MAANDHOROSCOOP

Op 22 november gaat de Zon van Schorpioen naar Boogschutter en komt daarmee in een hele andere energie terecht. We gaan van zwaar en diepzinnig naar optimistisch en betekenis gevend. We ontstijgen de dieptes van ons Zijn en krijgen inzicht in de patronen waarin we ons bevinden. Blijven we hangen in de wereld van karakter en lotsbestemming dan draaien we rondjes. Zien we het grotere geheel en onszelf als schakeltje in een groot netwerk, dan bevrijden we ons van kettingen die ons geboeid houden.

Boogschutter is een vrolijk dierenriemteken dat er een sport van maakt om ook eens flink te mopperen. Maar altijd met humor! Het is de goeroe die ons een spiegel voorhoudt waardoor we in de lach schieten. Lachen geeft onmiddellijke ontspanning en daarmee bevrijding. Boogschutter heeft een doel nodig wat zin geeft aan zijn bestaan en de richting van zijn leven bepaalt.

Komend jaar heeft Boogschutter vooral zin in nieuwe dingen. Dingen die hij niet eerder heeft gedaan en die hem uitdagen om uit zijn huis te komen en iets neer te zetten. Daar zit ook de spanning. Want maar al te graag blijft Boogschutter waar hij nu is en houdt hij zich niet bezig met wereldse veranderingen. Toch ontkomt hij er niet aan. Voor je het weet zijn er weer wilde, onmogelijke, briljante en innovatieve plannen geboren en kan Boogschutter niet anders dan er zijn hart en ziel in te stoppen.

Financieel wordt het absoluut een interessant jaar vanaf mei. Boogschutter krijgt te maken met hoge uitgaves maar ook met hoge inkomens. Eigenlijk leeft Boogschutter komend jaar in twee werelden. De innerlijke, subtiele en ontastbare wereld en het profane, snelle en tastbare leven. Balans houden is een ware opdracht.


Ram

Er is sprake van verwarring in je leven. Je begrijpt iets niet of krijgt de waarheid niet boven tafel en bent teruggeworpen op jezelf. Dat niet-verbonden zijn maakt je onzeker. De liefde brengt aangename spanning. Je ontmoet iemand waarmee je direct chemie voelt. Misschien onverklaarbaar en volkomen onlogisch. In december wordt het allemaal duidelijker en concreter. Dan vind je meer rust en slaap je beter.

Stier

De schuld en verantwoordelijkheid bij een ander leggen als het je niet aanstaat, is snel en makkelijk gedaan. Dat je daarmee ook de controle bij iemand anders legt, ontdek je deze periode. De beruchte koude kermis. Je kunt niet anders dan een halve draai maken en verantwoordelijkheid nemen voor een relationeel ingewikkelde situatie. Doe je dat dan ontstaat er ruimte en zelfbeschikking.

Tweelingen

Dat Tweelingen worden neergezet als oppervlakkig weet je onderhand wel. Dat dit niet voor jou geldt, weet je ook. Zeker deze periode. Je kunt niet lichtzinnig doen over wat het leven je presenteert. Integendeel. Je stelt jezelf diepe vragen alsof je leven ervan afhangt. De liefde is groots en meeslepend en je voelt je als een gijzelaar. Erg? Nee. Het is zoveel dat het niet eens in je opkomt om er iets van te vinden. Dit alles slaat dat om en komen de vragen omhoog.

Kreeft

Je ervaart spanning en voelt heel sterk hoe je zelf de brug bent tussen je verleden en je toekomst. Het verleden trekt veel harder aan je omdat het veilig is. Je weet wat je had en wat je nu hebt. De onzekerheid van de toekomst geeft innerlijke onrust. Toch maak je de stap omdat je diep begrijpt dat het moet. Deze maand komt het aan op vertrouwen in jezelf. Het verleden biedt in dit geval een garantie voor de toekomst.

Leeuw

Het wordt een maand waarin veel gebeurt. Dingen gaan snel maar je houdt het prima bij. Centraal staat wat jij ergens van vindt. Als je je dat realiseert, weet je ook dat je woorden impact zullen hebben. Kies wijs! Je krijgt een jonger iemand onder je hoede die je voor lastige vragen stelt. En jij mag ze oplossen. Het spreekt de leraar in jou aan. In de liefde kom je na heftige discussies over normen en waarden uiteindelijk toch op één lijn.

Maagd

Het lijkt alsof je weinig vooruitgang boekt. Niets is minder waar. Achter de schermen zorg jij ervoor dat neuzen dezelfde kant op wijzen en strijk je ergernissen glad. Dat doe je niet door eindeloos te praten maar door een goed voorbeeld. En met intentie natuurlijk. Jouw rol wordt nogal onderschat deze maand. Pas tegen het einde van november worden je goede daden opgemerkt op je werk. En in je relatie. Je hebt iets negatiefs omgekeerd in iets positiefs.

Weegschaal

Zekerheid is wat je het liefst hebt deze maand. In de liefde vooral. Je hebt moeite om je partner te begrijpen en ziet niet dat je zelf onduidelijk bent. Of beter gezegd; je vertelt niet alles en dat zorgt voor onbegrip en miscommunicatie. Tijd om alles op tafel te leggen en van daaruit te kijken naar hoe nu verder. Een reis of een wandeling in een buitengebied ontspant je. De ruimte om je heen geeft ook ruimte in jezelf.

Schorpioen

Meestal ben jij degene die door mensen heen prikt en de vinger op de zere plek legt. Zo niet nu! Als geen ander weet je te relativeren met humor en door zaken anders te benoemen. De kracht van het woord is jou absoluut bekend. Voor jezelf is het nu tijd om te onderzoeken of je nog in afstemming bent met wat je werkelijk wil met je leven. Je bevraagt jezelf en schrijft antwoorden op. Dit moet een tijdscapsule gaan worden die als leidraad dient voor de komende tijd.

Boogschutter

Andere laten lachen maakt hen maar ook jou blij. Je zit lekker in je vel en maakt veel leuke dingen mee. Je ontmoet iemand die helemaal jouw type is. Het is de liefde die je pad kruist en dit negeren is vrijwel onmogelijk. Denk niet dat dit een eendagsvlieg is. Wel krijg je te maken met obstakels. Erg lastig en het duurt ook even, maar uiteindelijk overwin je die.

Steenbok

Je financiële situatie houd je bezig. Je zingt het nog wel even uit maar moet nu wel iets gaan verzinnen. Zoek de oplossing in werk. Wil je een andere baan dan boor jij je netwerk aan op zoek naar een kruiwagen. Stel niet al te hoge eisen en laat zien dat je meerdere kwaliteiten hebt. Je krijgt veel steun van je partner en/of een goede vriend(in). Daar heb je veel aan want hij/zij motiveert je om door te gaan. De liefde heeft sowieso een mooie verrassing voor je in petto. Even geduld nog!

Waterman

Je voelt dat er een verandering in de lucht hangt maar weet niet precies wat het is. Wel kun je je nu voorbereiden. Leg je niet vast op langdurige contracten en maak geen beloftes die je niet waar kunt maken. Je bent veel onder de mensen en dat heeft een positieve invloed op je gemoed. Met wandelingen zet je jezelf in beweging. Letterlijk en figuurlijk.

Vissen

Het afgelopen jaar heb je meerdere kansen gehad om je leven beter en makkelijker te maken. Dit is de laatste maand dat jouw planeet Jupiter in Vissen staat, dus maak tempo! Laat je niet wijsmaken dat je teveel vraagt. Tegelijkertijd voel je dat je in een afrondingsfase bent. Maar het mooiste cadeau is dat je grootse spirituele inzichten mag ontvangen. Het neusje van de zalm en dat helemaal voor jou alleen!

© Elodie Hunting, www.horoscoopboek.nl