LOVE IN THE AIR, MAAGD!

Als op 23 augustus de Zon de Leeuw verlaat en naar Maagd gaat, wordt de laatste fase van de zomer ingezet. Het sterrenbeeld Maagd heeft een korenaar in haar hand met daarin de heldere ster Spica. Deze periode is er een van oogsten wat je gezaaid hebt. Ook letterlijk! Dit is van oudsher de oogsttijd en in de dorpen zijn er kermissen om dat te vieren.
Voor de Maagd belooft het een mooi jaar te worden dat in het teken staat van verbinden en leren. Je trekt komend jaar als vanzelf mensen aan die het goed met je voor hebben. Hoef je weinig voor te doen. Maagd staat niet bekend om haar spiritualiteit, maar deze is wel degelijk aanwezig! Maagd stelt zich dienstbaar op en via haar daden laat ze de Liefde stromen. Onbaatzuchtig en sober. Maagd is niet van het ‘voor-wat, hoort-wat’ principe maar doet gewoon wat gebeuren moet.
Een nieuwe opleiding geeft een grote impuls aan je ontwikkeling en blaast deze nieuw leven in. Het gaat hier niet om praktische opleidingen, maar trainingen die gericht zijn op de geest. Ook kan het zijn dat jij de leraar bent. Wil je mensen werven? Zoek het dan dicht bij huis. Het buitenland is aantrekkelijk maar daar krijg je te maken met onduidelijkheden en warrig gedoe. Check en dubbelcheck dus je reispapieren.
In de liefde is er sprake van een lotsbestemming. Geheel onverwacht en met een grote impact. Eigenlijk komt het je helemaal niet uit, want het haalt je uit je ritme en daar houd jij niet van. Toch is er geen ontkomen aan. Een ander groot thema dit jaar is zelfliefde. Je zou het kunnen zien als een kans die het universum je geeft. Dit lijkt een uitgehold thema, maar dat is het in jouw geval niet. Je bent er niet zo goed in, in al je bescheidenheid.