Lente!

Op 20 maart ging de Zon van het laatste teken van de dierenriem Vissen, naar het eerste teken Ram. En daarmee begint de lente en staan we aan het begin van een nieuwe cyclus die de Zon door de zodiak maakt. Een nieuwe lente, een nieuw geluid. Iedereen veert op als de vogels ’s ochtends vroeg fluiten en de dagen langer worden.
Elke lente heeft een eigen horoscoop, dus ook deze. De kenmerken van deze lentehoroscoop zijn hoop, dromen en een grote behoefte aan actie en contact! Als we die niet krijgen vanuit het demissionaire kabinet, dan nemen we het ‘stiekem’. Degenen die dit niet doen, krijgen meer en meer last van de isolatie en als gevolg daarvan de frustratie. Boze woorden en verborgen leed en een steeds kleiner draagvlak onder de bevolking van de maatregelen.
Op spiritueel niveau zou dit een mooie lentehoroscoop zijn, ware het niet dat als de fysieke en sociale behoeftes onvervuld blijven er niet veel ruimte overblijft voor spiritualiteit. De energie valt stil en wordt nog subtieler en dus moeilijker bereikbaar. Mensen hervinden oude bezigheden uit hun jeugd en merken hoe ver ze vandaan zijn van wat zij vroeger normaal vonden (thermoskan koffie en broodjes mee voor onderweg bijvoorbeeld).
Wat de spirituele betekenis is van deze reset is een belangrijke vraag. We komen verder en verder af te staan van de maakbaarheid en de jachtigheid van ons leven. We zoeken naar de betekenis en zijn daarbij aangewezen op onszelf. Er wordt hard op de kosmische rem getrapt, ook in deze lente.
De hele horoscoop van Elodie Hunting lees je in de nieuwste ParaVisie Magazine. Hier te bestellen: www.paravisiemagazine.nl/bestellen