JUNI blijft verkrijgbaar

Magazine: juni

MARIE-LIZ OVERLEEFDE DE HEL OP AARDE

Dat je als mens niet alleen van ernstig trauma herstellen kunt, maar van deze wond zelfs je kracht kunt maken, bewijst het verhaal van Marie-liz de Jongh. Als meisje en jonge vrouw meerdere malen verkracht en mishandeld en ook later nog verzeild geraakt in een toxische relatie, verbaast zij tegenwoordig vriend en vijand met bijvoorbeeld haar krachtige, heilzame initiatieven ter verbetering van de jeugdzorg. Marie-liz: “Dat ik mensen en met name ook jongeren zo goed kan helpen, is omdat ik zelf de hel op aarde meegemaakt heb.”


‘EEN MEDIUM IS GEEN SHERLOCK HOLMES’

Het is het onderwerp van talloze films, series, documentaires en serieuzere entertainment: paranormaal begaafden die betrokken zijn bij het onderzoek naar misdaad en/of vermissing. Vooral het populaire programma ‘Zesde Zintuig – Plaats Delict’, zal velen nog helder op het netvlies staan. Maar wat is feit en fictie in de wereld van psychic detection? We vroegen het aan mediums Frank Osinga en Noëlle Marres!


SPIRITUELE HEILIGE HUISJES OMVER

Het is wat in de wereld van spiritualiteit en bewustwording. De oudgedienden onder ons weten waar ik het over heb: als paddenstoelen schieten de coaches, healers, sprekers, teachers en influencers uit de grond. Terwijl je vroeger geacht werd tradities door te wroeten en jaren in de leer te gaan bij iemand, of een collectief. In die tijd wilde je het liefst een paar jaar in Azië of tussen de natives wonen om zeker te weten dat je je ontwikkelproces zorgvuldig doorliep voordat je begon met delen, helen en teachen. Maar die zorgvuldigheid lijkt wat achterhaald in de nieuwe tijd…


DE KRACHT VAN EEN OCHTENDRITUEEL

Wat vroeger opstaan dan gewend. Veel mensen varen wel bij een ochtendritueel. Het kan kort en simpel zijn, en toch een hoop brengen. Je kunt het vullen met fijne dingen voor lichaam en geest. Helemaal in jouw stijl. Yoga, stilte, iets lezen? Wandelen, mediteren, wat gedachtes noteren? Omdat je er alle kanten mee uit kunt: in dit artikel wat mooie inspiratie.


GEBRUIK JIJ JOUW VERBORGEN KRACHT AL?

Ilse De Smet (1981), auteur van het boek Mijn verborgen kracht, heeft na de diagnose en de behandeling van borstkanker haar levensverhaal op papier gezet. Volgens de schrijfster draait het allemaal om de mate van bewustzijn: ‘hoe ga je om met een situatie waar je liever niet in wilt zitten?’ Alles heeft tenslotte energie en hier heb je invloed op. Zij laat zien dat, wat er ook op je pad komt, je beschikt over jouw verborgen kracht om hier goed mee om te gaan. Dus: Be the creator of your own life!


VORIGE LEVENS: VASTHOUDEN OF LOSLATEN?

‘Ga verder met je leven, laat die situatie of die persoon nou toch eens los!’ Niet iedere ontvanger is blij met zo’n, overigens vaak goed bedoeld, advies. Reageer jij geïrriteerd of misschien wel boos op een loslaat-tip, dan is er mogelijk meer aan de hand. Regressie- en reïncarnatietherapeute Marianne Notschaele geeft voorbeelden. Wat, als ‘je aan iets of iemand vastklampen’ in een vorig leven ooit de beste optie was? Let it go wordt dan pas makkelijker als je nu weet, dat het veilig is om los te laten.


DUURZAAMHEID: CRUCIAAL VOOR GEESTELIJKE GROEI

Het besef dat onze mooie planeet aarde steeds ernstiger wordt geschaad door menselijke activiteiten en wij zelf onze ergste vijand zijn geworden, is ook in de westerse wereld gestaag gegroeid. Al lang hebben velen gewaarschuwd voor de aantasting en het bederf, die de aarde en daarmee ons aller leefomgeving verregaand bedreigen. Zoals Rachel Carson, die met haar boek Silent Spring (1962) als één van de eersten streed tegen milieubederf. Nu is het onze jeugd die daarin voorop loopt. Als gevolg van deze ontwikkelingen is het begrip ‘duurzaamheid’ inmiddels gemeengoed. Dat onze individuele duurzaamheid ook in geestelijke zin wordt bedreigd, realiseren wij ons echter veel minder goed…


COLLINDA VERLOOR ZOONTJE JENS

In deze nieuwe serie artikelen schrijven we maandelijks over ‘gewone’ mensen die in contact staan met één of meerdere overleden dierbaren. Dergelijke verhalen komen vaker voor dan we geneigd zijn te denken. De verhalen zijn echt en bieden troost. Ze tonen het bestaan aan van een fijnstoffelijke wereld die soms zo dichtbij en andere keren weer zo veraf lijkt. Maar het is een wereld waar we allemaal, zonder uitzondering, vandaan komen en weer naar op weg zijn. In deze aflevering vertelt Collinda (45) over haar ervaringen met haar overleden zoontje Jens: “Ik herken zijn liefdevolle energie.”


EVENWICHTIG MEESTERSCHAP OP 7 STRALEN

We zijn alweer bij onze derde stap naar de hemelvaart. Deze keer gaan we ons verdiepen in het meesterschap op de zeven stralen. Wat zijn de zeven stralen? Hoe bereiken we meesterschap op de zeven stralen? En waarom zouden we dat willen doen?


LIJD JIJ AAN ERNSTRITIS?

Denk je de niet al te florissante coronaperiode zonder al te veel kleerscheuren te zijn doorgekomen, blijkt er al sinds jaar en dag een nog veel ernstigere epidemie gaande te zijn. Collega Robert Bridgeman noemt het elders in dit nummer serieusitis, maar het zou volgens bewustzijnscoach Romy Schiphouwer net zo goed ernstritis, lachspierfalen, humoremfyseem, relativeringsallergie, zwaarmoedigheidsverslaving of fronsrimpelkoorts genoemd kunnen worden.


EEN CONSPIRACY VAN EIGEN BODEM

Wie alert is en wat onderzoek doet, ontdekt al snel dat datgene wat over onze aardse geschiedenis verteld wordt van onwaarheden aan elkaar vast hangt. Er is gelogen over tal van zaken en dat gaat ver… Zeer ver… Zo zijn er theorieën dat kathedralen waarschijnlijk vanuit een ander oogpunt gebouwd zijn en vernoemd zijn naar kathoden, omdat ze functioneerden als generatoren van een frequentie of energie. Ook komt uit oude optekeningen naar voren dat uitbraken van een pandemie, zoals de pest in het verleden, lang zouden zijn blijven voortbestaan omdat artsen zelf bijdroegen aan de pestverspreiding in ruil voor geld. Complot na complot ontvouwt zich. En Nederland blijft daar allerminst in achter, zo ontdekt freelance journalist Demi H. Quins…


EEN UNIEK MUNTORAKEL

In het jaar 2000 valt Hella de Jong (vanaf nu: Hella Raven) na een drukke dag op de bank in slaap. Ze droomt dat ze op bezoek gaat bij een moderne heks uit het Duitse Zwarte Woud, die haar vertelt over een orakel gebaseerd op munten in plaats van kaarten. Wanneer ze de volgende ochtend ontwaakt, realiseert ze zich twee dingen: dat het muntorakel uit haar dromen nog niet bestaat én dat ze vastbesloten is het verder uit te werken. Het leidt bijna twintig jaar later tot de presentatie van het unieke Raven Coins Orakel. Wat maakt dit orakel zo bijzonder en hoe ervaart Hella haar leven als druïde? Vraaggesprek met een markante persoonlijkheid!


UIT DE PRAKTIJK VAN MEDIUM MARION

Duizenden mensen heeft medium Marion Berndsen al mogen helpen bij het contacteren van dierbare overledenen. Ze is er dankbaar voor. Maar wat als je helemaal niet in een leven na de dood gelooft? Hoe draagt een mens in vredesnaam de pijn van een verlies dat voor eeuwig lijkt? Meer geldt dat nog voor de (eeneiige) tweeling, die bij verlies van broer of zus nog eens extra kwetsbaar lijkt…


‘TWEEDE KIND ZET EERSTE IN DE KOU’

Cliënt Marius heeft de begrafenis van zijn moeder ‘maar overgeslagen’, zoals hij het zelf zegt. De hele familie is overstuur en daarom heeft hij tegelijk meteen de hele familie, vader, broer en twee tantes, uit zijn leven gestreept. Zijn echtgenote Esther is eveneens ongerust. Aan de telefoon beschrijft ze haar man als een lieverd, een beetje eenzelvig maar in-en-in goed. “Hij heeft echt hulp nodig, want niemand heeft iets zien aankomen en hij is absoluut zichzelf niet meer!” Marius laat zich uiteindelijk overhalen en na veel gedoe hoest hij het verhaal van zijn kinderpijnen bij de Haagse coach Peter den Haring op.


Plus: winacties, de maandhoroscoop en een spectaculaire abonnee-aanbieding