Maartuitgave nog beschikbaar

Bestel ‘m hier: https://edicola.nl/product/paravisie-maart-2024/

Magazine: maart

TEALE SWAN; ‘ALLEEN LIEFDE HEEFT WAARDE’

We worden in verbondenheid verwekt. We worden in de zekerheid en warmte van deze verbondenheid gevoed, vanaf het moment dat we voor het eerst in de armen van onze moeder liggen. We kunnen geen onderscheid maken tussen onze moeder en onszelf, dus het is daar, in die staat van eenheid, waar we het dichtst bij ons ware zelf zijn. Zo dichtbij dat we zelfs de vraag: ‘Wie ben ik?’ niet stellen. Daar is ook geen reden voor, omdat we niet afgescheiden zijn.


‘AANPAK MISBRUIK FAALT’

Wat gebeurt er met iemand die als kind jarenlang seksueel misbruikt is? Heb je als slachtoffer, zoals dat gezegd wordt, levenslang? Of is er kans op min of meer volledig herstel? Ervaringsdeskundige Ivonne Meeuwsen gelooft heilig in dat laatste. Zelf inmiddels geroutineerd hulpverleenster bij misbruik, kan ze echter niet anders dan concluderen dat de huidige aanpak ervan faalt: “Anno 2024 hebben de reguliere coaches en therapeuten nauwelijks verstand van deze problematiek. In één woord: schrijnend.”


‘LATEN WE PARANORMALE VERHALEN SERIEUS NEMEN’

Hij beleefde extatische momenten, gaf zich over aan religieuze vieringen, sprak in tongentaal (glossolalie) en hoorde de stem van God. Een model gelovige, die toch van de ene op de andere dag het christelijk geloof achter zich liet. Universitair hoofddocent Michiel van Elk noemt het een ‘ontkering’. Deze filosoof, godsdienstpsycholoog en neurowetenschapper besefte van het ene op het andere moment: God bestaat niet!


PROBLEMEN BRAND JE WEG MET DE VIOLETTE VLAM

Je bent al lang bezig met spirituele ontwikkeling. Je leert prachtige dingen, je voelt het, je ziet het en het maakt je blij. Maar… nog stééds heb je last van negativiteit in je leven. Bijvoorbeeld een patroon dat telkens terugkomt. Marjolijn Loderichs, oprichter van de ‘I AM Academy’, had hetzelfde. Tot ze op een dag in aanraking komt met het boek Redevoeringen over de IK BEN Tegenwoordigheid. Haar leven is inmiddels 180 gedraaid…


BEWUST KNIPPEN

‘Als je haar maar goed zit’, zo luidt de gevleugelde uitspraak. Alsof de rest, wanneer je kapsel op orde is, vanzelf volgt. De realiteit is vaak een stuk weerbarstiger, zo weet Willemke Baarda uit Wommels als geen ander. Lange tijd vervreemd van zichzelf en uitgerust met een kapsel dat zogenaamd kapsters zo goed past, gooit de Friezin in 2020 het roer definitief om. Voortaan is zij louter en alleen nog zichzelf. Op en top Willemke: een bewust knippende haarstyliste mét een andere coupe. “Ik zet je met liefde een spiegel voor.”


INWIJDING OP WEG NAAR 2025

De jaren 2020-2025 vormen een ongekende periode in de wereldgeschiedenis. Het zogenaamde ‘coronavirus’ en de coronamaatregelencrisis die daaruit voortkwam, heeft de inwijding van de mensheid in een versnelling gebracht. Een verruiming van bewustzijn en een kans om dingen fundamenteel anders te gaan doen. Dit is zeer noodzakelijk op weg naar het essentiële jaar 2025 – het jaar van de beslissing. 


ECSTATIC DANCE: DANSEN ALSOF NIEMAND KIJKT

Dansen is één van de puurste vormen van expressie die er is. De liefde voor dans en muziek mag met recht een universele taal genoemd worden. Je kunt er je emotie in kwijt, je leert jezelf en de ander ontdekken. Dat kan zonder een woord te hoeven zeggen. Jeroen Kumeling, organisator van Ecstatic Dance avonden in Enschede: “Wie op zoek is naar een bijzondere danservaring mag zeker eens een Ecstatic Dance bezoeken.”


MANNEN MET EEN MISSIE

Onlangs kwam het nieuwe boek van Hans Kloosterman uit: Wat is geluk? ParaVisie-columnist Robert Bridgeman schreef het voorwoord ervan en bespreekt in dit tweeluik met Hans de breed uitwaaierende thematiek van het boek. In deel 1 lezen we over wat hen inspireert, over de verlichtingservaring van beider mannen en over meditatie versus therapie.


‘GOD IS EEN NARCIST’

Narcisme heeft zich zo diep geworteld in ons bestaan, op elke laag van zijn, dat we er vroeg of laat allemaal een keer tegenaan lopen. Met name worden we geconfronteerd met het narcistische stuk in onszelf. Het is immers altijd: zo binnen, zo buiten. In een wereld waarin het duister steeds meer zichtbaar wordt, de gevestigde structuren langzaamaan in elkaar storten en de ware aard van mensen zich toont, is het dan ook verraderlijk om onze ogen te geloven. Dat wil zeggen: dat wat we zien in de externe wereld, is enkel een projectie van wat er vanbinnen leeft.


MAAIKE VERDRONK ALS ESKIMO

Reïncarnatietherapeute Marianne Notschaele vertelt over Maaike, die last heeft van pijnlijke handen, polsen, armen en benen. Bij vlagen is ze ‘dodelijk vermoeid’. Nadat een entiteit is weggestuurd, enkele vorige levens in kaart zijn gebracht en oude geloofsovertuigingen zijn bijgesteld, komt er verbetering in Maaikes gezondheid.


CARLA WERD OPGELICHT: UITHUILEN & OPNIEUW BEGINNEN

Voor medium Marion staat Carla. Ze is een paar keer eerder bij Marion geweest voor een reading, maar toen meer voor het contact met haar overleden vader. “Hey! Leuk je weer te zien, kom binnen”, nodigt Marion haar uit. Carla hangt haar jas op en volgt Marion naar binnen. Met een kopje thee begint de reading… Over de liefde. Én over oplichting…


‘EEN BDE’ER IS BABY, KIND EN VOLWASSENE TEGELIJK’ 

Terwijl een bijna-doodervaring meestal een overweldigend positief gevoel veroorzaakt bij degene die ‘m ondergaat, kan verwerking en integratie ervan in het vervolg van het leven op aarde uiterst moeizaam en zelfs traumatisch zijn. Ervaringsdeskundige Sabine van den Bulk verwoordt het zo: “Bij een bde word je geconfronteerd met weer ‘opnieuw’ het leven instappen, in een lichaam dat er al was en toch… ben je dan weer als een baby die zich alles eigen moet maken.” 


Plus: winacties, boekrecensies, de maandhoroscoop en spectaculaire abonnee-aanbiedingen