonnetje te zetten!


AUTISME, HET LABEL VOORBIJ

De laatste jaren is sprake van een spectaculaire stijging in het aantal autismediagnoses. Daar zijn diverse oorzaken voor aan te wijzen, maar volgens Els van Oosten speelt ook de huidige mondiale bewustzijnsverruiming een rol. Zelf kreeg ze het label eveneens opgeplakt. Hoewel dat in eerste instantie tot opluchting leidde, volgde daarna een diepe depressie. “Mij werd verteld dat er niets aan te doen was en ik er maar mee moest leren leven. Maar ik heb ontdekt dat het heel anders zit.”


‘DE KLEINE DOOD’: COLUMN GEERT KIMPEN

‘Ik merk vaker dat mannen zich na een fijne vrijpartij terugtrekken. Contact is ineens dagen weg… alsof het te veel is…? Ik voel me dan afgewezen en daarna komt er ook boosheid.. Zo van: bekijk het maar! Hoe werkt dat toch bij mannen?’ Deze vraag kreeg ik van een lezeres van mijn boek Het meisje dat aan de oever verscheen. De natuur heeft het inderdaad wonderlijk geregeld dat vrouwen na een vrijpartij zich vaak verbonden voelen met hun minnaar en mannen zich juist meer verwijderd voelen dan ooit…


TRANCEMEDIUM ELAINE THORPE

Medium en ParaVisie-correspondent Isabelle Duchêne ontmoet een van de laatste authentiek geschoolde trancemediums: de Britse Elaine Thorpe. Haar gids is Jonathan, die tijdens zijn leven een vermaarde chirurg in het achttiende-eeuwse Schotland was. Hoewel hun eerste kennismaking pure extase opleverde, duurde het jaren voordat hun spirituele samenwerking geoptimaliseerd was. Elaine: “Soms mopperde ik op hem en betwijfelde ik zijn ware intenties. Inmiddels weet ik beter: Jonathan wil onze angst voor de dood wegnemen.”


“JA, LATEN WE HET LICHT UITDOEN”: COLUMN COEN VERMEEREN

Op 16 april brak in Dubai de zondvloed uit. Met 250 mm binnen een dag viel er voor een jaar aan neerslag. De eerste berichten zijn er duidelijk over: er is iets goed misgegaan met cloud seeding, het bezaaien van wolken met chemicaliën om het te laten regenen. Geoengineering dus, het op de schaal van een planeet manipuleren van het weer, een term die steeds vaker in het nieuws komt als dé oplossing voor ‘door de mens veroorzaakte klimaatverandering’.


DE SPIRITUELE STRIJD VAN THE KING

Iets dat bijna altijd over het hoofd wordt gezien wanneer er over Elvis Presley wordt gesproken, is dat hij een zeer spirituele kant had. De mensen die hem begeleidden wilden dit echter koste wat kost verborgen houden – ze vreesden een commerciële ramp als Elvis uit de kast zou komen als een volger van een Indiase goeroe. Zelfs nu nog wordt er vaak lacherig over zijn spiritualiteit gedaan, vanuit de foutieve gedachte dat dat pad hem dan via drugs naar de dood heeft geleid. De waarheid is dat Elvis slechts eenmaal LSD gebruikte en daarna drugs afzwoor. Hoe zat het wel?


MINICURSUS TAROT: DE HOFKAARTEN

Welkom bij deze speciale tarot minicursus, exclusief in ParaVisie Magazine, gepresenteerd door niemand minder dan Mireille van Rijn – een gerenommeerd medium, paragnost, astrologe en ervaren kaartlegster. Deze minicursus is jouw unieke kans om de fascinerende wereld van tarot te betreden. Wat heb je nodig? Naast een set Rider Waite tarot kaarten en een notitieboekje, een flinke dosis inzet en interesse.


‘WEER NIETS?’: COLUMN ROBERT BRIDGEMAN

Zat jij 8 april ook op het puntje van je stoel? Een enorme kosmische gebeurtenis die zichtbaar én voelbaar was op Aarde. De zonsverduistering in Noord- en Midden-Amerika. Mensen schoten alle kanten op. Vooral in Canada, de VS en Mexico, het episch centrum van de verduistering, stonden politie en hulpdiensten klaar. Internet zou uitvallen en sommigen verwachtten het einde van de wereld…


HERSENSPINSELS & ZELFGEWOVEN WEBBEN

Barbara stuurt reïncarnatietherapeute Marianne Notschaele een mail met de vraag of ze voor haar de Isis-tarot wil leggen. Wat laten de kaarten weten? Hoe pakt Barbara de aangereikte informatie op? Kan een kaartlegging duidelijkheid geven over haar creatieve talenten en inkomsten? We maken kennis met vorige levens van Barbara, die niet allemaal even vrolijk verliepen: ‘Oh, wat erg! Zo jong, zo jong, haar leven was nog niet eens begonnen.’


‘LOSLATEN’: COLUMN MARION BERNDSEN

Het wordt makkelijk gezegd: loslaten. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik het woord niet gebruik, omdat ik het niet vind kloppen bij de menselijke geest. Loslaten is voor mij een touw dat je loslaat als je het niet meer houdt. Of als mijn hondjes iets in de bek hebben wat ze niet mogen hebben. “Laat los!”, roep ik dan. Loslaten is wat mij betreft te rigoureus voor ons mens-zijn. Als iemand het over een liefde heeft, die niet meer werkt en waar men heel verdrietig van is, kan ik niet zeggen :“loslaten!”. Ik kan het niet eens over mijn hart verkrijgen.


RITUEEL MISBRUIK

Naar eigen zeggen werd ze ‘diep geraakt’ door het artikel over satanisch ritueel misbruik van criminoloog Beetstra in de afgelopen februari-uitgave. De strekking van diens verhaal: srm is een verzinsel en het wordt tijd om er voor eens en voor altijd mee af te rekenen. Van psychologen en therapeuten die herinneringen aan dergelijk misbruik in de hoofden van slachtoffers ‘planten’, zou bovendien de licentie afgenomen moeten worden. Niet alleen dat: ze zouden ook aansprakelijk moeten worden gesteld voor de schade die zij berokkenen. Traumahealer Leonie Linssen: “Ik schoot meteen in de paniekmodus.”


MEDIUMS IN GESPREK

In deze nieuwe rubriek sparren de mediums Rosita Belkadi en Frank Osinga in briefvorm met elkaar. Hoe denken zij over het leven, de dood, hun vak en alles wat daarmee samenhangt? Frank: “We zijn deze uitwisseling gestart vanuit de gesprekken en de telefoontjes die we met elkaar hadden en hebben. Regelmatig bekruipt ons na afloop daarvan het gevoel: hadden we dit maar opgeschreven! En dus zijn we dat gewoon gaan doen. Goudeerlijk, zonder poespas en altijd vanuit het hart.” Meepraten kan hier: https://rositaenfrank.blog/


EERBETOON AAN IJSBRAND ROGGE (1929-2024)

Afgelopen oktober bezocht hoofdredacteur Niels Brummelman de hoogbejaarde IJsbrand Rogge in zijn statige woning om de hoek van het Vondelpark te Amsterdam. Enkele maanden daarvoor was hij zijn boek Dood geen einde uit 1979, dat grotendeels gaat over het paranormale stemmenfenomeen, tegengekomen in een antiquariaatje. Hij kende het nog, maar een snelle zoekopdracht op het internet deed zijn fascinatie alleen maar toenemen: Rogge bleek, onder de naam Michael Rogge, een internationaal gerenommeerde fotograaf en videograaf en had een avontuurlijk leven, onder andere in het Verre Oosten, achter de rug. Hoe zou het nu met hem zijn? En waren zijn ideeën aangaande het leven na de dood, en de aanverwante spirituele onderwerpen waarin hij geïnteresseerd was, de afgelopen decennia veranderd? Het werd een memorabel gesprek, niet in het minst omdat het waarschijnlijk zijn laatste interview is geweest. IJsbrand Rogge overleed afgelopen 26 januari op 94-jarige leeftijd in zijn woonplaats Amsterdam. 


Plus: nieuws, winacties, boekrecensies, de maandhoroscoop en spectaculaire abonnee-aanbiedingen