‘Leeuwen zijn leiders’

De horoscoop van het moment waarop een planeet naar een volgend dierenriemteken gaat noemen we een ‘ingress’. Op 22 juli 2021 om 16.28u ging de Zon van Kreeft naar Leeuw en daaruit valt af te lezen welke periode we tegemoet gaan. In het bijzonder welke fase Leeuwen terecht gaan komen in de maanden die volgen.

De Zon is het belangrijkste licht aan de hemel en binnen de astrologie wordt ze, net zoals de Maan, een planeet genoemd. Een betere en mooiere term is bewegend licht. Het licht van de Zon is zo fel dat alle andere sterren verbleken. Hij is alleenheerser en bepalend voor ons dag- en nachtritme. Dit principe past perfect bij het sterrenbeeld Leeuw. Groots en majestueus laat hij zijn rijke manen waaien op zomerbriesjes en met zijn gebrul toont hij zich een ware leider.

‘Groots en majestueus laat de Leeuw zijn rijke manen waaien’

Leeuwen zijn leiders. Zij halen het beste uit andere mensen naar boven dienen samen met hen een gezamenlijk doel. De Leeuw in de rol van leider en inspiratiebron. De komende maanden gaan de Leeuwen een periode in van leren. Gaan ze terug de schoolbanken in? Wellicht, maar leren kan op zoveel verschillende andere manieren. Leeuwen tonen zich hongerig naar nieuwe, hogere kennis. Naar een (nieuwe) zingeving in hun veranderde leven. Dat vinden zij ook door te reizen over land of in de geest.

De Leeuwen zijn gedreven, vlammen van de passie en kunnen de innerlijke drang tot expansie niet onderdrukken. Helaas moet dat soms wel. Ze ontmoeten weerstand die onverbiddelijk is en niet van wijken weet. Ze worden beproefd door rebellen die hen pootje haken. Heel gemakkelijk gaat het allemaal niet, maar áls de eerste vrucht van alle inspanningen wordt geplukt is de voldoening hemels.

De oude zeelui wisten het al… navigeer op één punt. Op degene die nooit beweegt en onder alle omstandigheden standvastig en betrouwbaar is, de Poolster. Met andere woorden: Leeuwen, houd moed en blijf trouw aan je eigen innerlijke drijfveren!

Tekst: Elodie Hunting www.horoscoopboek.nl