Maandhoroscoop!

Het sterrenbeeld Waterman is er één van gezamenlijke idealen. Als er iets is dat een Waterman niet kent, dan is dat egoïsme. Waterman is sociaal en denkt in termen van ‘wij’. Waterman is een rebel die van demonstreren een hobby heeft gemaakt, want hij is het meestal niet eens met algemene opvattingen. Hij is uitgesproken en volhardend. Het komende levensjaar van de Waterman staat in het teken van communicatie en nieuwe kennis opdoen. Hij hoeft daarvoor heus geen allernieuwste telefoon, want Waterman kan een liefhebber zijn van vervlogen tijden. En een oud mobieltje uit je tas halen is ook een vorm van protesteren.  

Het onderwijs kan een (nieuwe) werkvloer worden voor de Waterman. Bepakt met hoe-het-anders-moet stapt hij een school binnen en verspreidt zijn visie. Een Waterman als leraar garandeert een vernieuwing.  Waterman wil in zijn nieuwe levensjaar wat meer financiële zekerheden. Dat geeft rust in de basis, waardoor hij ruimte krijgt voor andere dingen. Werk kan een zegen zijn maar ook een vloek. Omdat hij daar dingen moet en daar houdt Waterman niet zo van. 

Ram 

Je nieuwe ideeën zijn volkomen anders dan gangbaar, maar allemaal hebben ze een positieve boodschap. Je wilt opbouwen in plaats van afbreken en neemt een coachende rol in. Het liefst werk je met jongeren. Reken maar dat je hier goed je geld mee kunt verdienen! Ook de liefde is op je hand. Je bent aantrekkelijk voor het andere geslacht en date er vrolijk op los. Op zoek naar iets vasts? Wees daar dan direct duidelijk in. Een liefde uit het buitenland behoort tot de mogelijkheden. 

Stier 

Je moet deze maand een pas op de plaats maken. Misschien heb je in dit nieuwe jaar zin in meer vrije tijd, maar de plicht roept. Je voelt je verantwoordelijk voor mensen die afhankelijk van je zijn en gaat daar heel ver in. Misschien wat te ver? Werk is belangrijk en ambities die je voorgespiegeld zijn gaan op het laatste moment niet door. Dat moet je even verwerken! In retrospectief ontdek je waar je een hint hebt gemist, maar het is te laat om je fout te herstellen. 

Tweelingen 

Dat praten helpt om moeilijke dingen te verwerken, is algemeen bekend. Dus ook bij jou. Als Tweelingen is het bijna noodzaak om te praten, omdat je zo je zielenroerselen op een rijtje krijgt. Deze maand geldt dat zeker, maar het valt niet mee. Je loopt tegen je eigen blokkades aan en stelt je moeizaam open. Als je iets kunt uitstellen doe je dat graag. Het is je teveel. Neem de tijd om met jezelf te zijn. 

Kreeft 

De behoefte om naar het buitenland te gaan is erg groot bij je. Als Kreeft ben je graag thuis, maar nu even niet. Je wilt weg uit je omgeving om zo dichter bij je kern te komen. Voor de Kreeft die thuis op de bank blijft, geldt dat een nieuwe opleiding veel biedt. Even je zinnen verzetten en weg uit het alledaagse. Een leraar of een spirituele leer is dé inspiratie waar je op zat te wachten. Je stort je er helemaal in en kunt niet meer relativeren. 

Leeuw 

Jij blijft positief en kijkt verder dan je neus lang is. Je verzandt niet in details of in korte-termijn oplossingen. Je beseft dat je nu een fundering voor je toekomst legt en alle investeringen (ook financieel) die je nu doet, zullen gaan opleveren. Soms denk je dat je de wijsheid in pacht hebt, maar dan word je teruggefloten door een Steenbok of Waterman. Hoe vervelend ook, dat is goed voor je. 

Maagd 

Jij bent nodig in familiezaken onder broers en zussen. Jij bent degene die zijn hoofd koel houdt en niet oordeelt. Omdat je vindt dat iedereen gewoon zichzelf mag zijn. Je doel is om slepende kwesties uit het verleden snel op te lossen en dan vooruit te kijken. Of dat gaat lukken…? Je kracht in deze periode is dat je toegankelijk en bereikbaar bent. Je isoleert jezelf niet en staat midden in je leven. Zichtbaar en overtuigd van jezelf. 

Weegschaal 

Jij voelt je geroepen om de stem van een groep mensen te worden. Je verwoordt precies wat er leeft en doet dat op een serieuze en diplomatieke manier. Zoals een echte Weegschaal dat kan doen. Financieel krijg je te maken met losse eindjes uit het verleden die je nu op moet gaan lossen. In de liefde is er een discussie over bezit. Hoe lastig ook, gebruik geen ondermijnende oude koeien maar leer wel van het verleden. 

Schorpioen 

Dat je aanwezig bent, is een voorwaarde deze maand. En dan niet virtueel of in geschreven berichtjes, maar echt fysiek. Men moet en wil je zien, want je doet ertoe. Je eigenwaarde wordt lekker opgekrikt deze periode. Je wordt gewaardeerd om je visie die effectief, slagvaardig en zinnig is. Laat je niet tegenhouden, want dan raak je uit je natuurlijke stroom. Je hebt veel energie en veel reislust. 

Boogschutter 

Er moeten knopen worden doorgehakt en jij bent de aangewezen persoon. Het gaat hier om huizen of erfstukken. Daar ontstaan heel gemakkelijk conflicten over en als het allemaal te lang duurt wegens emotioneel oponthoud, dan draai je steeds verder in de negatieve energie. Gun elkaar iets en heb begrip. Als Boogschutter moet je vaak de wijste zijn omdat je de wijste bent. Dat is het offer dat je brengt. 

Steenbok 

Op de achtergrond speel jij een grote rol. Je ziet wat nodig is en zonder daar ruchtbaarheid aan te geven, doe jij wat gedaan moet worden. Het wordt een bijzondere periode voor je. je hebt een financiële meevaller. Zo niet, lees dan de contracten nog eens na. Op je werk ziet men jouw potentie en er is een verbetering op komst. Vertrouw daarop voordat je gaat solliciteren op een andere baan. 

Waterman 

Aanvankelijk lijkt het alsof er iets niet doorgaat en daar ben je teleurgesteld over. Wacht nog even met een zwaar gemoed, want je kansen zijn nog niet voorbij! In februari draaien dingen 180 graden en is er ruimte. Kun je je nu nog niet voorstellen. Een einde is geen einde, maar een nieuw begin. Maar eerst moet er nog iets uit je verleden worden opgeruimd. 

Vissen 

Voor jou wordt dit een bijzondere periode. Jupiter staat in Vissen en dat is goed nieuws. Deze periode staan je voorouders in de belangstelling. Je ontdekt en verdiept en begrijpt daardoor nog beter hoe je in elkaar zit. Wat je kunt laten gaan, omdat je er niet verantwoordelijk voor bent, en wat je voort mag zetten. Voor je dit gaat communiceren met anderen, houd je het bij jezelf. Je wilt het doorvoelen en je eigen maken. 

© Elodie Hunting. www.horoscoopboek.nl