Maart blijft verkrijgbaar

BESTEL DE MAARTEDITIE HIER:

BRAM BAKKER: ‘GEZONDHEID IS GÉÉN PRODUCT’

Dat hij schijt heeft aan sommige conventies en af en toe enigszins onorthodox uit de hoek kan komen, mocht als bekend verondersteld worden. Toch was het in eerste instantie, ondanks dat het gesprek online plaatsvond, even wennen toen bleek dat de voormalig psychiater Bram Bakker (59) het toilet uitgekozen had als plek om zijn interview aan ParaVisie Magazine te geven. Oordeelloos als we zijn, ontspon zich niettemin, of misschien wel juist dankzij de gekozen locatie, een ontspannen gesprek over zijn nieuwe boek Oud zeer en zijn verkenningen van de spirituele scene.


LEREN MANIFESTEREN? WELNEE!

Je huis vol met visionboards hangen, affirmaties opdreunen tot je een ons weegt en het dan vervolgens Heel Nonchalant Loslaten. Zeker weten dat alles wat je wenst in volle galop op je af komt denderen. Tenminste, dat wil menig ‘manifestatiegoeroe’ je doen geloven. Maar werkt dat nou eigenlijk wel? Bij journalist Marianne ter Mors (39) in elk geval niet. Haar lesje manifestatie kreeg ze van het leven zelf: voel wat je wilt en volg de frequentie die dan op je pad komt.


HET ENGSTE PARK VAN NEDERLAND

Het Buytenpark bij Zoetermeer herbergt een aantal griezelige geheimen. Veenlijken, schokkende liefdesverhalen, paranormale verschijnselen en angstaanjagende manifestaties die door meerdere mensen zijn waargenomen! Sebastiaan Smits van theaterbureau ‘Storytellers’ kwam in 2012 op het idee om er een spooktour te organiseren. Want dat het in het Buytenpark spookt, daar twijfelt hij niet aan: “Geesten van zogenoemde veenlijken schijnen er nog steeds rond te waren…”


DYSLEXIE? VERPLAATS JE MIND’S EYE!

Toen haar dochter in groep 3 zat, werd het Trudy Joling al snel duidelijk dat er dyslexie in het spel was. Volgens de juf was ze een overbezorgde moeder, maar haar intuïtie bedroog Trudy niet. Tijdens de zoektocht naar goede hulp, werd ze gewezen op een boek van de Amerikaan Ronald Davis: De Gave van dyslexie. Over het werken met klei en het ietwat mysterieuze ‘mind’s eye’… Pas later viel het kwartje. Zozeer zelfs dat Trudy zich inmiddels heeft laten omscholen tot Davis counselor. En haar dochter? Die is inmiddels 30 en heeft, mede dankzij de counseling volgens de Davis methode,  een fijne baan!


WELKOM IN HET UNIVERSUM!

Zoals alles tegenwoordig, is ook de studie naar anomalieën onderverdeeld in hopeloos veel compartimenten. Parapsychologen jagen in vervallen landhuizen op geesten, ufologen speuren het onmetelijke heelal af naar vreemde lichtjes, terwijl crypto-zoölogen de dichte wouden afstruinen in de hoop een glimp van de illustere Bigfoot op te vangen. En waar de één niets moet hebben van het vakgebied van de ander, werkt dat omgekeerd precies hetzelfde. Maar wat als deze schijnbaar losstaande fenomenen in feite met elkaar verbonden zijn? De paranormaal onderzoeker Paul Eno presenteert de theorie van het multiversum als verklaringsmodel voor het paranormale. Voor AL het paranormale!


IN 8 STAPPEN NAAR JE HEMELVAART

“Het leven is onzeker/saai/lijden/zinloos/een sleur.” “Je moet er het beste van maken.” Hoe vaak komen we niet dit soort redeneringen tegen, vooral bij niet spiritueel gerichte mensen? Het is alsof men vastzit in een leven dat alleen maar pijn doet. Ze kunnen er boos van worden, maar op wie? Want in een God geloven ze niet. Dan maar op ouders, echtgenoot, kinderen, buren, andersdenkenden, belastingdienst, politie, overheid, ach, alles wat voorbijkomt. En de pijn? Die wordt weggedronken, weggeblowed, weggeslikt en weggefeest. Wat als ze zouden weten dat het doel van het leven de hemelvaart is?


HET CHINESE PRAALGRAF

Personeelsmanager Susan (40) volgt in deeltijd een opleiding tot intuïtief coach. Op het instituut waar ze les krijgt, ontmoet ze docente Ingrid. Vanaf dag één dat ze elkaar in de ogen kijken, is de sfeer tussen hen gespannen. Nadat Susan een droom heeft gehad waarin Ingrid een merkwaardige rol vertolkt, neemt ze contact op met reïncarnatietherapeute Marianne Notschaele. Bevat de droom een aanwijzing naar een vorig leven?


SCHAKEN: SPEL VOL SYMBOLIEK

‘Geen sterfelijke hand heeft deze wonderbaarlijke sport verzonnen. Door Goden uitgevonden en afstammend van de Goden’, zo schreef Sir William Jones in 1763 in zijn ode aan het schaakspel. Onderzoeksjournalist Maarten Manson ging op zoek naar de mogelijk diepere betekenis van het schaakspel en legde vele symbolen bloot. Maarten: “Het  schaakspel wordt ook wel het Koninklijke Spel genoemd. Waarom eigenlijk? Feit is dat de oudste betekenis van het woord schaken ‘ontvluchten’ is. Dit zou kunnen slaan op het vluchten van de vergankelijke naar de onvergankelijke natuur middels bewandeling van de ‘koninklijke weg’.”


BEWUSTZIJNSGROEI IN HET HEELAL

Al tientallen jaren geeft Pierre van Eijl aura-readingen en -healingen. Daarbij komen soms ook vorige levens naar voren. Bij een aantal readingen werden zelfs vorige levens op andere planeten zichtbaar. In dit artikel vertelt hij over wat hij zag van die andere planeten en wat ze met onze aarde te maken hebben. Pierre: “Het zoeken naar innerlijk licht is niet alleen aan de mens op aarde voorbehouden.”


CAROLINE GETUIGT VAN LEVEN NA DE DOOD

In een nieuwe serie artikelen schrijven we maandelijks over ‘gewone’ mensen die in contact staan met één of meerdere overleden dierbaren. Dergelijke verhalen komen vaker voor dan we geneigd zijn te denken. De verhalen zijn echt en bieden troost. Ze tonen het bestaan aan van een fijnstoffelijke wereld die soms zo dichtbij en andere keren weer zo veraf lijkt. Maar het is een wereld waar we allemaal, zonder uitzondering, vandaan komen en weer naar op weg zijn. In deze eerste aflevering vertelt Caroline over haar ervaringen met haar overleden vader.


WIE SCHIEP DE DE MENS?

Het is misschien wel de meest existentiële vraag die een spirituele zoeker kan poneren: wie creëerde de planeet waarop we wonen en wie creëerde de mens? Een atheïst zou zich af kunnen vragen waarom het uitgangspunt moet zijn dat er iets of iemand is die de aarde en de mensheid heeft gecreëerd. Was het niet gewoon toeval en evolutie? Als we uitgaan van een Big Bang 14 miljard jaar geleden, dan kunnen we ons ook afvragen wie of wat er vóór die Big Bang was van waaruit die grote knal zich manifesteerde…


DE KRACHT VAN INTENTIE

Ik houd van woorden en dan vooral van de klank van woorden. De vibratie die je voelt bij het (in gedachten) uitspreken van mooie woorden heeft iets magisch. ‘Sprankeling’ is zo’n woord dat in mijn hele systeem resoneert en waar ik al bij het lezen ervan vrolijk wordt. Het woord ‘glimlach’ geeft me een rustig, innerlijk vredig gevoel en onlangs sprak ik met een dierbare vriend over de kracht van intenties. Het woord ‘intentie’ resoneerde ook helemaal door mij heen, net als het gevoel dat ik krijg als ik naar een zuiver-heldere kwarts kijk. In de komende serie columns filosofeer ik even door over de kracht van intentie.


Plus: winacties, de maandhoroscoop en een spectaculaire abonnee-aanbieding