Mei bestellen

Magazine: mei

Bestellen kan hier: https://edicola.nl/product/paravisie-mei-2024/

MEDIUM ROSITA: ‘MEDIUMSCHAP IS IETS NATUURLIJKS’

Rosita Belkadi, ‘Medium van het Jaar 2023’ volgens de lezers van ParaVisie Magazine, trouwambtenaar, moeder, nuchter als maar kan, recht voor z’n raap. Maakt zich hard voor het zuivere mediumschap en is zeer goedlachs. Freelancer Anna kan haar vragen met een gerust hart op haar afvuren en met dezelfde gerichtheid boomerangen haar antwoorden terug met de nodige zelfspot in een sfeer van: ach, laten we onszelf vooral niet té serieus nemen. 


VERLOREN BESCHAVINGEN: ECHT OF HOAX?

Je komt ze overal tegen de afgelopen tijd: verloren beschavingen! Daardoor heb je vast wel gehoord van piramides in Bosnië die bijna 30.000 jaar oud worden geschat. Wellicht ken je ook de beweringen dat de sfinx en piramiden in Egypte veel ouder zouden zijn dan tot nu toe gedacht. En nu is er ook nog het tempelcomplex Göbekli Tepe in Turkije, waarvan de bouw maar liefst 11.500 jaar geleden gestart zou zijn. Wat is er aan de hand en waarom zijn zoveel mensen hier wereldwijd mee bezig?


EERBETOON AAN JANET OSSEBAARD

Roeland Beljon en zijn partner Nancy Polet leerden de onlangs overleden Janet Ossebaard kennen op één van de eerste bijeenkomsten van het Dutch Centre for Crop Circle Studies in 1995. Roeland: “Het was een mooie voorjaarsdag in Amersfoort. Ze was samen met haar toenmalige partner Bert Janssen en ze hadden hypnotherapeut Hilda Musch meegebracht. Niets wees nog op de grootse dingen die zouden komen, of op de warme vriendschap die zou ontstaan. De laatste jaren maakte Janet wereldwijd furore met haar documentaire De val van de Cabal. Diepgravend en gedegen, maar wij kennen haar toch vooral als de koningin van de graancirkels!”


MEDISCH WONDERMIDDEL?

Afgelopen september overleed op 90-jarige leeftijd Jim Humble. Als een soort moderne Indiana Jones, compleet met karakteristieke gleufhoed, trok hij in de jaren negentig door het oerwoud van Zuid-Amerika op zoek naar goud. Min of meer bij toeval genas hij daar in 1996 twee mensen in zijn team van acute malaria door hen een mengsel van water, natriumchloriet en citroenzuur toe te dienen. Een mengsel dat hij later het Miracle Mineral Supplement (MMS) ging noemen en als geneesmiddel op de markt bracht. Natuurlijk kreeg hij vanuit reguliere hoek het stempel ‘kwakzalver’ opgeplakt. Met Christiaan Frankhuisen, kenner van het werk van Humble, bespreken we zijn nalatenschap.


‘VERSLAVING IS GEEN ZIEKTE’

Je kunt je absoluut verlossen van een verslaving. Je zit er niet aan vast en de stelling ‘eens verslaafd, altijd verslaafd’ klopt niet. Iedereen kan uiteindelijk stoppen, mits alle oorzaken zijn aangepakt en verwerkt. Ook al heb je een verslaving, je bént niet verslaafd. Zo luidt in het kort althans de stelling van ervaringsdeskundige Rob Derksen: “Omdat het mij gelukt is van meerdere verslavingen – onder andere seks, alcohol, roken en drugs – af te komen via een holistische benadering, is het nu mijn missie anderen handvatten aan te reiken om hetzelfde te bereiken.”


BRENDA OVERLEED OP DE VLUCHT IN WOII

Reïncarnatietherapeute Marianne leest een tekst door van coach Brenda. Een algemene tekst die zij maakte voor haar website, met uitleg over coaching en bedoeld voor aankomende cliënten. De woorden kwamen recht uit Brenda’s hart en bevatten daardoor ongemerkt ook informatie over haarzelf. Niet dat iedereen dat meteen opvalt, maar de paranormaalgevoelige Marianne wél. Wanneer zij focust op opvallend taalgebruik, krijgt ze beelden en indrukken (o.a. met betrekking tot vorige levens) die ze inzet om cliënten met een hulpvraag sneller te helpen. ‘Een klein meisje, in een vorig leven. Een meisje dat vlucht met haar ouders, de bossen in’


DE NASLEEP VAN DE ‘CORONACRISIS’

In vorige artikelen is Eric Huysmans ingegaan op de Coronation en wat er van ons wordt gevraagd op weg naar 2025. Hier gaat hij nader in op de ‘werkelijke werkelijkheid’, die zichtbaar is geworden in het inwijdingsproces waar de mensheid als geheel doorheen gaat. Daarbij belicht hij de betekenis van de begrippen ‘corona’, ‘de Meesters’ en ‘fascisme’. Hij besluit met een uitleg over ‘democratie’ en ‘totalitarisme’ in de ware, esoterische betekenis en legt uit hoe het hiermee staat in de huidige wereldsituatie.


MEDIUM KARLISTA: ‘MET TRANCE KAN ALLES’

Als je als paranormaal gevoelig kind geen klankbord in je omgeving hebt waarmee je kunt sparren over jouw ervaringen, dan kan het zomaar zijn dat kwaliteiten die van nature bij je horen voor langere tijd een min of meer sluimerend bestaan leiden. Verdwijnen doen ze echter nooit, daarvoor zijn ze te ‘eigen’. Ook bij Karlista Fontijn (62) kwamen ze uiteindelijk weer naar boven, maar wel pas toen daar ruimte en tijd voor was. “Iedereen kan het mediumschap, in relatief korte tijd, leren.”


MINICURSUS TAROT: DE KLEINE ARCANA

Welkom bij deel 2 van onze tarot minicursus. In dit deel gaan we ons verdiepen in de Kleine Arcana, die bestaat uit 56 kaarten verdeeld over vier suits of ‘kleuren’: Staven, Bekers, Zwaarden en Pentakels. Elke kleur is gekoppeld aan een element en vertegenwoordigt specifieke aspecten van het leven. Mijn advies is om de lijstjes met betekenissen weer over te schrijven in jouw persoonlijke tarotboekjeMaar je hoeft de kaarten niet uit je hoofd te leren, dat gebeurd vanzelf als je ermee gaat oefenen.


TERUG NAAR DE WARE VRIJHEID

Wat betekent vrijheid, bezien vanuit onze geestelijke aard, de basis van ons bestaan? Woorden die in dit kader voorbijkomen in het bewustzijn van lichtwerker Monique Timmers zijn: verantwoordelijkheid, innerlijk meesterschap, energierelaties, Eerste Creatie en levenskracht. Monique: “Een vrij mens die zicht heeft op de geschiedenis en over voldoende levenskracht beschikt, kan nooit gemanipuleerd worden.”


NIEUW: BRIEFWISSELING TUSSEN MEDIUMS

In deze nieuwe rubriek sparren de mediums Rosita Belkadi en Frank Osinga in briefvorm met elkaar. Hoe denken zij over het leven, de dood, hun vak en alles wat daarmee samenhangt? Frank: “We zijn deze uitwisseling gestart vanuit de gesprekken en de telefoontjes die we met elkaar hadden en hebben. Regelmatig bekruipt ons na afloop daarvan het gevoel: hadden we dit maar opgeschreven! En dus zijn we dat gewoon gaan doen. Goudeerlijk, zonder poespas en altijd vanuit het hart.” Meepraten? Reageren? Dat kan hier: https://rositaenfrank.blog/


WARM BAD

Al vijftien jaar lang ontvang ik elke maand dezelfde groep mensen die het College van De Raad van Avalon-ELA volgt. Ieder jaar opnieuw schrijven zij zich in. Wat ik op zo’n dag doe? Ik channel de Raad, net zoals in voor mijn boeken LiBoRa en De schoonheid van het leven na de dood deed. De Raad spreekt over het aardse en kosmische leven en over de wetten die hier en daar gelden. Het gaat over vroeger, maar vaak ook over nu. Over het universum, over God, de Bron, Allah, Brahman of hoe je de enorme liefdeskracht ook wilt noemen. Over engelen en alle energieën waar we mee in contact staan.


Plus: nieuws, winacties, boekrecensies, de maandhoroscoop en spectaculaire abonnee-aanbiedingen