Mei-uitgave bestellen

Magazine: mei

TEKENS VAN BOVEN

Tekens, ze zijn er in alle soorten en maten. In dit artikel focussen we ons op de tekens die afkomstig zijn uit de ongeziene wereld, waarbij we onderscheid maken tussen tekens gegeven door overleden dierbaren en tekens die, bij gebrek aan een beter woord, via het universum tot ons komen: ‘toeval’, voorgevoelens, synchroniciteit. Iedereen krijgt deze tekens, maar niet iedereen merkt ze op. En dat is jammer. Medium Frank Osinga: “De spirituele wereld doet zó zijn best ons mensen op alle mogelijke manieren te helpen. Vertrouw daarop!”


NOOR VERLOOR ÉN HERVOND HAAR ZOONTJE

In deze nieuwe serie artikelen schrijven we maandelijks over ‘gewone’ mensen die in contact staan met één of meerdere overleden dierbaren. Dergelijke verhalen komen vaker voor dan we geneigd zijn te denken. De verhalen zijn echt en bieden troost. In deze aflevering vertelt Noor over haar ervaringen met haar overleden zoontje Dennis: “Wanneer er door mijn haar gekriebeld wordt, weet ik dat hij het is.”


GEZONDE KIJK OP ZIEKTE

Op Bevrijdingsdag 2023 wordt het boek The Wave geboren. Trotse ouders: Stefaan Meus en Marja Nieuwveld. Beiden nodigen ons uit om open te staan voor de mogelijkheid dat ons huidige wereldbeeld niets minder dan een illusie is. Met als basis de bio-logische natuurwetten en als fundament onze microben, nemen ze ons mee op reis door het lichaam. Met in hun handbagage een snufje filosofie, een korreltje spiritualiteit en een overdosis humor, wordt en passant de paradigmawissel van oorlog naar vrede ingeluid. 


TRAUMA: ‘JE BENT GEK ALS JE ‘T NIET HEBT’

Nog altijd denken veel mensen dat trauma iets heel heftigs moet zijn. Bijvoorbeeld een zwaar ongeluk, langdurig misbruik, of een hele ingrijpende gebeurtenis. Mede daardoor is de gangbare opvatting wel dat als je niet iets zwaars hebt meegemaakt en je toch psychische of emotionele klachten hebt, je eigenlijk niet zo moet zeuren. Sommige therapeuten zijn begonnen aan een kruistocht tegen het begrip trauma en staan erop dat we het woord vervangen voor het begrip ervaring zodat het niet zo zwaar klinkt. Maar wat nu als we de samenleving ervan kunnen doordringen dat trauma en de effecten ervan gewoon bij het leven horen?


WOEDE UIT WOII EINDELIJK LOSGELATEN

Al heel zijn leven droeg hij een grote innerlijke woede met zich mee. Jan Berends had van alles gedaan in een poging zijn innerlijke razernij tot bedaren te brengen of om deze tot zwijgen te brengen: in zijn jeugd door veel te drinken en te stelen en later in zijn leven door zich uit de naad te sporten. Nadat Jan het boek De Karmadrager van Leonie Linssen had gelezen, waarin zij schrijft over haar vorige leven in de Tweede Wereldoorlog eindigend in Auschwitz, wist hij: bij haar moet ik zijn om dit thema te kunnen transformeren!


TANTRA: LIEFDE, VERLANGEN & INTIMITEIT

Veel mensen leven in een toevallige betekenis van liefde, verlangen en seksualiteit. Wat ze tegenkwamen in hun opvoeding, in films, boeken en in ontmoetingen, bepaalde hun kijk op genoemde zaken. Dat maakt ze lang niet altijd gelukkig, maar ze onderzoeken zelden waar ze eigenlijk in geloven en of het ook anders kan. Tantra-experts en partners voor het leven Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden hebben ontdekt dat er een veel bredere betekenis mogelijk is, waarin ruimte bestaat om te kiezen voor liefde, te genieten van het verlangen, en seksuele energie en meditatie te verbinden.  


COACH ROMY: ‘JIJ BENT PERFECT’

Jarenlang begreep healer, bewustzijnscoach en trainer Romy Schiphouwer maar bar weinig van het leven. Als supersensitieve ‘aliën’ voelde ze zich een vreemde eend in de bijt. Een uitdagende zoektocht leidde uiteindelijk tot datgene wat ze nu doet: op provocatieve en toegankelijke wijze mensen op een lichter level van hun bewustzijn brengen. In haar boek VRIJ met Romy neemt ze de lezer aan de hand van eigen ervaringen mee op reis naar diens authenticiteit: “Waar zijn we in godsnaam eigenlijk mee bezig?”


DE OPKOMST VAN LICHTTAAL

‘Zij werden allen vervuld met de Heilige Geest en begonnen in vreemde talen te spreken, zoals de Geest het hen gaf uit te spreken’, zo lezen we in de Bijbel over de apostelen tijdens Pinksteren. Dit spreken in tongen, het ongewone spraakgedrag dat ook wel glossolalie wordt genoemd, heeft in spirituele kringen zijn moderne tegenhanger gevonden in de zogenoemde Lichttaal. Het is een taal die gesproken, gezongen, getekend of in gebaren wordt uitgedrukt tijdens rechtstreekse afstemming op de Bron.


JOUW 4 LAGERE LICHAMEN OP 1 LIJN

Ben jij op zoek naar genezing? Weet dan dat genezing niet alleen plaatsvindt in je fysieke lichaam, maar in al je vier lagere lichamen. Wat deze zijn, op welke wijze je ze gebruikt en wat het betekent om ze op één lijn te brengen om heelheid en genezing te bewerkstelligen, dát leren de opgevaren meesters ons. Zij vertellen ons dat alles wat in het fysieke lichaam tot uiting komt, het gevolg is van een innerlijke oorzaak. Én dat de ultieme heelheid de integratie van de ziel met geest, hart en lichaam is.


VERDWAALD IN EEN VORIG LEVEN

Ondernemer Saar (47) vertelt over een vorig leven waarin ze als jongen in het negentiende-eeuwse Bath (Engeland) verdwaalt en haar ouders kwijtraakt. Heftig! Schrijven helpt haar de overgeleverde trauma’s verwerken. Reïncarnatie-expert Marianne: “Het laat zien dat de mogelijkheid bestaat dat sensitieve personen zelf aan de slag kunnen gaan met het opschrijven van spontane herinneringen aan ervaringen uit het verleden.”


HET ‘ZWARTE SCHAAP’ VAN BALI

Op haar 19e ziet Ida Resi Alit het leven niet meer zitten. Het lijkt alsof iedereen succesvol is, behalve zij. Van haar oom leert ze mediteren en voelt ze zich stap voor stap beter. Na 3 maanden mediteren beleeft ze tijdens een meditatie een out of body experience. Haar omgeving schrikt zich rot, het lijkt wel alsof ze dood is! Zodra Ida bijkomt, kent ze de oude Balinese priesterrituelen van A tot Z. Rituelen waar andere meesters járen op studeren. Maar priester worden? Dat ligt niet in de lijn der verwachting als je én vrouw bent én uit een arme familie komt… 


LIEFDE OP HET EERSTE GEVOEL

Tweelingzielen, soulmates… Ze zijn onafscheidelijk en kunnen niet zonder elkaar. Maar dat hun samenzijn lang niet altijd over rozen gaat, is ook duidelijk. Logisch ook, ze zijn spiegels van elkaar en triggeren dat wat getriggerd mag worden. Dymph Brauckmann (53) en Rob Bavelaar (69) weten er alles van. Toch hebben zij inmiddels een gezamenlijke staat van zijn bereikt, waarin licht en liefde stromen en letterlijk álles er mag zijn. Hun geheim? Dymph: “Gooi dat wat van jou is, niet bij de ander over de schutting.”


UIT DE PRAKTIJK VAN MEDIUM MARION

Medium Marion kan voor anderen toekomstbeelden zien. Maar haar eigen toekomst is als een blinde vlek. Haar klanten kijken daar weleens van op. Zelf begrijpt ze het wel: “Ik heb er een blokkade op gezet. Waarom? Ik wil liever niet zien wat er boven mijn hoofd hangt. Wil niet en detail weten hoe het leven van mijn kinderen en mijn kleinkinderen zal verlopen. Ik wil gewoon heel graag lekker mama en oma zijn en vanuit die positie ook raad geven. Nét als iedere andere moeder en oma.”


Plus: winacties, boekrecensies, de maandhoroscoop en een spectaculaire abonnee-aanbieding