Magie NU

Magie terug van weggeweest? Als het aan de Amsterdamse magiër Benjamin Adamah ligt, is de tijd er rijp voor. Hij geeft cursussen traditionele westerse magie, tijdens welke hij je inwijdt in de praktische kanten van dit oeroude métier. Hij vertelt er alles over in de nieuwe ParaVisie. Hier lees je enkele voorbeelden van door hem toegepaste magie. Want magie is écht, wérkt en is níet eng.

Benjamin: “Je kunt met behulp van magie zogenaamde familiars maken en programmeren. Dat zijn een soort goede hulpgeesten. ‘Servitor’ is een meer moderne benaming ervoor. Kies een simpele vorm, iets wat je niet teveel energie kost om je voor te stellen. Een bol bijvoorbeeld. Ga minimaal drie dagen in een donkere ruimte zitten met een door jou verzonnen en gecreëerd sigillum (logo of zegel, red.). Praat ertegen en vertel wat je van ‘m verwacht. Wees concreet en geef korte, specifieke taakopdrachten. Op een gegeven moment, als de intentie voldoende krachtig is geweest, neemt je servitor vorm aan. Een servitor is een kunstmatig elementaal die uit je eigen geest voortkomt, maar tegelijkertijd een zelfstandig handelingsvermogen heeft. Hij bevindt zich niet in onze realiteit, niet in onze tijdruimte dimensie. Toch kunnen sommige helderzienden ‘m waarnemen. Een servitor heeft direct toegang tot de hogere energielagen die ons omringen en is juist daarom zo effectief, vooral als het aankomt op financiële magie. In no time honderden euro’s opgehoest, het is geen uitzondering. Je hebt als magiër, zo heb ik ontdekt, de neiging om met zo’n servitor om te gaan als met een huisdier. Maar mijn advies is: zie ze als een soort van politiehond, waarbij jij ‘het baasje’ bent die ‘m van voedsel, training en commando’s voorziet. Blijf te allen tijde zelf het alfa-mannetje, anders kan de servitor met je aan de haal gaan. En dat wil je niet”

‘In no time honderden euro’s opgehoest, het is geen uitzondering’

Benjamin maakt een onderscheid tussen gedachtenvormen-magie en servitor-magie. Ook de eerste vorm kan erg effectief zijn, zo heeft hij gemerkt: “Een gedachtenvorm gebruik je kortdurend voor een heel concreet ding of doel. Je haalt diep adem, visualiseert een bal van licht tussen je handen en verbeeld je vervolgens heel intensief drie keer achter elkaar het doel van je magische handeling. Sluit de laatste keer af door je voor te stellen dat de hele wereld via je handpalmen in die bol gezogen wordt. Onlangs zakte de verkoop van mijn producten wat in. Als het goed loopt, staat bij ons het dressoir vol dozen met bestellingen. Dus beeldde ik me zestien kartonnen dozen op het dressoir in. Binnen één dag had ik exact die zestien dozen staan. Alleen waren er maar twee dozen met bestellingen bij, de rest bevatte boeken die ik tijdelijk elders gestald had of die via PostNL terug waren gekomen. Ik dacht: dat moet ik anders doen. Misschien ook wat meer bescheidenheid erin brengen. En dus visualiseerde ik vier keer het rode rondje dat ik in mijn webshop zie als er een bestelling binnenkomt. Ook die wens was in een dag gerealiseerd.”

 

Meer lezen? Het boek MAGUS (ISBN 9789492355362) is verkrijgbaar via boekhandel of bol.com.